Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Tizenöt perc ellenállásra telt

Jekatyerinburg 75 Euroleasing-Orsi 50 (15–14, 20–11, 18–15, 22-10) Jekatyerinburg, Euroliga női mérkőzés, 2500 néző. V.: Kudlicki (lengyel), Parnovs (lett).
Érdekes „előjátéka" volt a soproniak Urál menti Euroliga-nyitányának. Sabtaj Kalamanovics, a dúsgazdag helyi elnök hatalmas felhajtást csapott, nagyszabású lézershow vezette fel a találkozót. Azt a találkozót, amelyre a nemzetközi szövetség, a FIBA büntetését is vállalva mindössze hét kosarast nevezett a címvédő. Igaz, milyen hét kosarast! Többségüket tárt karokkal fogadná bármely klub.

Amúgy Baranovával összeveszett az elnök, néhány kosarast – köztük az olimpiai bajnok Zasszulszkaját – a fiókcsapattá „degradált" Dinamo Moszkvához irányított, pár világsztárt, Griffith-t és Penichei- rót pedig szabadságra engedett...

Hamisítatlan női nyitómeccs jellege volt az első negyednek. Idegesen, rengeteget hibázva kosaraztak a csapatok, és meglepetésre a rontásokban a Jekatyerinburg volt az „eredményesebb". Így aztán Kovacevic és a bizonyos mértékig hazai környezetben kosarazó Zakaluzsnaja révén tartotta a lépést neves ellenfelével, azaz gyakorlatilag Miltonnal az Orsi. Sőt, a második negyed elején Kovacevic duplája, majd triplája és az éledező orosz közönség „Rasszia" biztatását magára vevő Zakaluzsnaja szép kosarával 6 ponttal meglépett a soproni együttes. Ezzel aztán fel is ébresztette az alvó oroszlánt. A második negyed második felében valósággal átrohant a címvédő a soproniakon. A fiatalok elfogódottan kosaraztak, érződött: nem ilyen ritmushoz szoktak, dobásaik pontatlanok voltak, a Jekatyerinburgnál pedig magára talált Oszipova és Abroszimova. Több labdát eladtak ekkor a soproniak, ezekből könnyű kosarakat dobott a címvédő, amely 10 pontos előnnyel fordult.

A második félidő úgy indult, ahogy az első befejeződött, azaz lendületes orosz rohamokkal és bizonytalan soproni játékkal. Szerencsére jött Szlimák Hajnalka és két szép triplájával kicsit tudott javítani az összképen. A negyedik negyed aztán megint Miltonékról szólt, a másik amerikai, Dixon is meg-megvillant, és végül a hét kosarassal felálló címvédő magabiztos győzelmet aratott. Az Orsi fiataljainak nyilván rutinszerzésre jó volt ez a meccs a világsztárok ellen, viszont néhány rutinos húzóember nem igazán hozta magát, pedig ha ezt megtették volna, jóval szorosabb mérkőzést is lehetett volna játszani a sztárokkal ugyan teletűzdelt, ám foghíjas és erősen tartalékos és nem igazán összeszokott címvédővel.

Natalia Hejková:

– A huszonöt pontos különbség nem tükrözi hűen a mérkőzés képét. Lehetett volna jóval szorosabb is az eredmény, de itt nyerni nem tudtunk volna a képzettebb játékosokból álló orosz csapat ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rapid torna nagy nevekkel Franciaországban

Csütörtökön kezdődik a franciaországi Agde-ban a 16 résztvevős rapid torna. A világranglistát… Tovább olvasom