Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Tovább népszerűsítik a sportágat

Újabb együttműködési megállapodást írt alá a soproni önkormányzat, a Turris Sport Egyesület asztalitenisz-szakosztálya és a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (Taeg).
A diáksport országos fejlesztési programjának részeként – összhangban Sopron idevonatkozó elképzeléseivel – a szerződő felek az elmúlt évben megállapodtak abban, hogy az önkormányzat fenntartásában lévő Deák téri általános iskolában a 2011/2012-es tanévtől kezdődően – felmenő rendszerben – „asztalitenisz-sulit" hoznak létre. Az országosan egyedülálló kezdeményezés sikeresnek bizonyult, s azóta a második évfolyamon is elindult az asztalitenisz oktatása.

A felek az együttműködési megállapodásukban rögzítették, hogy a jövőben is mindent megtesznek azért, hogy a program hosszú távon is sikeres legyen.

Ennek érdekében a 2012/2013-as tanévtől a Deák téri iskola az asztalitenisz bázisiskolájaként működik tovább. Az iskolai foglalkozások szakmai színvonalának biztosításáért továbbra is a Turris SE szakképzett edzői felelnek, továbbá a szakosztály a diákok rendelkezésére bocsájtja az eredményes működéshez szükséges technikai eszközöket, beleértve ebbe a Kőszegi úti asztalitenisz-csarnokot is.

A Tanulmányi Erdőgazdaság a költségekhez kétmillió forinttal járul hozzá.
Abdai Géza alpolgármester: „Örömteli, hogy az iskolai testneveléssel kapcsolatos kormányprogram az elvárásoknál jóval magasabb szakmai színvonalon valósulhat meg."

Dr. Jámbor László, a Taeg vezérigazgatója: „Nagyszerű dolog, hogy a tavalyi együttműködés sikeresen működik és bízunk a hasonló folytatásban."
Szabó János, a Turris SE asztalitenisz-szakosztályának vezetője: „Óriási lehetőségnek tartjuk, hogy az együttműködés segítségével tovább népszerűsíthetjük az asztaliteniszt a városban."

Az iskolában az első évfolyamon 30, a másodikon 15 gyerek kezdett el asztaliteniszezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KRESZ-oktatással egybekötött bemutatók

Látványos bemutatóval ismertették meg az extrém sportot a napokban a komáromiakat és győrieket… Tovább olvasom