Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Törökországba utazik a Matáv is

Ma repülőre ül és a Győri ETO FC-hez hasonlóan Törökországba, azon belül is a festői szépségű Antalyába utazik a Matáv Sopron labdarúgócsapata. Komjáti András legénysége azonban nem a turisztikai látványosságban gyönyörködik, hanem egy héten át edzőtáborba megy török földre, ahol a tervek szerint minden másnap edzőmérkőzést játszik.

A szakvezetőtől elutazása előtt a felkészülés eddigi időszakáról és a játékosállomány változásáról érdeklődtünk, de természetesen kíváncsiak voltunk arra is: mi vár a soproni futballistákra a világbajnoki bronzérmes hazájában.

– Egy hónap telt el a felkészülésből, mennyiben tudta elvégeztetni csapatával a tervezett munkát?
– Szerencsére teljes egészében felkészültünk, köszönhetően az Ágfalvi úti Vasas-pályán dolgozó munkatársaknak – mondta Komjáti András. – Úgy vélem, Sopronban jobban készülhettünk, mint azok, akik itthon edzettek és műfüves pályájuk is volt.

– Ha a tervezett munkát sikerült is elvégezni, nem volt zökkenőmentes ez az időszak, gondolok a Komódival és Pergerrel történt szerződésbontásra. Ennek volt valamiféle jelzésértéke a többi futballista számára is?
– Nem volt a döntés mögött semmiféle példastatuálási szándék, ám úgy érzem, volt némi pozitív hatása a többi játékos hozzáállása tekintetében. Nézze, rengeteget tépelődtem, mielőtt ezt a kemény döntést meghoztam, de megítélésem szerint a csapat érdekében meg kellett lépnem. Elsősorban a két futballista hozzáállása miatt döntöttem így, na meg teljesítményük is elmaradt az általam remélttől, és a statisztikáik is alátámasztották.

– Ketten távoztak, aztán négyen is érkeztek. Mit gondol, milyenek az igazolások?
– Hogy milyenek, azt csak az eredmények döntik el, ám úgy érzem, mind a négy futballista hasznára válhat, erőssége lehet a csapatnak. Azt azért el kell mondanom, hogy az MTK lojalitása nélkül nem kerülhetett volna hozzánk a két jugoszláv futballista. A Dunaújvárosból érkezettekkel kapcsolatban pedig ha nem alakul ki a Dunaferrnél olyan helyzet, hogy szinte mindenkinek távoznia kellett, élőszerződésükből biztos nem tudta volna kivásárolni a két magyar fiút a klub. A négy játékos közül Bagoly, Balaskó és Lazic tudásával tisztában voltam, Lambulic volt egyedül számomra kakukktojás, de az edzőmeccseken ő is meggyőzött. A négy labdarúgó érkezésével a kereten belül több poszton is valódi versenyhelyzet alakult ki és ez mindenképpen jó hatással lehet a csapat eredményességére.

– Törökországban az edzőmeccsek mellett milyen jellegű munka vár a csapatra?
– Ott már leginkább a taktika felépítésével, kidolgozásával fogunk foglalkozni és az edzéseken gyakorlott variációkat szeretném viszontlátni a mérkőzéseken.

A Matáv a tervek szerint vasárnap a svájci Young Boysszal játszik, kedden a Borussia Dortmund amatőr együttese lesz az ellenfél, február 12-én valószínűleg egy ukrán csapattal játszanak a soproniak, két napra rá egy dél-koreai együttes ellen zárul a felkészülési találkozó időszaka a törökországi edzőtáborban.

A Matáv Antalyába utazó küldöttsége:
Bognár György klubigazgató, Komjáti András vezetőedző, Farkas Tibor pályaedző, Pleskó László kapusedző, Horváth Péter masszőr és a 22 játékos: Farkas B., Horváth T., Szabados, Lambulic, Tóth A., Horváth A., Horváth R., Csiszár, Lazic, Somogyi, Pintér, Majoros, Balaskó, Fehér, Bagoly, Tóth I., Sifter Tamás, Tóth M., Sira, Bausz, Javrujan, Tiber. A keretből a térdsérülését kezeltető szlovák középpályás, Orabinec marad itthon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komjáti korábban is kereste már

Nemrégiben Dunaújvárosból igazolt Sopronba a gólerős középpályás, a 24. évében járó Balaskó Iván. A… Tovább olvasom