Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Tour de Hongrie

Illusztris vendége lesz az idei Magyar körversenynek, az ötszörös Tour de France- és háromszoros Giro d’Italia-gyôztes francia Bernard Hinault kora tavasszal vendégeskedett Magyarországon, de augusztus 11-én, a 29. befutójánál is találkozhatunk vele.

A Budai Várban egyébként is „franciás" lesz majd a hangulat, a szervezôk ugyanis egy 18 méter magas  Eiffel torony-másolattal próbálják az utolsó métereken még nagyobb erôbedobásra bírni az addigra igencsak elcsigázott kerékpárosokat. 

 Ebben az évben 6 nap alatt 14 megyén keresztül, 12 nagyváros érintésével 710 kilométer vár a karavánra, amelyben 12 ország 20 csapata, összesen 120 versenyzô kap helyet. A 3 millió forintos összdíjazásért zajló küzdelmet 60 kísérô autó és 12 motoros rendôr biztosítja majd, a bringások a várható 30 fokos hôségben körülbelül 30 órát töltenek majd a nyeregben, naponta 150–200 kilométert tesznek meg, körülbelül 42 kilométer/órás átlagsebességgel, s eközben naponta 4 liter folyadékot fogyasztanak és 10 ezer kalóriát égetnek el fejenként minden egyes napon… 

A 29. Tour de Hongrie augusztus 6-án kritériumversennyel rajtol, a
helyszín ezúttal az egyik legerôsebb hazai kerékpáros klub, a Mapei-Kanizsa KK székhelye, Nagykanizsa lesz. Másnap 140 kilométernyi tekerés után Kaposvár a célállomás, elképzelhetô, hogy a város szülötte, a jelenleg az olasz Amore e Vita együttesében profiskodó Rohtmer Balázs is az indulók között lesz 
Augusztus 8-a lesz a „leghosszabb nap", a kerékpáros karaván autóval teszi meg a Kaposvár és Szeged közötti távot, majd délután egy órakor Szegedrôl rajtol a 200 (!) kilométeres etap – a versenyzôk körülbelül 18 órakor érnek majd a jászberényi célba. A negyedik szakaszon, Jászberény és Miskolc között már jelentôs emelkedôkkel is meg kell majd küzdeni, de az összetett állását nagyban befolyásolhatja majd az utolsó elôtti szakasz, az egri idôfutam is. 
Egerben egyébként éppen a 450 esztendôvel ezelôtti török ostrom évfordulóján kerül sor a nagy versenyre, a hírek szerint abban az idôszakban rengeteg lengyel turista lesz majd a gyönyörű városban – s természetesen lesz lengyel csapat a Magyar körverseny mezônyében is. A zárószakasz befutója hasonlóan a tavalyihoz a Budai Vár macskaköves emelkedôin át vezet a Várudvarba, ahol végre megpihenhet majd a nemzetközi mezôny. 
A 29. Tour de Hongrie-n a külföldi gárdák mellett a legerôsebb magyar 
csapatok vesznek majd részt, így a magyar bajnok Steig Csabával és a
Magyar körverseny „hegyek királyával", Nagy Róberttel megerôsített Mapei-Kanizsa KK, a Tour de Hongrie legutóbbi magyar gyôztesét, Bebtó Zoltánt felvonultató P-Nívó-Betonexpressz-FTC és az igazi csapatot alkotó Postás-Matáv SE is képviselteti magát. 
A Magyar körverseny szervezôje ebben az esztendôben is a Vuelta Sport Klub Kft., a versenyigazgató pedig a többszörös magyar bajnok országúti és hegyikerékpáros Eisenkrammer Károly.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sikerek után víg az élet

Az elmúlt hét már az önfeledt ünneplésről szólt a két, nemrég befejeződött évadban sikeresen… Tovább olvasom