Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Tovább növelte előnyét a Győri ETO FC

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában 1:1-es döntetlent játszott hazai pályán a Győri ETO FC együttese a Videoton ellen.

Izgalmas, jó iramú mérkőzésen 1:1-es döntetlent jászott a listavezető Győri ETO FC együttese a Videoton ellen. A győriek 21. mérkőzésükön nem találtak legyőzőre, így tovább tudták nölveni előnyüket az MTK-val szemben.

Győri ETO FC – Videoton FC 1:1 (0:0)
ETO Park, 9500 néző. Vezette: Kassai (Erős, Szpisják)

ETO: Stevanovic – Tokody, Takács Á., Lipták, Völgyi – Trajkovic (Dudás, 63.), Kamber, Kronaveter – Varga R., Andric (Pátkai, 49.), Kink (Koltai, 75.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Videoton: Bozovic – Szolnoki, Caneira, Juhász, Sanchez – Alvarez (Gyurcsó, 62.), Tóth B., Gomes (Mitrovic, 72.), Kovács I., Paraiba – Torghelle (Nikolic, 73.). Vezetőedző: José Gomes.

Gólszerző: Kamber (67.), illetve Tóth B. (64.)

Sárga lap: Kamber (68.), Kink (70.), Pátkai (91.), illetve Vinicius (65.), Torghelle (66.), Tóth B. (74.)

Pintér Attila: - Nagyon jó mérkőzés volt, amelyen mindkét csapat győzelemre játszott. Gólnélküli állásnál nekünk volt egy nagy lehetőségünk, de Varga sajnos mellé lőtt. A játékosok is tisztában voltak, hogy ha a Videoton nem győz nálunk, akkor nem kerül közelebb hozzánk. Az első félidő 30. percéig nem a mi játékunkat játszottuk, de utána már mertünk futballozni. A második félidőben feljavultunk, a játékosok teljesítették azt, amit kértem tőlük. Nem foglalkozunk a statisztikákkal, mindig a következő mérkőzésre koncentrálunk.


José Gomes: - Nagyszerű mérkőzést játszott mindkét csapat és a jó megoldások miatt a nézők is remekül szórakozhattak. Az első félidő végén megnyerhettük volna a találkozót, de kihagytuk a helyzeteinket. A második játékrészben meg kellett volna tartanunk a megszerzett előnyt, hamar egyenlíteni tudott a Győr. Nem kifogásként mondom, de a második gólt lesállás miatt kaptuk. Ez persze nem mentség, mert összességében a mi hibánk volt és mi vesztettünk el két pontot.

Fotók: H. Baranyai Edina

Ragyogó napsütés és közel tízezer néző előtt játszotta a forduló rangadóját a Győri ETO FC és a Videoton együttese az ETO Parkban. Vasárnap délután minden adott volt egy kiváló mérkőzésre és, hogy a zöld-fehérek továbbra is megerősítsék vezető helyüket a táblázat élén.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, hiszen Kovács közeli lövésénél Stevanovicnak bravúrral kellett hárítani. A folytatásban kiegyenlített küzdelmet láthattak nézők, főként mezőnyjáték zajlott, húsz perc alatt egyszer sem találták el a kaput a csapatok. A kevés esemény ellenére mindkét szurkolótábor töretlenül buzdította a csapatát és kiváló hangulatot teremtett a stadionban.

Az első komolyabb győri lehetőséget a találkozó 24. percében jegyezhettük fel, mikor Varga Roland nagy helyzetben 12 méterről kevéssel lőtt a kapu mellé. A zöld-fehérek helyzete után megélénkült a mérkőzést, három percen belül kétszer is veszélyeztetett a Videoton, de rendre tisztázni tudtak a győri védők.

Az első félidő utolsó negyedórájában is a vendégek akarata érvényesült, számos nagy helyzetet dolgoztak ki és főként Stevanovicnak bravúrjainak köszönhetően nem sikerült megszerezniük a vezetést.

Szünet után hamar cserére szánta el magát Pintér Attila, a győriek mestere. Andric helyére pályára küldte Pátkait, akivel elsősorban a középpályát szerette volna megerősíteni, hiszen az első játékrészben a vendégek többször is könnyedén vezettek támadásokat.

A csere után a zöld-fehérek kétszer is nagy lehetőséghez jutottak, ám először Kamber lövésénél Bozovic védett bravúrral, majd Varga lőtt centikkel a kapu mellé.

Megélénkült a találkozó, mindkét együttes nyíltabban játszott és ennek köszönhetően is egy gyors ellentámadásnál Tóth Balázs szerezte meg a vezetést a Videotonnak. Sokáig nem örülhetett az előnynek José Gomes csapata, hiszen három perccel később Kronaveter szabadrúgása után Kamber közeli lövéssel egyenlített az ETO.

A folytatásban sem vettek visszább a csapatok, rendkívül jó iramot diktáltak és az első játékrészhez képest kifejezetten jó találkozó láthatott a szép számú közönség. A győrieknél Koltai emelt centikkel a kapu fölé, míg a vendégeknél Gyurcsó szabadrúgását Stevanovic hárította hatalmas bravúrral.

Az utolsó tíz percben valamelyest a győriek birtokolták többet a labdát, ám újabb gól már nem született, így egy fordulatos mérkőzésen igazságosnak mondható döntetlennel mindkét együttes egy ponttal gazdagodott. Pintér Attila csapata 21. bajnoki mérkőzésén nem talált legyőzőre.


Fotók: H. Baranyai Edina

Online közvetítés


Vége a találkozónak!

91.p. Pátkai kapott sárga lapot, Mitroviccsal szemben szabálytalankodott.

Két perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

89.p. Előre vágott labdát Nikolic szerzett meg, majd emelt a kifutó Stevanovic felett kevéssel a kapu fölé.

88.p. Hosszú labdavezetés után Kronaveter lőtt 20 méterről laposan a kapu mellé.

86.p. Kronaveter lőtt 14 méterről, éles szögből jócskán a kapu mellé.

80.p. Gyurcsó 20 méteres szabadrúgása a kapu jobb oldala felé tartott, de Stevanovic hatalmas bravúrral szögletre ütötte a labdát.

76.p. Varga ívelt balról a hosszún érkező Koltai felé, aki 8 méterről emelt centikkela a kapu fölé.

75.p. Cserélt Pintér Attila is. Kink helyett Koltai folytatja.

74.p. Tóth Balázs kapott sárga lapot Kronaveter visszahúzásáért.

73.p. Kettős csere a vendégeknél. Gomes helyére Mitrovic, míg Torghelle helyére Nikolic érkezett a pályára.

70.p. Kink kapott sárga lapot Szolnoki felrúgásáért.

68.p. Kamber kapott sárga lapot, felhúzta a mezét a gólöröm alatt.

67.p. Góóóóóól! Kronaveter jobb oldali szabadrúgása után a győri játékos 6 méterről lőtt laposan a kapu bal oldalába. 1-1

66.p. Torghelle is sárga lapot kapott reklamálásért.

65.p. Vinicius kapott sárga lapot. Kisapdról ment ünnepelni a társakat.

64.p. Vezet a Videoton! Győri támadás után Gyurcsó iramodott meg a jobb oldalon, akit Varga és Völgyi sem ért utol. A vendégek játékosa az alapvonal közelében laposan Tóth Balázs felé gurított, aki 10 méterről lőtt a kapu jobb oldalába. (0-1)

63.p. Mindkét vezetőedző cserélt. A vendégeknél Alvarez helyett Gyurcsó, míg a győrieknél Trajkovic helyett Dudás lépett pályára.

57.p. Varg iramodott meg a bal oldalon, majd két védő között cselezte magát középre és lőtt 12 méterről nagy erővel kevéssel a kapu bal oldala mellé.

54.p. Kamber emelt 22 méterről jobb lábbal kapura. A léc alá tartó labdát Bozovic bravúrral hárította.

50.p. Völgyi bal oldali szöglete után Kamber fejelt 8 méterről centikkel a kapu fölé.

49.p. Andric helyén Pátkai játszik a győrieknél.

Elkezdődött a második félidő, egyik vezetőedző sem cserélt.

Jó iramú első félidőt látott a közel tízezer néző, amelyen a Videoton dolgozott ki több helyzetet, de Stevanovic bravúrjainak köszönhetően a vezetést nem sikerült megszerezniük.

45.p. Vége az első játékrésznek!

43.p. Andric bal oldali beadását Trajkovic fejelte vissza Kronaveter felé, de Juhász időben tisztázni tudott.

39.p. Ismét veszélyeztettek a vendégek. Torghelle és Paraiba összjátékát követően utóbbi lőtt 12 méterről, de a kivetődő Stevanovic bravúrral hárított.

38.p. Óriási helyzetet hagyott ki a Videoton. Alvarez cselezte meg magát jobbról a középre, majd 12 méterről, bal lábbal laposan lőtt centikkel a bal oldali kapufa mellé.

35.p. Völgyi lőtte be bal oldalről keményen a labdát a győri támadók felé, ám egyik játékos sem tudta elérni, így Bozovic avatkozott köbe és szerezte meg.

33.p. Alvarez lőtt bal lábbal 14 méterről kevéssel a kapu fölé.

28.p. Alvarez cselezgetett a győri tizenhatoson belül, majd lőtt 7 méterről, de Lipták blokkolni tudta a próbálkozást.

27.p. Torghelle készítette a labdát Paraibának, aki 14 méterről bombázott a kapu fölé.

24.p. Kronaveter indította a jobb oldalon elfutó Vargát, aki rövid labdavezetés után nagy helyzetben 12 méterről kevéssel lőtt a jobb felső sarok mellé.

22.p. Továbbra sem kockázatat egyik csapat sem, egyedül Kink próbálkozott távolról, de nem okozott veszélyt. A kevés helyzet ellenére a szurkolók továbbra is remek hangulatot teremtenek az ETO Parkban

15.p. Kiegyenlített játék zajlik, egyelőre nem tudtunk feljegyezni újabb helyzetet.

10.p. Az elmúlt perecekben mezőnyjátékot láthattak a nézők, egyik együttes sem veszélyeztette az ellenfél kapuját.

4.p. Szolnoki jobb oldali beadását a hosszún érkező Kovács vette át és lőtt 12 méterről a kapu jobb oldala felé, de Stevanovic bravúrral szögletre ütötte a labdát.

2.p. Andric távoli lapos lövése a kapu bal alsó sarka felé tartott, de Bozovic vetődve fogta a labdát.

1.p. A vendégek kezdték a mérkőzést.

A kezdőrúgást Keglovich László, az 50 éve bajnokságot nyert csapat tagja, valamint Burcsa Győző, a 30 évvel ezelőtt bajnoki aranyérmes együttes játékosa végezte el.

Győri ETO FC - Videoton FC
Vezeti: Kassai (Erős, Szpisják)

ETO: Stevanovic – Tokody, Takács Á., Lipták, Völgyi – Kamber, Trajkovic, Kronaveter – Varga R., Andric, Kink. Vezetőedző: Pintér Attila.

Videoton: Bozovic – Szolnoki, Caneira, Juhász, Sanchez – Alvarez, Tóth B., Kovács I., Paraiba, Gomes – Torghelle. Vezetőedző: José Gomes.


Előzetes

Kamber: nem véletlenül vagyunk elsők

Az utolsó pillanatok nyerő embere Djordje Kamber. Az ETO légiósa a középpályássor kihagyhatatlan embere, labdaszerzései mellett a támadásokhoz is rendre felér, a pontrúgásoknál pedig mindig komoly veszélyt jelent jelent az elenfél kapujára. A Videoton ellen természetesen ő is győzelmet vár a csapattól.

Bővebben >>Kink: 4 meccs = 1 gól + 3 gólpassz

Vasile Miriuta után Tarmo Kink lehet az ETO történetének második olyan légiósa, aki mindkét győri szerződése alkalomával meghatározója lehet az együttesnek. Korábban az Egyesült Államokból Christopher Sullivan, Romániából Ilie Lazar és a felvidékről Gőgh Árpád is visszatért, de mindhármuknál az első korszak volt a sikeresebb. Kink az ötödik visszatérő, de korábban nagyon magasra tette a mércét - hiszen távozásakor a magyar NBI legjobb légiósának választották - ám jó esélye van arra, hogy megismételje Miriuta parádés visszatérését, hiszen Kaposváron és Pécsen is a csapat egyik nyerő emberének bizonyult. A Videoton ellen természetesen győzelmet vár >>Andric: hétről hétre jobbak vagyunk

Az Eger ellen a Liga Kupa mérkőzésen sérült meg Nemanja Andric, aki hosszú pihenőt követően a Pécs ellen már visszatérhetett a csapatba, a szélső játékára így Pintér Attila vasárnap is számíthat. A bajnoki szezon első gólját szerző csatár úgy véli: az nyer majd a hétvégén, aki jobban akarja a győzelmet - írja az eto.hu.

Videó >>


Élete gólját lőtte a Videotonnak 

2010. május 23-án az ETO Parkban a labdarúgó NB I zárófordulójában az ETO FC a Videotont fogadta. Mindkét csapat számára óriási volt a tét, hiszen a fehérváriak történetük első bajnoki címére pályáztak (egy pont hátrányuk volt a Debrecennel szemben), az ETO-nak pedig nyerni kellett a bronzéremhez.

A zöld-fehérek nem bíztak semmit a véletlenre. Lazar Stanisic góljával legyőzték a fehérváriakat - közben Kecskeméten kikapott, de így is bajnok lett a DVSC - így sikerült a harmadik helyre befutni. A középhátvéd hosszú sérülése után hamarosan visszatérhet a pályára, de mint mondja az NB I-ben ez a pillanat nem a Videoton elleni mérkőzésen jön majd el.

Lazar Stanisic az ETO-Videoton előtt >>


Megmarad a veretlenség?

A listavezető Győri ETO és a harmadik helyezett Videoton vasárnapi csatája emelkedik ki a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának hétvégi programjából.

Pintér Attila együttese egészen kiváló formában várja az ősszel még az Európa Ligában is szerepelt székesfehérvári csapatot. Az ETO ugyanis idén még pontot sem veszített, sorra nyeri mérkőzéseit, így a második MTK-t kilenc, míg a - nála már egy meccsel többet játszó - Videotont 12 ponttal előzi meg a tabellán.

A győriek viszonylag kényelmes helyzetből várhatják a rangadót, a vendégek viszont egyértelműen győzelmi kényszer alatt játszanak majd, a pontvesztés ugyanis végleg szertefoszlatná a bajnoki címmel kapcsolatos - már egyébként is haloványnak mondható - reményeiket.

A Videotonnak ráadásul van törleszteni valója a Győrrel szemben, mivel ősszel 1-0-ra kikapott hazai pályán a Pintér-csapattól.

OTP Bank Liga, 23. forduló: péntek: Kaposvári Rákóczi-Budapest Honvéd 17.00, vezeti: Berger MVM Paks-Diósgyőri VTK 19.00, v.: Vad II.

szombat: DVSC-TEVA - Egri FC 14.00, v.: Szilasi MTK Budapest-Szombathelyi Haladás 16.00, v.: Becséri PMFC-Matias - Lombard Pápa Termál FC 16.00, v.: Iványi Ferencváros-FGSZ Siófok 18.30, v.: Erdős április 14.,

vasárnap: Győri ETO FC-Videoton FC 16.30, v.: Kassai Kecskeméti TE Phoenix Mecano - Újpest FC 18.30, v.: Andó-Szabó

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hali megverte az MTK-t

Három győztes meccs után az MTK 1-0-ra kikapott a Szombathelyi Haladástól. A Pécs legyőte a Pápát,… Tovább olvasom