Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Tizenhárommillióra perli Bognárt az ETO

A Győri ETO FC mintegy 13 millió forintos kártérítésre perli volt játékosát, Bognár Zsoltot. Az ügyet a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság tárgyalja majd.
Kártérítés címén pert indított volt játékosa, Bognár Zsolt ellen a Győri ETO FC és ilyen keresetre valószínűleg még nem volt példa a magyar labdarúgás történetében. A klub késedelmi kamatot, valamint a perköltség megfizetését is kéri Bognártól, így összesen több mint 13 millió forintra perli a Diósgyőr jelenlegi játékosát.

A történet nyolc évvel ezelőttre nyúlik vissza. Bognár Zsoltot élő szerződés kötötte az ETO-hoz oly módon, hogy annak lejártakor a klubnak évente opciós joga volt a meghosszabbítására és ezzel 2002 nyarán élt is az ETO. Dr. Lakos Júlia, a klub ügyvédje szerint a hátvéd ennek ellenére hosszas jogi procedúra után a Ferencvároshoz távozott. Az ügyet nyolc fordulóban tárgyalták a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes testületei, végül a fellebbviteli bizottság akkori elnöke úgy döntött, Bognár szerződése nem számít határozott idejűnek, ezért akadálytalanul és térítésmenetesen átléphetett a fővárosi klubba. Ezen harmadik másodfokú határozatot már nem támadta meg az ETO az MLSZ előtt.

A Győri ETO 2004. január 9-én pert indított Bognár Zsolt ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon kártérítés címén. A jogfenntartást jelezve abban a perben csak 250 ezer forint kártérítést kértek, mivel szerintük Bognár szerződésszegés révén lépett ki a felek között 2001.

augusztus 1-jén létrejött hivatásos labdarúgói jogviszonyból. Ugyanekkor jelezték, hogy egyrészt 55 ezer euró kár érte a klubot a szerződésszegés következtében. A bajnoki rajt előtt ugyanis ekkora összegért szerződtették Bognár helyére a horvát Hrvoje Janceticet. Másrészt a perben beszerzett Liga-igazolás szerint Bognár játékjoga akkoriban 20 millió forint plusz áfát ért, így ez mint elmaradt haszon jelentkezett a klubnál.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletében megállapította Bognár jogellenes magatartását és kötelezte őt az érvényesített 250 ezer forintos kár megtérítésére. Ezt a Fővárosi Bíróság helybenhagyta, így jogerőre emelkedett.
Az ETO a most indított perben az 55.000 eurós átigazolási díjat követeli kártérítésként, mely a 2002. július 31. napi MNB-középárfolyam figyelembevételével 13.477.750 forintnak felel meg.
A bírósági ítéletek alapján Bognár 2008. február 20-án megfizette az ETO-nak a 250 ezer forintos kártérítést és annak késedelmi kamatát, ennek figyelembevételével a jelenlegi perbeli követelés összege 13.227.750 forint.

Dr. Kőhegyi György, a napjainkban a Diósgyőr színeiben futballozó Bognár Zsolt jogi képviselője azt mondja, ez az ügy szerinte még nem érett meg a nyilvánosságra. A per során ismertetik majd az álláspontjukat, véleményük szerint hogyan is történtek az események a klub és a játékos között.
Az ügyet a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság a közeljövőben tárgyalja.

Olvasóink írták

  • 2. CsabaKiraly 2010. május 04. 08:23
    „"perli" vagy pereli????”
  • 1. ZéZé 2010. május 03. 19:09
    „Azt hittem, hogy a játéka miatt perelték be. De aztán rájöttem, hogy akkor az egész csapatot (vezetőséggel együtt) be lehetne perelni. :)
    Szerintem kötelezzék Bognár urat még arra is, hogy költse a pénzét az ETO PARKban. Hogy legyen egy kis forgalmuk a végleges bezárás előtt...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Box: Ifj. Tóth László első győzelme a profik között

Ausztriában vívta első profi mérkőzést ifj. Tóth László. A soproni boxoló mindjárt K. O.-val… Tovább olvasom