Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Tinédzser a felnőtt bajnok

Meglepetéssel zárult a nőknél a teniszezők idei országos felnőttbajnoksága. A a mindössze 16 éves győri Pócza Barbara sorra győzte le ellenfeleit, öt mérkőzésen mindössze két játszmát veszített és meg sem állt a bajnoki cím megszerzéséig.
A legnagyobb elismerés: Pócza Barbara a legnagyobb serleget kapta, balján a legyőzöttek, Stadler Ildikó és Molnár Eszter.
– Milyen érzés volt verni a felnőtteket? – kérdeztük az ifjú bajnokot.
– Fantasztikus volt. Főleg az elődöntőben szerzett győzelem váltott ki nagyszerű érzést. A bajnoki fordulók során mindenki, beleértve a sajtót is, azt hangsúlyozta, hogy a torna első kiemeltje, a fővárosi Molnár Eszter mennyire simán nyeri a mérkőzéseket, s szinte már előre átadták volna neki az elsőnek járó díjat. Ezzel szemben pénteken egy-egy után a döntő szettben nekem sikerült bebizonyítani, hogy ő is verhető. Négy-négyes állásnál sikerült elvennem a szervajátékát, s utána már nem volt megállás. Akkor nagyot lélegeztem, s mondhatom, nagyon jól éreztem magam.
– Ezzel ugye azt is elárulta, hogy melyik mérkőzése volt a legnehezebb a bajnoki címhez vezető úton?
– Igen, ez az elődöntő volt a kulcsmérkőzés. Ez a győzelem, ahogy mondani szokták, szinte szárnyakat adott, utána a döntőben már nem is gondoltam másra, mint hogy azt meg kell nyerni.
– Mindenkit elragadtatott az a férfias, támadó stílusú játék, amivel meglepte ellenfeleit. Valami új taktika ez?
– Nem mondható újnak, hiszen én kiskorom óta így játszom, erre készített fel nevelőedzőm, Kovács Attila is, akinek köszönettel tartozom, hiszen irányítása mellett négy korosztályos magyar bajnoki címet szereztem. Utána a három év alatt, amíg Berecz András edzővel dolgoztam, ugyanezt gyakoroltam, s ennek köszönhetem a további két magyar bajnoki címet, s azt, hogy tavaly, 15 évesen már elődöntőt játszhattam a felnőttbajnokságon. Viszont nagyon sokat jelentett, hogy az utóbbi két hónap alatt, gyakorlatilag az idei magyar felnőttbajnokságra szüleim támogatásával egy budapesti magánklubnál, ahol Mandula Petra is edz, a Szlovákiából áttelepült edzővel, Kisantal Péterrel készülhettem. Itt azt a pluszt kaptam meg, amivel a felkészülésemben még meglévő kis hézagot sikerült betömni, s ezzel lett igazán eredményes a játékom.
– Nagy volt az öröm a végén, sokan gratuláltak?
– Édesapám és édesanyám is ott volt, velem együtt örültek a sikernek, de az országos szövetség elnöke, Berényi úr is gratulált. Ezenkívül egész népes csapat volt Győrből, akik szinte otthoni hangulatot varázsoltak számomra. Jó érzés volt, amikor klubtársaim, Ágnes és Attila édesapja, Szepesházi Robi bácsi azzal gratulált, hogy sporttörténeti tettet hajtottam végre, mert győri teniszezőnek előttem még nem sikerült egyéni országos bajnoki címet szereznie.
– Országos egyéni felnőtt bajnokként nem sajnálja, hogy most, amikor a legfelsőbb csoportban, a Szuperligában játszhatna a csapatbajnokságon, a Győri TC visszalépése miatt itthon kell ülnie?
– Már hogyne sajnálnám. Elsősorban is ez a visszalépés tőlem nagyon sok értékes rangsorpontot vett el, s ezenkívül is nagyon hasznos lett volna az elitbe tartozó játékosokkal találkozni az első pályán. Ilyen körülmények között úgy néz ki, hogy az elkövetkezőkben már nem lesz lehetőségem Győrben a barátok és a nekem szurkolók előtt játszani.
– Mi marad hát az elkövetkezőkre?
– Egy hét múlva még megküzdök a korosztályos ob-n a 16 évesek országos bajnoki címéért. Szeptemberben részt veszek a Sopronban tízezer dolláros összdíjazással megrendezésre kerülő nemzetközi női tornán, s utána szeptember-október során a környéken, Szlovákiában, Horvátországban, Boszniában veszek részt kisebb nemzetközi tornákon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madár brazil bokszoló ellen készül

Az egykori amatőr világbajnok Erdei Zsolt (11-0, 8KO) profi karrierjének fontos állomása lehet az… Tovább olvasom