Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Tóth Gabriella kézilabdás kapta a Bercsényi iskola Fehér Miklós díját Győrben - fotó, videó

Idén Tóth Gabriella válogatott kézilabdás és Farkas Roland tanár kapta a díjat.
Az iskola és a portugál Benfica által alapított díjat minden évben egy olyan tanuló kapja, akinek kiemelkedő sportteljesítménye mellett tanulmányi eredménye, közösségi munkája és magatartása is példaértékű.

Idén Tóth Gabriella válogatott kézilabdás és Farkas Roland tanár kapta a díjat, amelyet Németh Zsolt igazgató és Ivánkovics József, a kisalfold.hu főszerkesztője, Fehér Miklós bercsényis osztálytársa adott át.

Fehér Miklós-díj-átadó - 2015. Fotó: Cseh Róbert


Farkas Roland, az iskola testnevelő tanára, osztályfőnöki teendőket is ellát. Részt vesz a vizitábor szervezésében, kölyökatléta oktató,  nevéhez fűződik több válogatott és magyar bajnok atléta kinevelése.

Részt vállal az edzők képzésében, valamint nemzetközi és hazai versenyek szervezésében, lebonyolításában. Dolgozik a 2017-ben Győrött megrendezésre kerülő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál sikeres előkészítésén.

Munkásságáért több alkalommal részesült kitüntetésben, ebben az évben a  Sportiskolák Országos Szövetsége  Farkas Roland tanár urat tartotta atlétika sportágban a legeredményesebb magyar sportiskolás edzőnek.


Videó: Cseh Róbert


A  Fehér Miklós-díjat tanulók közül ebben az évben Tóth Gabriella 12. T osztályos tanuló kapta.

Tóth Gabriella a kézilabdában elért kiváló eredményei miatt részesült a díjban. Gabriella sokszoros korosztályos és diákolimpiai bajnok, Görbicz Anita díjas. Felnőtt magyar bajnok, Magyar Kupa bronzérmes.

Tagja volt a felnőtt csapatnak az Európa Bajnokságon, ahol 6. helyezést értek el. A felnőtt válogatott mezét 11 alkalommal ölthette magára.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovák válogatott támadót igazolt a Ferencváros

Stanislav Sesták, az 58-szoros szlovák válogatott csatár a Ferencváros labdarúgócsapatában folytatja… Tovább olvasom