Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Továbbképzésen a bírók

Mosonmagyaróvárott találkoztak a hétvégén a labdarúgó-játékvezetők, akik a most induló bajnokságra való felkészültségükről adtak számot.

A továbbképzésen külön hangsúlyt kapott az állandó vitatémát jelentő leshelyzetek korrekt megítélése, illetve a szintén elterjedőben lévő kapu előtti könyöklések helyes elbírálása.

Előzetesen persze egy elméleti tesztlapot kellett kitölteni, amely ezúttal csak a játékszabályokra koncentrálódott, majd sor került a most induló bajnokság előtti eligazításokra. Felfrissítették a sárga lapok használatára vonatkozó előírásokat.

Az elméleti felfrissítés után következhetett a fizikai állapotról való számadás, amelynek a legnehezebb része a 12 perces futás volt. Meglátogatta a táborozó játékvezetőket Palotai Károly, a volt kiváló FIFA-bíró, az országos JB alelnöke.

A játékvezető-ellenőrök számára Kőrös László, szintén volt FIFA-bíró tartott értékelést az elmúlt bajnokságok ellenőri jelentéseiről. Hangsúlyozva az egységes elbírálás elvét, az azonos szellemű pontozást, a hibák feltárását.

Kihirdették a játékvezetők előmeneteléről és visszaminősítéséről hozott döntéseket, melyek alapján újabb fiatalok előtt nyílt meg a lehetőség az előrelépés felé.

A hiányzók, a sérültek vagy a szinteket most nem teljesítők részére még lesz egy lehetőség augusztusban a pótteszt teljesítésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan elkészülnek az olimpiai érmek

Augusztus elejére elkészül az athéni olimpia dobogósainak járó több mint háromezer érem. Tovább olvasom