Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Tiltott jelkép az evezős szekrényén

Tiltott önkényuralmi jelképet festettek az egyik győri evezős öltözőszekrényére.

Trágár üzenet fogadta az új évben Szabadkai Olivért.
Ismeretlen tettes(ek) ellen megkezdődött a rendőrségi eljárás. Nem indult jól az új esztendő Szabadkai Olivér számára. A Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub ifjúsági válogatott evezőse – aki tavaly a spanyolországi világbajnokságon is szerepelt – öltözőszekrénye ajtajára ismeretlen tettes(ek) tiltott önkényuralmi jelképet és trágár kifejezést festett(ek). Szabadkai Attila, a versenyző édesapja szerint ebben az esetben csúcsosodott ki az a folyamat, ami az elmúlt időszakban az egyesületnél végbement.

„ Sajnos sokadszorra bizonyosodott be, hogy a győri evezés – különösen morálisan – nem jó irányba halad. Elgondolkodtató, hogy a régi evezősök közül alig találni olyasvalakit, aki még tartja a kapcsolatot az egyesülettel. Az egykori olimpikonok közül sem Mitring Gábor, sem Balogh László nem jár le az evezőstelepre.

A közelmúltban aztán Tóvári Pétertől is megvált a klub, sőt, a sydneyi és athéni ötkarikás játékokon is szerepelt Remsei Mónika is anélkül távozott az egyesülettől, hogy bárki elbúcsúztatta volna. Az utolsó csepp volt a pohárban a fiam esete."
Szabadkai Olivér két év alatt jutott el az ifjúsági válogatottságig. A szakemberek szerint nagy jövő előtt áll, ám a jelenlegi helyzetben nagyon úgy fest, hogy a pályafutását máshol kénytelen folytatni.


„ Olivért az a Tóvári Péter edzette, aki pár hónappal ezelőtt lett nemkívánatos személy a klubnál. Azóta edző nélkül, kis túlzással titokban edz kora reggel, délben vagy este, amikor senkit nem zavar. A fiam rendkívül lelkes, s mindenáron evezni akar. Sajnos Győrben erre egyre kevesebb az esélye, Vácott viszont tárt karokkal várnák. Nem kis dilemma ez egyébként a családnak, mert tizenhét évesen nem olyan egyszerű csak úgy kiröppenni a családi fészekből, s egy teljesen új közegben megfelelni a követelményeknek.

Mindenesetre mi megpróbáljuk mindenben támogatni Olivért úgy, hogy se az evezés iránti alázata, se a tanulás ne szenvedjen kárt. Csak az a baj, hogy miután a terveinket mások is megtudták, rögtön egy ilyen gusztustalan tettre ragadtatták magukat. Ezt nem hagyhattam szó nélkül, mert a győri evezés, amikor még én is sportoltam, majd később, mikor vezetőként dolgoztam, nem erről volt híres. Kár, hogy mások most ilyen cselekedetekkel tes zik tönkre a közel százharminc éves múltat."

Szabadkai Attila első lépésként a rendőrségnél feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, majd pedig levélben tájékoztatta az ügyről a klub elnökét, Tóth Pétert, egyben segítséget kért a tettes(ek) „kézre kerítésében" és felelősségre vonásában.

„ Nagyon remélem, hogy annyira azért még nincs erkölcsi mélyponton az evezősklub, hogy ezt szó nélkül hagyják. Ami engem illet, a még meglévő klubtagságomról hamarosan lemondok, mert a történtekhez nem óhajtom a nevemet adni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyértelmű fölény

Bő két percig tudta a Foton tartani a lépést a lényegesen jobb erőkből álló MKB-val.  Tovább olvasom