Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Tornagyőzelem jobb gólaránnyal

Kézilabda - Az Audi-ETO jobb gólarányának köszönhetően megnyerte a Győrött rendezett Szabella-kupa nemzetközi felkészülési tornát.

Audi-ETO–Lada Togliatti (orosz) 29–30 (16–13)

Audi-ETO: Herr O. – Mraviková 5, Herr A. 2, Kovacsics 4/3, Spiridon 3, Tomori 4, Szölösi 2. Cs.: Oguntoye (kapus), Hornyák 2, Deáki 2, Szegedi 2, Mayer 3. Edző: Konkoly Csaba.

A torna döntőjének is beillő összecsapás hozta a legnagyobb izgalmakat. Az első félidőben a győriek szereztek előnyt, állandósult az olimpián szerepeltek közül Pálingert, Görbiczet, Vértent és Bradeanut nélkülöző hazaiak három-négy gólos vezetése. Fordulás után agresszívebbé vált az oroszok védekezése, Davigyenko pedig rendkívül eredményesnek bizonyult. A hajrára a Lada négygólos vezetésével fordultak a csapatok. Ezt még ledolgozta a fiatal győri gárda, az utolsó percekben azonban a vendégek maguk javára fordították a találkozót.

Audi-ETO–Tvin-Trgocentar (horvát) 38–17 (20–9)

Audi-ETO: Herr O. – Mraviková 5, Herr A. 8/3, Hornyák 5, Spiridon 1, Tomori 2, Szegedi 1. Cs.: Oguntoye (kapus), Kovacsics 5/2, Kisfaludy 1, Szölösi 4, Deáki 4/1, Mayer 1, Horváth B. 1. Edző: Konkoly Csaba.

Audi-ETO–Dunaferr 35–26 (17–15)

Audi-ETO: Herr O. – Mraviková 2, Herr A. 5, Kovacsics 4/2, Spiridon 4, Tomori 6, Szölösi 1. Cs.: Oguntoye (kapus), Hornyák 1, Szegedi 3, Deáki 7/1, Mayer 1, Horváth B. 1. Edző: Konkoly Csaba.

További eredmények:

Lada–Tvin 35–21, Dunaferr–Lada 37–29, Dunaferr–Tvin 33–25.

Végeredmény:

1. Audi-ETO 4 pont (102–73)
2. Dunaferr 4 (96–89)
3. Lada 4 (94–87)
4. Tvin 0 

Kovacsics Anikóék hasznos mérkőzéseket játszottak.
Kovacsics Anikóék hasznos mérkőzéseket játszottak.

 

Konkoly Csaba így értékelte a tornát:

– Az első meccsen nehezen lendültünk játékba. Valószínűleg az itthon készülők, s az olimpiáról visszatértek még nem kerültek egy hullámhosszra. A második találkozón a délelőtti időpont ellenére fel tudtuk venni a ritmust, s jó néhány biztató momentum akadt a játékunkban. A Lada ellen átlövéseink nem sikerültek, s védekezésben is sok volt a hiba. Mindent egybevetve a torna jól szolgálta a felkészülésünket.

Ötödik a Győrhő-ETO

A csurgói I. R-csoport-kupa zárónapján a Győrhő-ETO legyőzte a Komló csapatát, így megszerezte az ötödik helyet. Vura József tanítványai ezen a mérkőzésen nyújtották legjobb teljesítményüket. Sérülés miatt Széles László az egész tornán, Kovács Ádám pedig a helyosztón nem léphetett pályára. A Győrhő-
ETO utolsó felkészülési mérkőzését pénteken 17.30-kor játssza a Százhalombatta ellen a Magvassy-csarnokban, majd a csapat szeptember 10-én 19 órakor Tatabányán megkezdi a bajnoki szereplését.

Győrhő-ETO–Komló 27–22 (17–10)

Győrhő-ETO:
Herjeczki – Székely 6, Struhár 1, Nagy T. 5, Kányai, Forrai, Konkoly 3. Cs.: Hoffmann (kapus), Szabó A. 5, Becker, Roman 3, Bognár 3, Horváth A. 1, Németh G. Edző: Vura József.

Vura József:

– A kemény védekezésünk mellett taktikus támadójátékot mutattunk be. Remek volt a kapusteljesítmény, sikerültek a lerohanások és főleg az első félidőben felállt fal ellen is jól játszottunk. Minden egészséges játékos pályára lépett, és sikerült is élniük a lehetőséggel. Óriásit változott a csapat, a tegnapiakhoz hasonló erősségű ellenféllel szemben sikerült magabiztos győzelmet aratnunk.

Az első napon mindkét mérkőzésén szoros vereséget szenvedett a zöld-fehér gárda.

Győrhő-ETO–Százhalombatta 27–29 (14–11)

Győrhő-ETO: Hoffmann – Székely 8, Struhár 1, Nagy T. 4, Roman, Bognár 5, Konkoly 1. Cs.: Herjeczki (kapus), Szabó 4, Kányai, Becker, Forrai 1, Horváth A., Kovács Á. 3. Edző: Vura József.

Csurgó–Győrhő-ETO 25–22 (12–9)

Győrhő-ETO: Hoffmann – Székely 1, Szabó 2, Nagy T. 6, Roman 1, Forrai 3, Konkoly 3. Cs.: Herjeczki (kapus), Kányai, Becker 2, Struhár, Bognár 3, Horváth A. 1, Kovács Á., Németh G. Edző: Vura József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Radasics életre szóló emlékei

Kerékpár - Sem a nyitó-, sem a záróünnepségen nem lehetett jelen a soproni Radasics Vilmos, mégis… Tovább olvasom