Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Tét az ausztráliai VB

Szombaton és vasárnap kajak-kenu maraton válogatót rendeznek Győrött.

Csay Renáta
A tét az ausztráliai világbajnokságra való kijutás. Szülés után ezen a versenyen tér vissza a győri Csay Renáta.

A hétvégén rendezik meg Győrött a kajak-kenu maraton válogatót. A verseny első két helyezettje számonként az október 15–16-i perth-i világbajnokságra kvalifikálja magát. Borsodi Géza, a magyar válogatott győri szövetségi kapitánya szerint a Győri VSE versenyzői jó eséllyel pályáznak a kijutást jelentő első két hely valamelyikére.

„Úgy gondolom, Salga István, a visszatérő Csay Renáta vagy az EB-ezüstérmes Bindl Róbert is esélyes arra, hogy ott legyen Ausztráliában is. Salga István mind egyesben, mind párosban elindul, s majd csak a remélhetőleg sikeres válogató után derül ki, hogy vb-n vállalják-e párostársával, Jámbor Attilával a duplázást. Csay Reni ismét összeült Szonda Kornéliával, s bár kihagyott egy évet, a formájukat elnézve több mint reményt keltő a helyzetük."

Az ifjúságiaknál szintén van esély győri versenyzők vb-kvalifikációjára. Az egyik legnagyobb reménység a sík vízen ifi világbajnok kenus, Nagy Péter, akire éppen társa, a honvédos Kövér Márton lehet a legveszélyesebb. Rajta kívül kajakban Péter Kristóf, Both Ádám és Pongrácz Balázs reménykedhet az ausztráliai repülőjegyben.
A válogatón egyes hírek szerint több sík vízi „menő" is rajthoz áll majd, ám az előzetes nevezések alapján csak pár nagy nevet lehet találni az indulók között.

„Hallottam én is arról, hogy Vereckei Ákos, Szabó Szilvia és több másik klasszis is hajóba ül a hétvégén. Egyelőre azonban ennek hivatalosan nincsen nyoma. Mint szövetségi kapitány megvan az a jogom, hogy akár még szombaton délelőtt is engedélyezzem azok indulását, akik ezt jelzik. Ha így lesz, akkor biztosan áldásomat adom, elvégre az minden szempontból jó a szakágnak. Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy Paksy Tímea és a Hüttner Csaba, Fürdök Gábor kenupáros ott lesz a rajtnál."

Mint azt Borsodi Géza is elmondta, a viadalon újra hajóba ül a sportág koronázatlan királynője, a többszörös világ- és Európa-bajnok Csay Renáta is, aki szülés után tér vissza a mezőnybe. A versenyző bizakodik, hogy jó eredményt ér el párosban Szonda Kornéliával.
„Nevelőedzőm, Sztanity László irányításával kemény munkát végeztem. Ő és a csoportja rengeteget segített abban, hogy viszonylag zökkenőmentes legyen a visszatérésem. Úgy érzem, jó formában vagyunk, jó egy hónapja már Győrött készülünk Szonda Nellivel. Hogy aztán mire leszünk képesek, az majd a versenyen kiderül, mindenesetre a célunk nem lehet más, mint a vb-kvalifikáció" – mondta Csay Renáta, majd hozzátette: érthető módon egy kicsit nehezebb volt most az edzésekre készülni, ugyanis kisfia még sok odafigyelést igényel.

„Szerencsére édesanyám nagyon sokat segített. Ennek ellenére nem volt könnyű, hiszen Brúnó még nem alussza át az éjszakát, így sokszor kevesebbet tudtam pihenni a kelleténél. Ezzel persze tisztában voltam, így az eredményes szereplés biztosan nem ezen múlik majd."
Csay Renáta reményei szerint az egy év kihagyás nem érződik majd teljesítményén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenbérlet az idényre

Az első évben négy helyett két utánpótlásgárdája lesz a győri Rába Quelle-Fotonnak Tovább olvasom