Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Több megyei bírót az országos keretbe!

Megtartották szokásos kétnapos bajnokság előtti továbbképzésüket a megyei játékvezetők.
Az edzőtáborban előadást tartott többek között Puhl Sándor volt kiváló FIFA-játékvezető, az MLSZ Játékvezetői Bizottság alelnöke. A szakmai előadások meghallgatásán túl a sípmestereknek fizikális és elméleti felkészültségükről is számot kellett adniuk. Kovács Péter, a megyei játékvezetői bizottság elnöke ebből az alkalomból szerepelt először új „beosztásában".


Kovács Péter
Kovács Péter

„Úgy gondolom, szakmailag is és fizikálisan is megfelelő képességű játékvezetőket tudunk majd küldeni minden mérkőzésre. A legújabb oktatási anyagokat és irányelveket adtuk át, több kétes szituációban egységesítettük a nézőpontokat. Fontos szempontnak tartom az emberi értékek erősítését, és ahogy azt a táborban is elmondtam: szemléletváltozásra lehet számítani. Szeretném, ha újra egy nagy csapatként működne a társaság" – mondta Kovács Péter, aki hozzátette: folytatják a fiatal tehetségek felkutatását. Ennek érdekében több csoportos foglalkozást tartottak a továbbképzésen, minden csoporttal egy országos kerettag játékvezető foglalkozott.

„Mindenképpen szeretnénk az országos utánpótlásba embereket delegálni, hiszen nagyon régen volt példa arra, hogy a megye ilyen kevés játékvezetőt adjon az országos keretbe, mint most. Fontos, hogy szezon közben is folyamatos edzésekkel és szituációk átbeszélésével készüljünk. A női vonalunk országos szinten nagyon erős.

A megye hagyományainak megfelelően a férfivonalat is hasonló szintre akarjuk hozni. Óriási motivációt jelentett mindenkinek, hogy Palotai Károly, aki nemcsak kiváló játékvezető, hanem ugyanolyan sportoló is volt, személyesen is részt vett az edzőtáborban és támogatásáról biztosította az új vezetést" – említette végül Kovács Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvással nyertek bajnokságot

Az utolsó előtti, MTE 1904 II elleni meccsét megóvta a Kunsziget, így három ponttal nyerték meg a… Tovább olvasom