Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Török Ferenc újra nyert a MOB ellen

A Kúria megerősítette a korábbi döntéseket, ami Török szerint azt jelenti, hogy "az utóbbi 3 évben a MOB törvénytelenül működött". Borkait lemondásra szólította fel.
A Kúria felülvizsgálati eljárásban megerősítette a korábban első- és másodfokon hozott ítéleteket Török Ferenc Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) ellen indított perében - írja csütörtöki számában a Népszabadság az öttusázó olimpiai bajnok ügyvéd tájékoztatására hivatkozva.

Török Ferenc szerint a Kúria szerdai döntése azt jelenti, hogy "az utóbbi 3 évben a MOB törvénytelenül működött". Borkai Zsoltot, a MOB elnökét lemondásra szólította fel.

A sportember azzal fordult a bírósághoz, hogy semmisítse meg a MOB 2012. február 26-i közgyűlési határozatait, mert a tanácskozás összehívása, lefolytatása, az alapszabály módosítása és az új tisztségviselők választása szabálytalan volt. Török Ferenc úgy vélte, a Kúria döntése nyomán össze kell hívni a régi közgyűlés tagjait, és a régi alapszabály alapján újra meg kell tartani a tanácskozást, hogy helyreállítható legyen a törvényes állapot.

A Népszabadság megkeresésére a MOB úgy reagált: addig nem fejtik ki álláspontjukat, amíg az írásos indoklást meg nem kapják.

A MOB visszautasítja a vádakat


A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elfogadja és tiszteletben tartja a Kúria szerdai döntését a MOB 2012. február 26-i közgyűléséről, de a keresetet benyújtó Török Ferenc azon állítását, miszerint a bizottság az elmúlt három évben törvénytelenül működött, határozottan visszautasítja.

"A MOB-nak nem kell megismételnie a 2012. február 26-i közgyűlését, erről a Kúria és korábban a Fővárosi Ítélőtábla sem rendelkezett." - áll a MOB-nak az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében. - "A dr. Török Ferenc által megtámadott 2012. február 26-i közgyűlés határozatait, a 2012. április 22-i közgyűlés határozataival együtt, a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése 2013. május 24-én azonos tartalommal, egyhangúlag meghozta, megerősítette."

"A II. fokú ítéletet követően dr. Török Ferenc a Fővárosi Főügyészséghez fordult, amely az eljárása során megállapította, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság működése szabályos és mindenben megfelel a jogszabályoknak. Bár dr. Török Ferencnek erről tudnia kell, a sajtóhoz eljuttatott közleményében megfeledkezik ennek a beadványának az elutasításáról" - reagált a MOB Töröknek a Népszabadságban csütörtökön megjelent nyilatkozatára.

A Magyar Olimpiai Bizottság sajnálatosnak nevezte, hogy "egy olimpiai bajnok, figyelmen kívül hagyva a fair play legalapvetőbb szabályait és a tényeket, csúsztatásokra és egyéni jogértelmezésére alapozott véleményével, már nem először, félretájékoztat és ezzel komoly károkat okoz a magyar olimpiai mozgalomnak".

"A Magyar Olimpiai Bizottság felkéri dr. Török Ferencet, hogy fejezze be méltatlan, ártó szándékú vakrepülését!" zárta közleményét a MOB.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már edzésben a Győri ETO focistái - Cél a bajnoki cím

A Győri ETO szerdán megkezdte a felkészülést az NB III-as idényre. Hat mérkőzést játszik a csapat az… Tovább olvasom