Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Tovább tart a soproni bohózat

Labdarúgás - A vasárnapi határidőre sem született megoldás az FC Sopron ügyében. Az olasz tulajdonosokat képviselő iroda a hétvégén nem dolgozott, így csak hétfőn válaszolnak az önkormányzat pénteki utolsó faxüzenetére.
Továbbra sincs megoldás az FC Sopron ügyében, mert bár vasárnap délutánra várt választ a kisebbségi tulajdonos városi önkormányzat az olasz többségi tulajdonosokat képviselő Első Magyar Mediátor Irodától, ám a fax nem érkezett meg.

A hírek szerint ugyan múlt pénteken tartották a kapcsolatot egymással a felek, de az önkormányzat utolsó levele már nem ért célt, pontosabban az irodához megérkezett, ám miután a munkaidő lejárt, az ügy komolyságára sem voltak tekintettel, s bezártak.

Ráadásul hétvégén sem ment be senki az irodába, így valószínűleg a fax most is ott lapul még a gépen. Az ígéretek arról szólnak, hogy hétfőn az első dolguk lesz az Első Magyar Mediátor Irodánál dolgozóknak, hogy érdemi választ adjanak az önkormányzatnak.

Ha valami semmiképpen nem jó a soproni élvonalbeli futballnak, az éppen az időhúzás, ám sok mindent nem lehet tenni, a többségi tulajdonos nem igazán reagál a fejleményekre, így pedig nagyon nehéz továbblépni.

Mint ismeretes, időközben jogerősen pontlevonással büntették a klubot, s az átigazolásból is kizárták a soproniakat. Utóbbi szankció kapcsán abban reménykednek a soproniaknál, hogy ha január 25-ig benyújtják a fellebbezést s a tartozást is rendezik, akkor ezt a lehetőséget nem veszíti el a klub, s akár meg is erősítheti az amúgy jelentősen meggyengült játékoskeretet.

A másik, amiben bíznak a csapatnál, hogy az eddig elszerződött játékosokat vissza lehet rendelni. A taggyűlés ugyanis nem adott felhatalmazást Köteles Zsolt ügyvezetőnek arra, hogy ilyen jellegű dokumentumokat aláírjon, így azok tulajdonképpen nem léptek még érvénybe.

Történjék bármi, az időpontok, faxok, dokumentumok tologatása semmiképpen sem viszi előrébb a soproni foci helyzetét. Hiába hallani város-, sőt, országszerte arról, hogy lenne, aki mindezek után még mindig látna fantáziát az FC Sopronban, megoldás híján ez egyelőre csak egy halvány remény.

Leginkább a szurkolóknak, akik a végsőkig kitartanak, s ha rajtuk múlna, a felelősök már rég nem lennének a klubnál. Ők azonban tehetetlenül nézik azt, miként esik szét a pár éve még Magyar Kupát nyert egyesület. Ilyen sikerekről jelenleg nem is álmodoznak, ők már annak is örülnének, ha valamilyen formában végre pont kerülne az egyre inkább bohózatba illő, ám annál szomorúbb ügy végére.

Olvasóink írták

 • 2. Laza 2008. január 21. 19:32
  „Géza Bácsi!
  Megér ez a városunknak ennyit? Mennyit is? 80-130-240 vagy még ennél is tőbb milliót.Te sem vagy mai gyerek,mennyi jó derbit láttunk az NBII-ben NBIIIban vagy akár a megyeiben?
  Sok-sok ezer néző előtt és valamivel jobb futballistákat és sokkal jobb futballt.
  Glasszálnak a kóklerek nem csak itt Sopronban hanem az egész országban.A digók:elvitték egy nejlonharisnyáért a legszebb magyar lányokat sokszor 8-10tagu családokhoz cselédnek.Aztán a rendszerváltás környékén hány magyar cégünket fosztották ki.
  lásd:Parmalat vagy Diósgyör etc.etc.
  Most futballcsapataink kerülnek sorra!
  Miért kellett hasra esni előttük vagy Márius előtt is.
  Ki lesz a következő?Ki fog megint bepalizni bennünket.
  Az őnkormányzati létesitmények pedig szép lassan összedölnek.a házakról hullanak a cserepek,a falak életveszélyesen repedeznek,
  Ja hogy ez demagógia,mondá egy nagyon bőlcs képviselő.
  Szóval gondolkozzatok aztán a tőbbslg érdekében dőntsetek!”
 • 1. Dewmist 2008. január 21. 13:02
  „Sajnos Game Over, NINCS TOVÁBB! Az Önkormányzat szerzőséstervezetében NEM az áll, h a digók fizessenek 300 ezer eu-t, hanem az, hogy ekkora összegig vállaljanak garanciát, hogy nincs további adóssága a Klubnak, azaz November óta nem csináltak további számlákat. Eközben az egyesület egyik, hivatalos pecsétje a mai napig náluk van, képviselőjük pedig állítólag 2 hete Pesten lebzsel...! A mediátor irodát is megbízták már Novemberben az ügyek intézésével, akik - mint a honlapjukról tudhatjuk - 25-50 ezres órabérért "szakadnak meg". Ráadásul e pénzt az érintettek közösen fizetik!
  Mivel az olaszok ezt a kötelezettséget NEM AKARJÁK vállalni, holnap, 14 órára sem fogják. ( Ez nagy valószínűséggel csak azért lehet, mert ténylegesen vannak még kifizetetlen számláik!)
  Egyetlen dolog maradt tehát hátra: holnap, 14 órakor Abdai úr bejelenti, hogy a tárgyalások sikertelenül zárultak, az olaszok maradnak a többségi tulajdonosok, nekik kell megoldani az F.C. Sopron gondjait. A játékosok pedig ettől az időponttól szabadon igazolhatnak bárhova...

  Ennyi”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hungarian Open: győri aranyérmek

Sportlövészet - Hétvégén Győrszentiván adott otthont a Hungarian Open nemzetközi légfegyveres… Tovább olvasom