Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Történelmi diadal Újpesten

A tudatosan, szervezetten futballozó, helyzeteit kihasználó Matáv megérdemelten nyert a sokkal erősebbnek tűnő Újpest otthonában. Történelmi diadal volt ez, ugyanis a soproni csapat most nyert először az Újpest otthonában.

10. p: Farkas ívelte lágyan előre a labdát, amely Kovács Z. elé pattant a soproniak tizenhatosánál, az újpestiek csapatkapitánya egyből, fordulásból lőtt, ám Milinte biztosan védte a kapu közepébe tartó labdát.
25. p: Tóth M. az újpesti térfél közepén remek ütemben ugratta ki a jobbösszekötő helyén robogó Baumgartnert, aki 14 méterről a kifutó Vlaszák mellett magabiztosan a kapu közepébe helyezett. 0–1.
39. p: Baumgartner jobb oldali szöglete után a berobbanó Pető nyolcméteres, éles fejese már túljutott Vlaszákon, ám a bal oldali kapufánál helyezkedő Farkas Balázs a gólvonalról vágta a mezőnybe a labdát.
43. p: Polonkai bal oldali szögletét követően Kovács Z. a felső lécre csúsztatta a labdát. A kipattanót egy újpesti játékos Szanyóhoz fejelte, aki a kapu torkából bebólintotta a hálóba. 1–1.
50. p: Hanák ugratta ki a balszélen robogó Tibert egy remek, hosszú átadással, a hosszú idő után újra első osztályú mérkőzésen pályára lépő támadó élesen középre lőtt, ám Tóth M., ha nem is sokkal, de lemaradt a beadásról.
52. p: Farkas bal oldali szögletét Kovács csúsztatta kapura, ám Milinte vetődve védett.
56. p: Sira ahogy beállít, gólt lőtt! Egy előreívelt labdát a fellazult újpesti védelem tagjai között Tóth M. csúsztatott Tiber elé, aki az újpesti tizenhatoson belül Sirához játszott. A fél perccel korábban beállt támadó először Vlaszákba lőtte a labdát, majd a kipattanót három méterről a jobb alsó sarokba helyezte. 1–2.
71. p: Pintér szerzett labdát a felezővonalnál, jól vette észre, hogy Vlaszák kint áll a tizenhatos vonalánál, kapura ívelt, ám a labda ha nem is sokkal, de a jobb oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret.
76. p: Lazic nagyon rosszul találta el a labdát a felezővonal közelében a jobb oldalon, Kovács Z. kiugrott, majd középre játszott. A túloldalon érkező Erős ügyesen átvette azt, ám mielőtt nyolc méterről kapura lőtt volna, Hanák az utolsó pillanatban szerelte.
77. p: Lambulic szabadrúgását Tóth M. csúsztatta tovább. A labda az újpesti tizenhatos vonalánál keresztbe mozgó Balaskó elé került, aki ügyesen átvette azt, majd kissé jobbról félfordulattal, remek mozdulattal a hosszú alsó sarokba lőtt úgy, hogy a labda a jobb oldali kapufáról pattant a hálóba. 1–3.

A Debrecen elleni diadal után magyar viszonylatban aránylag sok szurkoló látogatott ki a Matáv vendégjátékára, a Megyeri útra. Az  újpesti szurkolók remek hangulatot teremtettek a mérkőzése elején, és ennek megfelelően a lilák léptek fel támadólag. A Matáv azonban, ahogy a nyitófordulóban a Hungária körúton, úgy most sem ijedt meg. Szervezetten védekezett a Matáv, a soproni védők és középpályások rengeteg párharcot nyertek meg. Ennek köszönhetően a hazaiak nem tudtak a vendégvédelem mögé kerülni, így nem is veszélyeztették Milinte kapuját.

Ami a Matáv támadójátékát illeti, az első húsz percben ez kimerült abban, hogy a félpálya környékéről a soproniak megpróbálták felívelni a labdát Tóth Mihálynak vagy Tibernek, ám a fejpárbajokat rendre a Tamási és Urbán irányította újpesti védelem nyerte. Így aztán a félidő első fele küzdelmes játékkal telt, enyhe hazai mezőnyfölényben, ám komolyabb gólhelyzet nélkül. Az első igazán nagy örömteli felhördülést az okozta a Megyeri úton, amikor a hangosbemondó tudatta, hogy a Videoton vezet a Fradi otthonában. Két perc múlva viszont már vágni lehetett a csendet! A mérkőzés első igazán szép és kidolgozott akciója végén Tóth M. remek ütemű kiugratását követően a magabiztos Baumgartner találatával vezetést szerzett a Matáv. Ezt követően ugyan némileg erősödött az újpestiek nyomása, ám gólveszélyt ekkor sem tudtak a lila-fehérek jelenteni a Matáv kapujára.
A következő igazán nagy gólszerzési lehetőség is a soproniak előtt adódott, Pető fejesénél Vlaszák már verve volt, ám Farkas Balázs kisegítette kapusát. Aztán ami az egyik oldalon nem sikerült, az a másik oldalon összejött. Egy szöglet után – a játék képe alapján teljesen váratlanul – egyenlített az Újpest.
Szünetben Mezey kettős cserére határozta el magát. Továbbra is az Újpest birtokolta többet a labdát, ám a szervezetten futballozó Matáv egy gyors Hanák–Tiber–Tóth ellenakcióval jelezte: nem mond le a gyors ellenakció vezetéséről. A következő soproni kontra pedig már a Matáv vezetését jelentette, hiszen a fél perce pályán lévő Sira első labdaérintésére még Vlaszákba lőtt, ám a kipattanót már az újpesti kapuba helyezte, így újfent a soproniaknál volt az előny.
Az újpestiek ezt követően újra próbáltak erősíteni, ám akcióikat a hősiesen és fegyelmezetten futballozó Matáv általában már a soproni térfél közepén meghiúsította. Ahogy telt-múlt az idő, úgy lett egyre idegesebb az Újpest és úgy lett egyre magabiztosabb Pintér Attila együttese. Szűk negyedórával a befejezés előtt aztán a soproniak másik cserejátékosa, Balaskó Iván is betalált, méghozzá egy gyönyörű lövéssel és ezzel bebiztosította a soproniak váratlan, de teljesen megérdemelt győzelmét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újból elmaradt az ETO-győzelem

Hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Győri ETO FC a Balaton FC ellen az Arany Ászok… Tovább olvasom