Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Több ezren búcsúztatták el

Rengeteg csapattárs, szurkolók, barátok, ismerősök kísérték utolsó útjára Győrött Kulcsár Anitát.

Kulcsár Anitát örök nyugalomra helyezték.
Több ezren kísérték utolsó útjára Kulcsár Anitát, a Dunaferr válogatott kézilabdázóját, aki múlt szerdán szenvedett tragikus autóbalesetet. Kulcsár a győri nádorvárosi köztemetőben Pro Urbe-díjasként díszsírhelyen, az egykori legendás evezősvezető Fürst János és a rendszerváltás utáni első polgármester, Kolozsváry Ernő között talált nyugalmat.

A temetésen többek között részt vett Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke, Lamperth Mónika belügyminiszter és Molnár Zoltán, a MOB igazgatója is.

Még a temetés előtt szurkolók és barátok rótták le kegyeletüket Kulcsár Anita emléke előtt a sírkert ravatalozójában. A temető főbejáratánál egy óriáskivetítőn a kézilabdázóról készült képeket vetítettek, míg a ravatalnál elhelyezett két fotó civilben és csapata, a Dunaferr mezében ábrázolja.

A koporsót 22-es számú klubmeze és 19-es válogatott dressze borította. A jövőben a dunaújvárosi csapatban senki sem viselheti a 22-es trikót, s várhatóan a válogatottban sem lép pályára már senki a 19-esben.
Miután felcsendült a decemberi magyarországi Európa-bajnokságra írt dal, melyet Szikora Róbert a csapattal közösen énekelt, a játékost előbb a Dunaferr NK részéről Szemenyi István búcsúztatta.

„ Sokszor megtettük már az utat Dunaújváros és Győr között, ám ennyire lassan és szomorúan sohasem teltek a percek, mint most. Sajnos mostantól a két várost a gyász fekete szalagja is összeköti. Egy fantasztikus emberrel és játékossal lettünk szegényebbek, ugyanakkor gazdagodtunk bámulatos pályafutásod és nagyszerű, vidám életed emlékeivel. Ma még gyászolunk Téged, de holnaptól kettőzött erővel küzdünk Érted, mint ahogy Te is tennéd ezt, ha velünk lennél. Sokszor bizonyítottad, hogy nem elégszel meg a második hellyel, s személyed és vidámságot árasztó lényed mindig átsegítette csapataidat a nehézségeken. Most sajnos Nélküled kell erősnek maradnunk" – mondta a sportvezető.

Ezt követően Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára egyrészt az MKSZ, másrészt pedig a Magyar Olimpiai Bizottság nevében vett búcsút a kiváló beállóstól.

„ Becsukom a szemem, mint ahogy most Te is azt teszed, s látom magam előtt azt a fiatal játékost, aki a nyíregyházi Kölcsey-gimnázium csapatából indulva egészen a világhírnévig vitte. Sorsod már a születésednél eldőlt, hiszen az 1976-os olimpia évében születtél. Akkor, mikor a női válogatott először jutott ki a világ legnagyobb seregszemléjére. Tehetséged hamar megmutatkozott, s ezt, miután középiskoládat egészen az NB I/B-ig repítetted, előbb Győrben, majd a Cornexinél, végül a Dunaferr csapatában bizonyítottad. Újra becsukom a szemem, s látom azt a tizenkilenc éves fiatal lányt, aki első válogatottsága előtt azt kérdezte tőlem: »Igaz ez?

Megérdemlem, hogy felhúzhassam a címeres mezt?« Én ezt válaszoltam: »Igen, megérdemled, mert tehetségeddel, tudásoddal ezt kivívtad.« Látom magam előtt azokat a mérkőzéseket, gólokat, ami után örömittasan csapsz a levegőbe, s kajánul kacsintasz, mintha azt mondanád: »Láttátok, bement!« Igen, láttuk. Mindent, mind a százhatvanöt válogatottmérkőzésedet, s most még egyszer Érted szól a Himnusz."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örökre Kulcsár Anitáé a 22-es mez

Bár az autóbalesetben elhunyt Kulcsár Anitát Győrben helyezik örök nyugalomba, klubcsapatánál, a… Tovább olvasom