Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Tizenhárommilliót is nyertek az EB-n

A labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzései közül eddig a legtöbben az angol–portugál derbit nézték meg hazánkban: több mint másfél millióan. Szintén csúcsokat dönt a sportfogadás, a legtöbben eddig a francia–görög meccsre tettek, s itt bizony sokan buktak.

Különösebb meglepetés nélkül nyugtázhatjuk, futball-lázban ég Magyarország. Ezt a kijelentést a televíziós nézettségi és sportfogadási adatok is alátámasztják, amelyek az elmúlt hetekben csúcsokat döntögetnek. Kezdjük az előbbivel: a magyarok többsége a televízión keresztül követi a portugáliai labdarúgó Európa-bajnokság eseményeit. Két hét alatt a legtöbben az angol–portugál mérkőzésre voltak kíváncsiak Magyarországon, szám szerint 1,62 millióan nézték a házigazdák győzelmét. Ez 40 százalékos nézettséget jelentett a „királyi" televíziónak, amely – szintén nem titok – rég nem tudott hasonló nézettséget produkálni. Alig hetvenezerrel kevesebben nyugtázták most vasárnap a csehek kiütéses győzelmét Dánia felett.

A görögök itt nem győztek

A tévés top 10-be a következő mérkőzések kerültek még be a harmadiktól a tizedik helyig: Franciaország–Anglia (1,54 millió néző), Horvátország–Anglia (1,505), Franciaország–Görögország (1,47), Németország–Hollandia (1,474), Svédország–Hollandia (1,44), Németország–Csehország (1,38), Portugália–Oroszország (1,35) és végül tizedikként Spanyolország–Portugália (1,27). A közvetítési jogot megvásárló televíziótársaság ez alapján nyilván az Anglia, Portugália, Franciaország, Csehország négyes elődöntőbe jutásának örült volna a legjobban. Ami tény, a görögökkel nem nyert sokat, mert az EB meglepetés csapatára eddig kevesen voltak kíváncsiak hazánkban. (Az ellenfél Csehország biztosan dob a nézettségi számon, éppúgy, ahogy a franciák is tették még a negyeddöntő során.) A sportrajongók számára valószínűleg meglepetésként hat, hogy a görögök mellett az olaszok sem tudtak bekerülni az első tízbe.

304 milliót kockáztattak

Az EB első hetében, június 14–20. között 304 és fél millió forintot kockáztattak a hazai fogadók. Ez akkor a Tippmix történetének negyedik legnagyobb heti árbevétele volt, s megközelítette a csúcsot, amelyet 2002-ben a labdarúgó-világbajnokság idején regisztráltak. Az elmúlt héten kicsit csökkent a fogadási kedv, akkor 281 millió forintot tettek kockára a magyarok, akik két hete még több mint 300 ezer szelvényt töltöttek ki, s a betett pénz kétharmadát rögvest ki is vették. Az elmúlt héten a betett 281 millióval szemben mintegy 143 milliót nyertek vissza a játékosok, s a nyertes szelvények száma is csökkent: a két héttel ezelőtti 29 ezerhez képest 24 ezerre.

A Szerencsejáték legnagyobb bukása

A csúcsnyeremény azonban másképp alakult: a 25. heti „Tippmix-királyt" – aki 7 millió forintot nyert azzal, hogy megérezte, Lettország pontot szerez a nála sokkal esélyesebbnek tartott Németországgal szemben – a 26. héten ketten is letaszították a trónjáról. A csúcs jelenleg 13,7 millió forint, amit azzal nyert meg valaki, hogy biztosra vette, Dánia Svédországgal szemben vezetni fog a félidőben, de a végeredmény döntetlen lesz. Nem járt rosszul az a fogadó sem, aki Portugália–Anglia esetében tette meg ugyanezt, vagyis úgy tippelt: angol vezetés után döntetlenre végződik a mérkőzés. Ő 10,7 millió forintot nyert, de nyilván nem is keveset kockáztatott.

A lettek még egy alkalommal játszottak főszerepet, mégpedig a Szerencsejáték Rt. legnagyobb vesztesége című minidrámában: a Csehország–Lettország mérkőzés félidő/végeredmény kombinációjára ugyanis 6,2 millió forint tétet fizettek be a fogadók, ezzel szemben 17 milliónál is többet nyertek, köszönhetően a lehetetlennek hitt félidei eredménynek, a lettek vezetésének (0:1). Kiszámítható, a betett pénz 279 százaléka jött vissza a fogadókhoz.

Nagy átlagban persze a Szerencsejáték Rt. jött ki jobban a fogadásokból, a francia–görög mérkőzésre például 50,7 millió forintot fizettek be a játékosok, s a nyeremény csupán 12,4 millió forint volt. (Persze ki hitte, hogy a görögök nyerhetnek a franciák ellen...) Szintén nagyot kaszált a sportfogadás a német–cseh meccsen, amelyre 50,54 millió forintot tettek a játékosok, s 12,4 millió forintot fizettek ki nekik.
A két elődöntőtől és a finálétól még nagyobb nyereményt várnak – a sportfogadás és a játékosok egyaránt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszkény: legyőzték a színészválogatottat

A sportkör újjáalakulásának 20 éves évfordulójára emlékeztek Veszkényben, ahol a színészválogatott… Tovább olvasom