Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Tóth Máté ˝perli˝ az ETO-t

Labdarúgás - Tóth Máté jövedelmének elmaradása miatt feljelentette korábbi klubját. Az ETO szerint az egyesületnek van igaza.

A Magyar Labdarúgó Szövetség lesz hivatott dönteni úgy tűnik, a Tóth Máté kontra Győri ETO-ügyben. A fiatal játékost egy évvel ezelőtt igazolta le a klub az olasz Empolitól, majd egy mérkőzésen a Soproni Ligában is bemutatkozott a csapatban. Időközben az Arsenalnál is járt próbajátékon. Idén nyáron kenyértörésre került a sor a játékos és a zöld-fehér klub között. Az okokat és a következményeket másként látják az érdekelt felek.

Klement Tibor, az ETO ügyvezetője szerint Tóth idén március 14-én játszott utoljára a klub ifjúsági A csapatában. A játékos utána eltűnt, igazolatlanul volt távol, csak június végén jelentkezett. Az ügyvezető szerint nem teljesítette a szerződésben foglaltakat, így jogi úton olyan tanulmányi támogatást kér számon az ETO-n, amire nem szolgált rá.

A szerződéssel kapcsolatban azt válaszolta az ügyvezető, a játékos ügynöke, Varga Sándor megkereste a klubot a család nevében, hogy Tóth Máté nyáron külföldi próbajátékon vehessen részt. Az ETO ehhez hozzájárult és a profi előszerződés megkötésének dátumát július 1-jéről július 15-ig meghosszabbították. Időközben Tóth a Vasasnál vett részt próbajátékon, majd fél évre a REAC-hoz szerződött. Az ETO szerint ezzel a labdarúgó cselekedete is arra irányult, hogy ne köttessen meg a profi előszerződés.

Természetesen megkerestük Tóth Mátét, ám a fiatal labdarúgó helyett a menedzseléssel foglalkozó édesapa, Tóth László mondta el álláspontjukat az ügyről.

– Kénytelenek voltunk ügyvédet fogadni és az MLSZ-hez fordulni, hiszen az ETO nem tartotta be a szerződésben vállaltakat. Próbáltunk szóban egyezkedni a klubbal, amikor ez nem ment, írásban szólítottuk fel a klubot a szerződés betartására. Ám erre sem érkezett válasz, sőt, az egyébként harmincötszörös utánpótlás-válogatott játékost Győrben megalázták, előszobáztatták a titkárságon. Végül nem volt mit tenni, mint hogy jogi útra tereltük az ügyét. Meggyőződésem szerint igazunk van, s ez remélhetőleg be is bizonyosodik az MLSZ fegyelmi bizottsága előtt.

A szövetség augusztus 18-án tárgyalja az ügyet.

Olvasóink írták

 • 1. Primax 2009. augusztus 15. 21:54
  „1. Empoli
  2. Arsenal (próbajáték....)
  3. Vasas ( próbajáték....)
  4. Reac ( szerződés )
  Ez ám a karrier ! ! !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztárjátékosok születtek a vb-n

Kézilabda -Nyolc éve Magyarország adott otthont a juniorok világbajnokságának, melyen a magyarok… Tovább olvasom