Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Tóth M.: hárompontos fejes a hajrában

Matáv Sopron 2 (1) ZTE 1 (0) Sopron, Arany Ászok Liga-mérkőzés, 2500 néző. V.: Solymosi (Ákos, Kovács).
Matáv Sopron
Horváth T. 0
Fehér 3
Lambulic 4
Bagoly 3
Grósz 3,5
Lazic 3
Pintér 3
Hanák 3,5
Sira 3
Tóth M 4.
Baumgartner 3

Edző: Pintér Attila
Fehér h. Horváth A. 3 a szünetben, Grósz h. Cseke 64. p, Sira h. Balaskó 84. p

Gsz.:
Lambulic (31. p), Tóth M. (81. p)

Sárga lap: Baumgartner 57. p
Zte

Varga
Kocsárdi
Molnár
Csóka
Kral
Babati
Ljubojevic
Józsi
Balogh
Nagy L.
Sabo

Vezetőedző:
Mihalecz István
Kral h. Koplárovics a szünetben, Sabo h. Kresz 73. p, Babati h. Szekeres 88. p

Gsz.: Sabó (62. p)

Sárga lap: Nagy L. 38. p, Babati 49. p
11. p
: Józsi nyeste kapura a labdát szabadrúgásból a 16-os jobb oldali sarkáról és Horváth szép vetődéssel ütötte szögletre azt.

24. p: Sira a vendégek térfelének közepén remekül ugratta ki a jobbösszekötő helyén robogó Baumgartnert, akinek 14 méteres, jobb felső sarokra tartó lövését bravúrral védte Varga.

31. p: Grósz lőtt kapura egy neki legurított közvetett szabadrúgást, az előrehúzódó Lambulic megcsúsztatta a labdát, amely félmagasan vágódott Varga kapujának bal oldalába. 1–0.

32. p: Lambulic adott középre jobbról, Tóth Mihály 6 méterről kapura fejelt, Varga azonban óriási bravúrral kiütötte a jobb alsó sarok felé tartó labdát. Az éppen Sira elé került, aki 3 méterről hatalmas helyzetben esetlen mozdulattal a kapu fölé kanalazta.

53. p: A felezővonaltól előretörő Pintér egy ügyes csellel átjátszotta Csókát, majd 17 méterről lőtt. A labda a belépő Molnár lábán felperdült, majd lefelé csapódott és centikkel ment el Varga kapujának jobb felső sarka mellett.

62. p: Molnár tört előre és a soproni 16-os előterében estében ballal a lesgyanús pozícióban helyezkedő Radu Sabóhoz játszott, aki a kapujából kilépő tehetetlen Horváth mellett a jobb alsó sarokba helyezte a labdát. 1–1.

76. p: Lazic ívelt középre a 16-os jobb oldali sarkától, az előrehúzódó Horváth a kapu előterében keresztbe fejelte a labdát, amelyet az érkező Cseke éles szögből, 4 méterről a jobb oldali kapufára lőtt.

81. p: Hanák ívelte középre a labdát balról, az alapvonal közeléből és a berobbant Tóth Mihály élesen fejelte azt a léc alá. 2–1.
Amikor utoljára állt Horváth Tamás a soproni kapuban, 2–1-re nyert a Matáv. Ez az előző évad utolsó bajnokiján Székesfehérvárott történt. Akkor Komjáti András, az akkori első számú kapus, Farkas Balázs, most pedig Pintér Attila Milinte Árpád előző fordulóbeli gyengébb teljesítménye után szavazott bizalmat a göndör hajú kapuvédőnek. A héten a válogatottban szerepelt soproni csapatkapitány Pető Zoltán ezen a találkozón eltiltását töltötte, így Bagoly Gábor viselte a karszalagot.
Némi meglepetésre enyhe egerszegi mezőnyfölénnyel kezdődött a meccs, az elején a vendégek birtokolták többet a labdát. 

Baumgartnerék felőrölték a ZTE ellenállását.
A Matáv átadta a területet ellenfelének, úgy tűnt, Sira és Baumgartner gyorsaságában bízva kontrákra operál. Felejthető első 20 perc után fokozatosan vette át a játék irányítását a soproni csapat. Az első valamirevaló akcióra közel 25 percet kellett várni. Ekkor még bravúrral védett Varga, ám bő öt perccel később aztán már vezetett a Matáv. A soproniak vezető gólja nagyon megtörte a zalaegerszegieket, több formás támadást is vezettek Pintér Attila fiai, ám nem tudták növelni előnyüket.

Bár védő helyett csatárt küldött pályára a szünetben a ZTE mestere, mégis soproni helyzetekkel indult a második félidő. Ezek azonban kimaradtak, és ahogy lenni szokott, a kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat. Szinte a semmiből „talált" gólt a vendégcsapat. A játék képe egyáltalán nem utalt arra, hogy eredményesek lehetnek a vendégek, Sabo azonban lesgyanús szituáció végén egyenlített. Az egerszegiek gólja jót tett a meccsnek, ugyanis ezután magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Matáv.

Óriási mezőnyfölénybe kerültek a soproniak, akik ekkor erőtől duzzadó, lendületes, határozott játékukkal beszorították ellenfelüket. Cseke előbb a kapufát találta el, ám Tóth Mihály fejese formájában góllá érett a nyomasztó hazai fölény.

A hajrában próbált támadni a ZTE, ám a vendégek csupán szögletekig jutottak, így összességében a találkozó nagyobb részében az ellenfelénél gólra törőbben futballozó Matáv megérdemelten tartotta itthon a három pontot.

Nem fellebbez a Matáv

A mérkőzés előtt összeült a Matáv Sopron tulajdonosi köre, hogy megvitassa, értékelje a Magyar Labdarúgó Liga Fegyelmi Bizottsága által hozott szankciókat az Újpest elleni mérkőzést követő rendbontás kapcsán. Mint Antók Zoltán, a tulajdonosi kör egyik képviselője elmondta, a megbeszélésen úgy döntöttek, nem fellebbeznek a fegyelmi bizottság döntése ellen, hanem kifizetik a 300 ezer forintos büntetést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parcellázást terveztek

Újabb fejlemények vannak a győr-bácsai labdarúgópálya ügyében. A pályát az rt. adta el a… Tovább olvasom