Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Tisztes helytállás az Alpok–Adrián

Karintia nagyszerű házigazdának bizonyult az idei Alpok–Adria Téli Ifjúsági Játékokon. Győr-Moson-Sopron megye fiatal asztalitenisz-csapata becsülettel helytállt a viadalon.
Győr-Moson-Sopron megye asztalitenisz-csapata a faaki csarnokban. Jörg Haider és Kovács István kézfogása: a tartományfőnök a megnyitón meglátogatta a megyei csapatok vezetőit.
Hagyomány, hogy a páratlan esztendőkben rendezik meg az Alpok–Adria Téli Ifjúsági Játékokat. A múlt héten Karintiában öt helyszín: Villach, Gerli- tzen, St. Jakob, Faak és Klagenfurt látta vendégül nyolc ország tizenhét tartományának mintegy másfél ezer sportolóját.
A látványos megnyitóünnepségnek Villach főtere adott otthont. A mesterséges jégpályán néhány órára megállt az élet, ugyanis itt sorakoztak fel a részt vevő csapatok. A fiatalok körében különösen egy szlovén kvartett aratott nagy tetszést: három meglehetősen lengén öltözött lány és egy fiú lejtett táncot a mínusz tízfokos hidegben.

A játékokat Jörg Haider, Karintia tartományfőnöke nyitotta meg. A politikus rendkívül népszerű a régióban, igaz, mindent meg is tesznek ennek érdekében. Az utcákon például óriásplakátok népszerűsítik, amint a szlogen is hirdeti, a személyét összekötik a tartomány jólétével.
A rendezők igyekeztek a lehető legjobb feltételeket biztosítani a résztvevőknek. Az asztaliteniszezőket például Faaker am See-ben, az osztrák állami edző- és sportközpontban helyezték el. A nemrégiben több tízmillió euróért újjávarázsolt létesítmény minden igényt kielégít, és megjelenésében leginkább a mi tatai edzőtáborunkra emlékeztet.

– Az Alpok–Adria verseny alapvető célja, a közép-kelet-európai tartományok összefogása, ezúttal is teljesült – mondja Kovács István megyei sportigazgató. – Ragyogó előkészítés után a szervezés, a feltételek, a helyszínek semmi kívánnivalót nem hagytak maguk után. Örülök, hogy a megyei önkormányzat és a Győri Elektromos támogatásával a mi gyerekeink is részt vehettek az asztalitenisz-versenyeken. Büszkén mondhatom, hogy tehetségükkel, viselkedésükkel joggal vívtak ki szimpátiát.
A megyei csapat átlagéletkora öt-hat évvel kevesebb volt a megengedettnél, vagyis a tehetséges 11–12 éves gyerekeknek náluk jóval idősebb, ráadásul válogatott játékosokkal kellett felvenni a versenyt.

– A fiatalok fejlődése szempontjából nagyon fontos állomás volt a téli játékok – teszi hozzá Horváth Tibor, az asztaliteniszezők vezetője. – Európai szintű rendezés, bíráskodás és rendkívül magas színvonal jellemezte a tornát. Biztos vagyok benne, hogy két év múlva a következő eseményen még jobban szerepelünk.
Csapatban a fiúk a tizenharmadik, a lányok a tizenegyedik helyen végeztek a többek között a szlovén, a horvát nemzeti válogattat és más, ranglistás versenyzőket felvonultató mezőnyben.

– Helytállásáért dicséretet érdemel Lung Dániel és Stanitz Gábor is, a lányoknál pedig Kovács Adrienn és Lung Anita – értékel az edző, Kovács Mária. – Elégedettek lehetünk a teljesítményükkel, hiszen korosztályuknál jóval idősebb mezőnyben kellett versenyezniük, és ott is bizonyították tehetségüket. Ez a viadal csak az előnyükre vált. Köszönet a megyének és a klubunknak, hogy lehetővé tette számunkra a részvételt.
Ezek után már csak bízni lehet benne, hogy a fiatalok megmaradnak az asztaliteniszsport számára, és két év múlva valóban még szebb eredményeket érnek el itthon és külföldön egyaránt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kézilabda válogatott kikapott, de továbbjutott

Az argentin válogatott 31-30-ra kikapott Szaúd-Arábia együttesétől a C-csoportban, így a magyarok… Tovább olvasom