Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Tíz év után távozik az ETO-tól

Galambos Zoltán tíz évig volt edző a Győri ETO-nál. Több mint száz NB II-es mérkőzésen irányított együtt Klement Istvánnal, most távozik a zöld-fehérektől.
Tősgyökeres győriként pályafutását az ETO-ban kezdte. 1976-tól nyolc éven át volt a csapat játékosa. Edzőként 2002-ben az U11-es korosztálynál mutatkozott be, majd nem sokkal később az U15-ös együttest vezette. Rövid időn belül következett a juniorcsapat, majd az NB II.

„Sok szép emlékem van Győrről és az itt eltöltött évekről – kezdte Galambos Zoltán. – Játékosa és edzője is voltam a klubnak. Több korosztályt edzettem, mindenhol a legjobb eredményt próbáltam elérni. Köszönöm Tarsoly Csaba elnöknek és az ETO-nak, hogy biztosították számomra a nyugodt körülményeket, a remek infrastruktúrát, és persze köszönöm a bizalmat is. Klement István személyében nemcsak egy jól felkészült kollégára, hanem barátra is találtam" – mondta a tréner.

Legnehezebb dolga és legnagyobb felelőssége talán a második csapat edzőjének van. Figyelembe kell venni az első csapat trénerének kérését, oda kell figyelni a tehetséges játékosokra és játéklehetőséget kell biztosítani mindenkinek, aki keveset játszik vagy sérülése után tér vissza. Munkája során Galambos Zoltán is szembekerült ilyen helyzetekkel, mégis több olyan fiatallal dolgozott együtt, akik ma már az első csapat tagjai. Kiss Máté, Molnár Péter, Nacsa Péter, Dudás Ádám, Koltai Tamás, Windecker József, Németh László, Molnár Tibor és Nyitrai Ádám, ha csak a mostani NB I-es keretet nézzük.

„Mi inkább egyéniségeket próbáltunk képezni. Fontos a csapatépítés is, de nálunk a keret többször változik, mint máshol. Tíz év hosszú idő, bevallom, kicsit elfáradtam. Az ETO-tól korrekt módon, a későbbi együttműködés lehetőségét nyitva hagyva váltunk el. Ha úgy kezdődik a tavasz, hogy nem ülök egyetlen csapat kispadján sem, akkor nyárig pihenek, feltöltődöm és fejlesztem az edzői tudásom" – tette hozzá Galambos Zoltán, aki elárulta, hogy továbbra is a zöld-fehér klub marad a szíve csücske.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amerikai futball: Cellect Aréna-kupa

Nem jutott a négy közé a VI. Cellect Aréna-kupán a Rieker Győr Sharks együttese. Tovább olvasom