Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Több lábon áll az egyesület

A válság ellenére is stabil a győri Graboplast VSE helyzete.
Egy háromlábú székhez hasonlította a Graboplast VSE kajak-kenu szakosztályát Kadler Gusztáv. A szakosztályvezető szerint ugyanis nemcsak a női és férfi kajakosok remekeltek tavaly, hanem a kenusok is, akik kétszeresen is sporttörténelmet írtak.

"A győri szakág történetében először fordult elő, hogy sík vízi világversenyen győri kenus részt vett, ráadásul mindjárt ketten képviselték a klub színeit: Széles Gábor és Németh Gergő. Ezenfelül pedig Nagy Péter révén maratonon először nyert győri kenus világbajnokságot. A korábbi években megszokottá vált, hogy Kammerer Zoltán, Kadler Viktor vagy Csay Renáta voltak a sikerek kovácsai, örömteli, hogy még szélesebb alapokra került a szakág" – mondta értékelésében Kadler Gusztáv.


Széles Gábor másodmagával először szerepelt győri kenusként sík vízi felnőttvilágversenyen. Fotó: Bertleff
Széles Gábor másodmagával először szerepelt győri kenusként sík vízi felnőttvilágversenyen. Fotó: Bertleff


Ami a számokat illeti, a klub tizenkét versenyzője szerepelt különböző világversenyeken, öten pedig az EORV-n. Utóbbi viadalon a kajakos Szomolányi Máté volt a legsikeresebb, hiszen három aranyérmet is nyert.

A több lábon állást jelzi, hogy az ifjúságiaknál mindhárom szakágban szerepelt győri versenyző a világversenyeken: Farkasdi Ramóna és Nagy II Péter kajakban, Dóczé Ádám kenuban vívta ki a szereplés jogát.

Kadler Gusztáv szólt a klub gazdasági helyzetéről. Mint mondta, a válság őket sem kerülte el, de visszafogott költekezéssel sikerült úrrá lenni a nehézségeken.

"Nem volt problémamentes az év, de azt elmondhatjuk, hogy egyetlen szponzort sem veszítettünk, s a szerződésben foglaltakat valamennyi partnerünk teljesíteni tudta. Azt gondolom, a jelenlegi helyzetben ez nem akármilyen dolog" – folytatta Kadler Gusztáv.

A klub versenyzői közül negyvenen szereztek aranyérmet országos bajnokságon, a győrieknél van a legtöbb regisztrált versenyző, s az összesített pontversenyben is a Graboplast VSE végzett az élen.
Kadler Gusztáv az edzők érdemeit méltatta, kiemelte többek között azt, hogy Weisz Róbert lett a szövetségben a szakmai igazgató, Sztanity László pedig bekerült az MKKSZ elnökségébe, de szinte mindegyik válogatott mellett található egy győri szakember.

A sportvezető még hozzátette: a közelmúltban vehették birtokukba a felújított konditermet a sportolók, s a tervek szerint a vízi telep rekonstrukciója tovább folytatódik. „Akkor lennék elégedett, ha idén az öltözőket, jövőre pedig a hajógarázst kipipálhatnánk a listáról" – fogalmazott a szakosztályvezető.

A sportág zászlóshajójának tekinti a Graboplast VSE-t Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke is. Mint mondta: nem véletlen az, hogy a győri klub több mint 250 ponttal előzi meg a második KSI-t, s hatszázzal a harmadik Démász-Szegedet az összesített pontversenyben.

"Győr mindig is élen járt a minőségi munkában, nem lehet véletlen, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig találni győri kajakost és kenust a válogatottakban. Valami nagyon jól működik az itteni vízi telepen" – fogalmazott a szövetség első embere.

Ábrahám Csaba, a Graboplast VSE elnöke szólt a többi szakágról is, melyek közül egyértelműen a triatlon a legeredményesebb, Szakály Zsuzsa, Takács Anna és Búza Bence érte el a legkiemelkedőbb helyezéseket.

A szinkronúszás elsősorban szabadidősportként működik, de van lehetőség a versenyeken való részvételre is.

A női vízilabdában a feltételek hiánya miatt végül nem jött össze az ob I, de a serdülők jól szerepelnek, vannak válogatottak, s a kétfordulós osztrák bajnokságot veretlenül nyerte meg a csapat.
Az atléták is több értékes helyezést szereztek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férfi kézilabda Eb - A lengyelek már az elődöntőben

A lengyel válogatott bejutott a legjobb négy közé az ausztriai férfi kézilabda Európa-bajnokságon,… Tovább olvasom