Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Tisztelegtek az egykori soproni futballhősök előtt

Igazi show-műsorral kezdődött a soproni futballünnep, a sporttörténelmet írt EMDSZ-SLC egykori sikerének megünneplése.

A piros-fehérek húsz évvel ezelőtt jutottak fel az NB I-be és ezáltal Sopronnak elő-ször lett első osztályú csapata.

A legendás focihőstettel egy időben alakult City Boys szurkolói csoport nem mindennapi meglepetésben részesítette a helyi legendákat. A hűséges drukkerek Ágfalvára invitálták őket, ahol nagy meglepetésre több száz szimpatizáns fogadta „az aranylábúakat" és a csapat megérkezésekor elkezdték énekelni az SLC-indulót.

Közben tűzijátékkal, majd görögtüzekkel köszönték meg a húsz évvel ezelőtti bravúrt a fiúknak.

Puglits Gábor és Balaton Vilmos összecsapása. Fotók: Tóth Zsombor
Puglits Gábor és Balaton Vilmos összecsapása. Fotók: Tóth Zsombor


A juniális megemlékezéssel, néma főhajtással folytatódott az elhunytak sírjainál, ahol a kegyelet koszorúit helyezték el Laczó István elnök, Boór Sándor örökös tiszteletbeli elnök és Németh Miklós „Kistollas" sírjánál.

A városi stadionban a soproni utánpótlás-palánták, Bokán Zsolt edző tanítványai sorfalat állva köszöntötték a pályára vonuló játékosokat és vezetőiket.

A hangosbemondón keresztül Kuslits Balázs, a városi önkormányzat sajtófőnöke elismert szpíkereket megszégyenítő módon köszöntötte a résztvevőket, humoros stílusával csak fokozta a stadionba kilátogató közel 2000 néző hangulatát.

 

Az SLC 1993-as csapata. Álló sor: Tóth István elnökhelyettes, Supka Attila, Borsos István, Katona Sándor, Ördög József, Árpási Csaba, Horváth László edző, Nagy Jenő, Varsányi Péter, Kovács Tibor, Balaton Vilmos, Kovács László. Guggoló sor: Deák Gábor, Gombás Károly, Petru Chiratcu, Kovács Gábor, Kállai László, Milchram Péter, Mentes Attila, Majoros Zoltán.Sopron képviseletében Abdai Géza alpolgármester beszédében méltatta a két évtizeddel ezelőtti eseményeket, majd a város ajándékát adta át a játékosoknak és a vezetőknek. Megható és szívszorító pillanat volt, amikor a sporttörténelemben elévülhetetlen érdemeket szerző Laczó István elnök, Boór Sándor és Németh Miklós neve hangzott el a hangosbemondóból. A stadion közönsége felállva, szűnni nem akaró tapssal köszönte meg az elhunytaknak tetteiket.

 Jubileumi jegyzőkönyv.

Soproni LC–ETO Öregfiúk 6–6 (2–4).

SLC: Milchram, Kállai – Katona, Kovács T., Varsányi, Árpási, Mentes, Nagy J., Deák, Kovács G., Gombás, Majoros, Chiratcu, Kovács L., Borsos, Supka, Ördög, Balaton. Edző: Horváth László.

ETO: Baji, Bíró – Peczár, Kuttor, Tóth M., Virág, Puglits, Csató S., Preszeller, Herczeg, Mörtel, Mitring, Menyhárt, Szilvágyi, Dóka, Kulcsár, Horváth V. Edző: Verebes József.

Gsz.: Ördög (3), Balaton, Chiratcu, Árpási, ill. Herczeg (3), Csató, Mörtel, Mitring.


A nosztalgiagála focimérkőzéssel folytatódott. A Győri ETO „öregfiúk" és a 20 évvel ezelőtti NB I-be feljutottakból álló soproni Old Boys küzdelme 6–6-os döntetlennel végződött.

A találkozó paprikás hangulatban ért véget, de szerencsére győzött a józan ész és nem esett csorba az ünnep méltóságán.

Ifj. Laczó István: – Köszönöm mindazoknak, akik édesapám szellemi örökségét a mai napig ápolják.

Németh Zoltán, az SVSE vezetőedzője, a legendás „Kistollas" fia: – Megható érzelmek kavarognak bennem, köszönöm mindazoknak, akik szerették és tisztelték édesapámat.

Olvasóink írták

  • 1. fcsoproni 2013. július 02. 12:29
    „Azért szólhattak volna Verebes Józsefnek és Kuttor Attilának, hogy gála meccsen vannak. Verebes a megszokott stílusát hozta, Kuttor meg az életéért küzdött. A többi ETO-s előtt le a kalappal, nagyon szimpatikusok és sportbarátok voltak, emelték az ünnep varázsát. Szerencse, hogy nem hallgattak a mágus hívó szavára és nem vonultak le a pályáról idő előtt. Itt a józan ész győzelmet aratott. Jó volt látni a fiukat és emlékezni!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Távozik Kolozsvárról Vass Ádám

Több más játékos mellett Vass Ádám szolgálataira sem tart igényt a kolozsvári CFR… Tovább olvasom