Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Totóesélyek a 20. hétre

Az eheti totóban a magyar, a német és az olasz bajnokság mérkőzései szerepelnek.
1. Siófok-Debrecen X

A Siófok elveszítette tavaszi veretlenségét, hiszen szombaton saját pályáján kapott ki 3-2-re, az új edzővel feltámadt Újpest ellen. A Debrecen pedig 0-0-ra játszott Győrben, s azt hisszük, hogy ez az eredmény mindkét gárdának megfelelő lenne most is.

2. Bayern München-Stuttgart 1

Azt hittük, hogy a Bayern, miután már megnyerte a bajnokságot, kienged és nem veszi komolyan a hátralévő találkozókat. De nem így történt, s megvalósítottnak látszik Ottmar Hitzfeld edzőnek az az ígérete, hogy a bajnokság befejezéséig teljes erőből küzdenek majd, s minden meccset a legnagyobb komolysággal vesznek. Ezt igazolja a Hertha ellen elért idegenbeli 6-3-as győzelmük is, ahol a három pont megszerzése mellett látványos játékkal szórakoztatták a közönséget. A Stuttgart hazai pályán kapott ki az elmúlt szombaton a Brementől, s nem hinnénk, hogy éppen az Olimpiai stadionban támad fel újra…

3. Bochum-Schalke 04 1

A Bochum nem érezheti páholyban magát, hazai találkozóján feltétlenül nyernie kell ahhoz, hogy ne érje meglepetés a végén. A kiesési zónában ugyanis olyan nagy a tömörülés, hogy elegendő egy meccset elveszíteni, máris búcsút lehet mondani az első osztálynak.

5. Hannover-Mönchengladbach 1

A fenti megállapítás vonatkozik a hannoveriekre is, akik az utolsó hetekben valahogy kiengedtek, nem vették komolyan a kiesés veszélyét, s máris ott találják magukat a kiesőjelöltek között. Nagyon kell igyekezniük, hogy az utolsó két fordulóban ne érje őket meglepetés.

6. Kaiserslautern-Dortmund 1 2

A „vörös ördögök", akik egy adott pillanatban biztos kiesőnek számítottak, most kicsit fellélegezhettek, de nem annyira, hogy azt gondolják: minden veszély elmúlt fejük fölül. Elég két meccset veszíteni, a Leverkusennek pedig ugyanennyit nyerni, s akkor akár 39 ponttal is ki lehet esni. Nem beszélve arról, hogy a Dortmund előtt ismét felcsillant a második hely visszaszerzésének lehetősége.

7. Leverkusen-1860 München 1

A gyógyszergyáriak nem adták fel bennmaradási reményeiket, hiszen, mint már említettük, az alsó régióban olyan nagy a tömörülés, hogy a veszélyeztetett hét csapat közül akármelyik kieshet…

8. Wolfsburg-Hertha 1 2

Egyik csapat sem lehet elégedett az elmúlt fordulóban elért eredményével. A hazaiak otthon veszítettek pontot, míg a Hertha hazai pályán vereséget szenvedett. A pontok jobban a berlinieknek kellenek, s ez akár motiválhatja is őket.

9. Chievo-Roma 1 2

Mindkét gárdának van miért küzdenie. Ez a cél a nemzetközi szereplés kivívása. A Chievo hazai pályán nagyon jó, de ne feledjük, hogy az utóbbi időben a Roma is kitűnő eredményeket ér el.

10. Milan-Bologna 1

Két csalódott csapat küzdelméből a hazaiak jöhetnek ki győztesen, hiszen váratlan bresciai vereségüket győzelemmel lehet csak feledtetni szurkolóikkal. A Bologna, amely hazai pályán kapott ki szombaton, már nem képes olyan bravúrokra, mint az elmúlt szezonban.

11. Modena-Internazionale 2

Az Inter számára még nem biztos a második hely, s ezáltal a BL-ben való, selejtező nélküli szereplés. Ez lendületet adhat most a csapatnak, amely szombaton erősen tartalékosan csak 1-1-et játszott a Parmával a San Siróban. A Modena 37 pontjával, két fordulóval a befejezés előtt, akár biztonságban is érezheti magát.

12. Perugia-Udinese X

Mindkét csapat számára a nemzetközi szereplés kivívása a tét, ezért nem fognak sokat kockáztatni, hiszen egy-egy pont mindkettőjüket a célkitűzés felé viheti.

13. Reggina-Juventus 1 2

A Juventus az elmúlt szombaton újabb bajnoki címét ünnepelte saját közönsége előtt, a Reggina pedig az életéért küzdött Piacenzában. Az egy ponttal csak „levegőhöz" jutott, de fellélegezni csak egy győzelemmel tudna igazán… Nem hinnénk azonban, hogy az újdonsült bajnok könnyen beleegyezne ebbe.

13+1. MTK-Győr X

Egyik csapat sem brillírozik a rájátszásban, sokszor már egy döntetlennek is nagy tudnak örülni. Most sem lesz ez másként…

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanítványainak hű társa

A magyar sport napján az a megtiszteltetés érte Vén Lajost, az ismert győri edzőt és testnevelő… Tovább olvasom