Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Torna: Első hely rontás nélkül

A Soproni Torna Club csapatai nagyszerűen szerepeltek a Dunaferr-kupa országos utánpótlásversenyen.
Kőhidiné Fleck Szilvia vezetőedző, Csete Ágnes és Főző Csaba edzők elégedettek lehettek a versenyzőkkel.

Huszonöt soproni tornászlány állt a szerek közé. A 2007-es és
fiatalabb kategóriában Dobos Alina, Kóczán Hanna, Sós Lili, Szabados Ráhel, Tobler Gabriella és Zentai Klaudia talajon és gerendán versenyzett.

„Ez volt az első versenyük a lányoknak és mindjárt a második helyen végeztek. Alina, Hanna és Ráhel csak szeptemberben kezdett el tornászni" – mondta Kőhidiné Fleck Szilvia.

A 2005-ben és 2006-ban születetteknek már négy szeren kellett teljesíteni a gyakorlatokat (ugrás, felemás korlát, gerenda és talaj). A Farkas Krisztina, Godawszky Stella, Maráczi Hanga, Pálfi Loretta alkotta csapat a 4. helyen végzett.

„Kiegyensúlyozottan, szépen tornásztak. Ez nagyon szép eredmény egy kilenc csapatot felvonultató mezőnyben, főleg, hogy csak négyen voltak a csapatunkban" – folytatta a vezetőedző.

A 2004-ben, 2005-ben és 2006-ban születettek között három soproni csapat is indult. Első helyezést ért el a Nagy Diána, Seres Viktória, Varga Adrienn és Vida Bianka összetételű gárda.

„A csapatbajnoki győzelem nagyon értékes eredmény annak fényében, hogy öt főnek kellett volna indulnia a csapatban, de a lányok négyen, rontás nélkül végigcsinálták a versenyt. Aki kicsit is ismerős a tornasport világában, az tudja, mekkora dolog rontás nélkül versenyezni" – mesélte büszkén a szakember.

A második számú együttes is összeszedetten teljesített, a Balogh Tímea, Molnár Ada, Sándor Ajsa, Seidel Bianca, Szabó Karolina, Török Borbála összetételű csapat a 4. helyen végzett. A harmadik együttes igazi meglepetés volt ebben a kategóriában, ők – Csete Luca, Seidel Trinity, Soós Vivien, Sugár Krisztina és Varga Regina – a Soproni TC pici előkészítősei.

„Csupa öt- és hatéves picur a nyolc-kilenc évesek között. Ötödikek lettek, s ők kapták a legnagyobb tapsot. Reméljük, később is ilyen lelkesen versenyeznek majd."

Egyéniben Godawszky Stella (2005) összetettben 5. helyen végzett élete első olyan versenyén, ahol a nemzetközi szabályoknak megfelelő versenygyakorlatokat kellett bemutatni mind a négy szeren. Szinte hibátlanul versenyzett végig, korláton volt egy kis rontása csak. Ugrásban 4., korláton, gerendán és talajon egyaránt 5. lett. Nagy Diána (2004) a 11. helyen végzett, viszont ugrásban és korláton felállhatott a dobogó harmadik fokára.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda NB II - Mosonszolnoki diadal a megyei rangadón

Kétszer is kikapott az Audi ETO. Tovább olvasom