Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Tíz éve hunyt el Fehér Miklós: a győri csatár emléke előtt tisztelegtek - fotók

A közös megemlékezés az Új Szabadhegyi Köztemetőben 15 órakor kezdődött, ahol a Benfica alelnöke, dr. Rui Gomes da Silva, valamint Stark Péter mondott beszédet.
A győri szabadhegyi temetőben és az ETO Parkban tartottak megemlékezést a tíz éve elhunyt Fehér Miklósról. A tragikus sorsú labdarúgó családjával együtt emlékezett az ETO FC, a Benfica alelnöke, s fejet hajtottak a győri labdarúgócsapat jelenlegi tagjai, a volt játékostársak, edzők, barátok, ismerősök és a Rába-partiak utánpótláskorú játékosai is.

A nagy hideg ellenére több százan gyülekeztek szombat kora délután a győri szabadhegyi temető bejárata előtt, hogy megemlékezzenek a pontosan tíz évvel ezelőtt tragikusan elhunyt volt győri labdarúgóról, Fehér Miklósról.

 A sírnál a megemlékezés néma perceit követően a Benfica, Miklós legutolsó csapatának alelnöke, Rui Gomez de Silva méltatta a volt futballistát. Ő később készséggel nyilatkozott Miklósról a Kisalföldnek:

„Olyan játékos volt, aki mindig mosolygott. Boldog ember volt, mert azt tehette, amit a legjobban szeretett, futballozhatott. Fontos játékosa volt a klubunknak, mert mindig győzni akart. Nem véletlen, hogy a portugál szurkolók, emberek is szinte családtagként szerették. Szurkolóként engem is sokkolt, amikor a tévében láttam a szörnyűséget, ami vele történt. Hetekig, hónapokig nem tértünk magunkhoz. Örülök, és büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen kivételes képességű magyar fiatalember, mint Fehér Miklós, a Benficát választotta klubjának. Legalább akkora elismerés, tisztelet illeti őt is, mint  amit a csapatot a BEK-győzelemig irányító másik magyar, Guttmann Béla kap Portugáliában" – mondta az alelnök.

A nyughelynél az egykori győri csapattárs, Stark Péter beszélt meghatóan volt barátjáról:

„Széchenyihez hasonlóan Miki is elképesztő hídember volt. Hidat épített a jövőnek, megmutatta a fiataloknak, hogyan kell elérni bizonyos célokat, válogatottságot, gólokat. Elképesztő alázat, szerénység jellemezte, bármilyen magasságig is jutott a futballban" – emlékezett a barát.
A megemlékezés az ETO Parkban folytatódott, ahol kiállítás nyílt (ez Miklós születésnapjáig, július 20-ig lesz látható), amelyben rengeteg relikvia gyűlt össze a volt játékos pályafutásáról. A Portóval és a Benficával nyert díjakon kívül mezeket, a portugál szurkolók három zászlóját, válogatott-trikókat és Miki édesanyja által összegyűjtött teljes eredménysorát is kiállították, de személyes dolgai szintén a vitrinbe kerültek.

Kovács István, a leendő ETO-múzeum koordinátora kiemelte, a család külön kérése volt, hogy ne a gyász színe, a fekete jellemezze a kiállítást.
 A megnyitón Tarsoly Csaba, az ETO elnöke egy győri mezzel viszonozta a portugálok ajándékát (Rui Gomez egy új Benfica-mezt hozott magával a kiállításra), majd átadott egy bajnoki aranyérmet Fehér Miklós családjának. „Miki tíz év távlatából is segített minket" – fogalmazott az elnök, aki miután kijelentette, hogy vannak olyanok is, akiket talán túl gyorsan engedtek el a klubtól, Stark Péternek is átadott egyet a győztes medálból.


17.40


Tíz éve hunyt el Fehér Miklós: a győri csatár emléke előtt tisztelegtek - fotók

Előzetes

"Olyan odaadással, elkötelezettséggel és elhivatottsággal szabad csak futballozni, ahogyan Te tetted, ahogyan Te mutattad meg mindnyájunknak!

Klubunk ma, Miklós halálának 10. évfordulóján, a Fehér családdal és a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémiával közösen megemlékezést tart az egykori kitűnő sportember tiszteletére. Szeretnénk, ha azok, akik nem felejtették el őt, és a szívükben örökre őrzik Miki emlékét, azok mindannyian mécsest gyújtanának ezen a szomorú évfordulón.

Mindezt megteszik a klub mai és egykori játékosai, az utánpótlás csapatok, sokan azok közül a válogatott labdarúgók közül, akik el tudnak jönni ezen a napon Győrbe, sportbarátai, egykori ellenfelei és persze várhatóan sok drukker is. A Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia előtt a gimnázium tanulói gyújtják meg délben az első gyertyákat, amelyhez bárki csatlakozhat a nap folyamán.

A közös megemlékezés az Új Szabadhegyi Köztemetőben 15 órakor kezdődik, ahol a Benfica alelnöke, dr. Rui Gomes da Silva, valamint Fehér Miklós egyik legjobb barátja és csapattársa, Stark Péter mond beszédet. 16 órakor nyílik az ETO Park Élményközpontban az a kiállítás, ami a válogatott csatár pályafutásáról szól. Kovács István, a leendő ETO múzeum koordinátora mutatja be a tárlatot, amely előtt az akadémisták állnak díszsorfalat.

A kiállítás fél öttől már megtekinthető lesz, amely az élményközpont nyitva tartása alatt Fehér Miklós születésnapjáig, július 20-ig mutatja meg a kitűnő csatár eredményekben gazdag pályafutását" - olvasható a Győri ETO FC honlapján.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magabiztos FTC-siker az Érd ellen

A második és a harmadik helyezett találkozott, de szoros játék helyett sima - nyolcgólos -… Tovább olvasom