Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Torna: Soproni az egyik kiemelt klub

A közelmúltban nagy megtiszteltetés érte a Soproni Torna Clubot: bekerültek a Sport21-programba. Csak olyan egyesületek kerülhettek szóba, ahol nincs válogatott versenyző, a cél ugyanis a tehetségek felkutatása és versenyzővé nevelése.
A Magyar Torna Szövetség egy központi rendszert szeretne bevezetni annál a 12 egyesületnél, amely most támogatást kapott. A cél a tömegesítés, az azonos irányvonal mentén való haladás, a felmérők kijelölése.

Az ezzel kapcsolatos tatai edzőtáborban tartott összejövetelre két soproni kislány, Nagy Diána és Puruczki Nikolett, valamint edzőik, Kőhidiné Fleck Szilvia és Főző Csaba kapott meghívást.

Zsebibabák
Zsebibabák a sikeres tatai versenyen, ülő sor: Varga Regina, Sugár Krisztina, Csete Luca, Petrik Csenge, Dögei Anna, Soós Vivien. Térdelő sor: Péterszegi Regina, Bacsó Csilla, Seidel Bianca, Molnár Ada, Balogh Tímea, Grubits Enikő, Sándor Ajsa.


„A rendezvényen az ifjúsági válogatott versenyét nézhettük meg, majd pedig közös edzések voltak a korosztályos válogatottakkal. A rendezvény csúcspontja az olimpiai bajnok Berki Krisztián élménybeszámolója volt" – mondta a Kisalföldnek Kőhidiné Fleck Szilvia szakosztályvezető.

Az STC tornászai egyébként remekül szerepeltek az idény során. A gyermek országos csapatbajnokságon a Hidvégi Evelin, Hidy Noémi, Horváth Dorina, Horváth Margit, Jones Nadin és Markó Mira összetételű A csapat a 2. helyezést szerezte meg. A Farkas Krisztina, Fonnyadt Diána, Kelemen Virág, Nagy Diána, Puruczki Nikolett, Varga Adrienn alkotta B csapat a 4. helyen végzett. Mindkét csapat egy helyet javított a tavalyi pozícióján. Az edzők: Kőhidiné Fleck Szilvia, Farkas Fanni, Főző Csaba és Kovács Péter.
Ugyanezen a versenyen egyéniben Horváth Margit a 2000/2001-es korosztályban 3., Hidvégi Evelin 7., Horváth Dorina 9., Markó Mira 10., a 2003-asok és fiatalabbak korosztályában Jones Nadin 7., Hidy Noémi 8., Nagy Diána 9., Fonnyadt Diána 10., Puruczki Nikolett 11., Kelemen Virág 12., Varga Adrienn 13., Farkas Krisztina 14. lett.

Az ifjúsági II. osztály országos egyéni bajnokságon Mészáros Lili egyéni összetettben és talajon 6., ugrásban és korláton 4. lett annak ellenére, hogy felkészülését sérülés és betegség hátráltatta. Edzői: Kőhidiné Fleck Szilvia, Főző Csaba és Kovács Péter. Mészáros csapatban a Dunaferr színeiben indult és szerzett ezüstérmet.

A „Zsebibaba" korosztály Tatán szerepelt. A 2006-osok és még fiatalabbak csapatversenyében (4–5 évesek) Csete Luca, Dögei Anna, Petrik Csenge, Sugár Krisztina, Soós Vivien és Varga Regina az 1. helyen végzett. A 2004–2005-ben születettek csapatversenyében Bacsó Csilla, Balogh Tímea, Grubits Enikő, Molnár Ada, Péterszegi Regina, Sándor Ajsa, Seidel Bianca összetételű soproni alakulat 2. helyen végzett. A csapatokat Csete Ágnes, Kőhidiné Fleck Szilvia és Pozsgai Cintia készítette fel.

A téli időszakban még két versenyen vesznek részt a soproni tornászok, novemberben Dunaújvárosba utaznak, decemberben pedig Budapesten lesz a Zsebibaba-verseny.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vereséget szenvedett a HAT-AGRO UNI Győr Madridban

A Győr 84-65-es vereséget szenvedett a madridi Rivas Ecopolis vendégeként csütörtökön hajnalban a… Tovább olvasom