Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 21°C | 31°C Még több cikk.

Több mint négygólos átlag

A Győr-Moson-Sopron megyei labdarúgó-bajnokság első osztályában indult 16 csapat ádáz küzdelmeket vívott a pontokért.

Változások a mezőnyben

A nyáron pedig sokan aggódva várták, a jelentős vérátömlesztés milyen hatással lesz a színvonalra, mivel a csapatok szinte egyharmada kicserélődött az osztályban. A visszalépő Ikrény és a Farád mellett előrelépett a bajnok Gyirmót, míg a kieső Halászi alacsonyabb osztályban folytatta. A megyei másodosztály bajnoka és ezüstérmese, Koroncó és Pannonhalma csapata visszatérőnek tekinthető, míg a megyei másodosztály további bajnokai közül csak az Öttevény vállalta a megmérettetést, a Tét és a Kóny gárdája felkérés alapján indult magasabb osztályban.
Egyértelműen megállapítható, ez a bajnokság változatos, gólgazdag mérkőzéseket hozott, s azok a csapatok, amelyek végig odafigyeltek az egyes fordulók eseményeire, ott végeztek az élbolyban.
Az előző bajnokság őszi idényéhez hasonlóan ezúttal is közel 500 gól született a 120 találkozón, amely mérkőzésenként meghaladja a négygólos átlagot. Legeredményesebbek az Abda csatárai voltak, 56 alkalommal találtak be az ellenfél hálójába, de a DAC, az Öttevény vagy a Lébény szurkolói sem panaszkodhattak. Az ellenpéldát a Kóny gárdája szolgáltatta, az őszi 15 fordulóban nem érték el a mérkőzésenkénti egygólos átlagot, de nem remekeltek a Mosonszentmiklós, a Fertőd vagy a Bajcs csatárai sem.

Nem romlott a fegyelem

Az őszi idény során a játékvezetők kiosztottak 753 sárga és 77 piros lapot, s a kiállítások következményeként 169 mérkőzésre szóló eltiltásról hozott határozatot a fegyelmi bizottság. Rendezési hiányosságok miatt további 12 esetben szövetségi ellenőr kirendeléséről határoztak, míg sportvezetővel, illetve edzővel szemben 16 mérkőzésre szóló eltiltás született.
Mindezek ellenére elmondhatjuk, hogy a játékosok fegyelmezettsége az elmúlt évhez képest nem romlott, viszont továbbra is magas számban fordultak elő a játékvezetőkkel szembeni sportszerűtlenségek.
Így szólhatna ezen a télen az értékelésünk, ha nem lettek volna az utolsó fordulóbeli botrányos események, amelyekkel már foglalkoztunk és a vétkesek megkapják méltó büntetésüket.
A játékvezetésről megállapítható, hogy a találkozók döntő többségén – még az ominózus utolsó fordulóban is –, ha nem is mindig kiváló, de jó átlagú működést láttunk.
Az ifjúsági bajnokságban az Integrál-DAC és a Fertőszentmiklós fiataljai hozták korábbi évekbeli formájukat a végig szoros küzdelemben, mindössze a rúgott góloknak köszönhetően a győri fiatalok végeztek az élen. Mindössze egy ponttal marad el a Győri Dózsa az éllovasoktól, vagyis továbbra is kiváló utánpótlás van Újvárosban.
A góllövőlista élcsoportja:
21 gól: Baracskai Róbert (Öttevény).
19 gól: Tóth Norbert (Abda).
13 gól: Csertői Aurél (Abda) és Szarvas János (Győri Dózsa).
A sportszerűségi versenyben a Tét áll az élen az Öttevény és a Fertőszentmiklós előtt, míg a sereghajtó helyeket a Rábapatona, a Koroncó és a Bajcs foglalja el.

Félévi bizonyítványosztás

1. Integrál-DAC
Nádorvárosban komoly terveket szövögetnek az egykori kiváló gárda utódai, s úgy tűnik, hogy az Integrál belépésével ezek a merész álmok a megvalósítás útján haladnak. Kiváló érzékkel rakták le a jövő alapjait, de tavasszal tovább kell lépni a csapatjáték, a koncentrálóképesség terén.
2. Abda
Szorosan ott van az éllovas DAC mögött az abdai gárda, hiszen rutinos, tapasztalt játékosok alkotják az együttest. Pk már korábban bebizonyították, hogy magasabb osztályban is megállják a helyüket.
3. Győri Dózsa
A korábbi évekkel ellentétben ezúttal kissé leszakadtak az éllovasoktól, de így is volt néhány remek produkciójuk. Kiváló utánpótlás-nevelésüknek is köszönhetően a csapatban egészségesen keverednek a fiatalok az idősebb, rutinos játékosokkal.
4. Lébény
Az átlagosnál gólképesebb védelemmel rendelkeznek, az öt döntetlennel tíz pontot hullajtottak el, pedig volt köztük nem egy megnyerhető mérkőzés is.
5. Koroncó
Újoncok ugyan, de nem ismeretlenek a megyei első osztályban, hiszen korábban több mint egy évtizeden át meghatározó csapat voltak a mezőnyben. Ma is komoly játékerőt képviselő gárda.
6. Pannonhalma
Szintén újoncként kezdték a bajnokságot ebben az osztályban, de a korábbi évekkel ellentétben ezúttal sokkal merészebb terveket is szövögethetnek, hiszen alig változott korábbi első osztályú csapatuk.
7. Kimle
Kimlén ezúttal nem kell a kieséstől rettegni, hiszen a zömében helybeli fiatalokból összeállt gárda jó középcsapattá alakult és főleg hazai pályán bármelyik csapatnak méltó ellenfele.
8. Öttevény
Nagy várakozás előzte meg az Öttevény őszi szereplését, hiszen a korábbi megyei másodosztályú bajnok több játékost igazolt, és ezzel sikerült is a tabella első felében végezni.
9. Fertőszentmiklós
A Fertőszentmiklós hozta a korábbi évek formáját, hiszen a középmezőny biztos tagja, de a hat döntetlenjük talán azt is jelzi, többször megelégedtek az egy ponttal.
10. Tét
Váratlanul érte a Tét gárdáját a felkérés a megyei első osztályban való indulásra, de dicséretükre szól, hogy nem ijedtek meg a kihívástól és ősszel serényen gyűjtögették a pontjaikat.
11. Mosonszentmiklós
A tabella alsó régióját vezető Mosonszentmiklós a rúgott gólok tekintetében messze elmaradt korábbi önmagától, amelyet lehet ugyan az eltávozó játékosokkal is indokolni, de néha úgy tűnt, ősszel más gond is akadt.
12. Fertőd
Tavaszi remek produkcióját nem tudta ősszel folytatni a fertődi gárda, amelynek okát feltehetően a téli holt idényben fellelik a vezetők. Gond lehet az utánpótlással is, mivel az ifjúsági csapat sereghajtó az őszi idény után.
13. Rábapatona
A második leggólképesebb védelemmel rendelkező Rábapatona megérezte kiváló kapusának távozását, így a kieső-

régióba került a gárda. A kilenc vereség így is elgondolkodtató a szakvezetés számára.
14. Beled
Egy évvel korábban még a bajnokság meglepetéscsapata volt a Beled, amit az akkori harmadik helyezése is jelzett. Ezen az őszön azonban mintha néhány játékosnál már más lett volna a mérce. A gondok szezon közbeni edzőváltáshoz vezettek.
15. Bajcs
Idén már nem fogható a rutintalanságukra a gyenge szereplés, mivel a nyáron megerősödött a gárda, de valami mindig becsúszik a gépezetbe, és nem jönnek a várt eredmények.
16. Kóny
Szinte alig egy hetük maradt a nyáron arra, hogy felkészüljenek a megyei első osztályra, de a játékos-edzőn kívül nem volt már lehetőségük új játékosok igazolására. Mindezek ellenére több van ebben a gárdában a jelenlegi helyezésénél, talán egy jó téli felkészüléssel előbbre léphetnek tavasszal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh ismét villogott

Helyreállította a Szegeden bizony alaposan megtépázott tekintélyét a GySEV-Orsi női… Tovább olvasom