Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Teszt alatt a válogatott

Mától nemzetközi tornán szerepel a magyar női kézilabda-válogatott. A hétfő óta Győrött készülő csapat a sportág helyi szurkolói élénk érdeklődésének kereszttüzében március 27-én, csütörtökön 18 órakor a brazilokkal.
Pénteken ugyanekkor a románokkal, szombaton 16 órakor a magyar ligaválogatottal mérkőzik a Magvassy-sportcsarnokban.
– Noha eredetileg a szerb-montenegrói válogatott is részt vett volna a tornán, a belpolitikai helyzetre hivatkozva lemondták a szereplést – mondta Mocsai Lajos, a válogatott szövetségi kapitánya. – Ezt természetesen tudomásul vettük, így a ligaválogatott ugrott be a helyükre. Így is kemény három meccs előtt állunk, hiszen a románok nagyon erősek, igazi presztízscsata lesz a velük vívott találkozó. Brazília dinamikusan fejlődő gárda, melynek játékosai atletikusan is nagyon jól képzettek.

– A ligaválogatottban elsősorban olyanokra számítunk – a keretet Róth Kálmán kollégámmal együtt állítottuk össze –, akik megérdemlik a bizalmat, de még nem készek arra, hogy az első csapatban játsszanak.
Ugyanakkor többen hiányoznak a szűkebb keretből is, ami nem kis fejtörést okoz a kapitánynak.

– A legfájóbb talán Sugár Tímea hiánya – folytatta Mocsai Lajos. – A kapus ráadásul súlyosan megsérült, lehet, hogy vele hosszabb ideig nem számolhatok. Éppen ezért is döntöttünk úgy, noha Irina Sirinának nincs még meg a hivatalos papírja az állampolgárságról, már ezen a tornán kipróbálom. Ira nagyszerű kapus, aki örömmel jön a válogatottba. Amellett, hogy remekül véd, emberileg is sokat számít a jelenléte. Igazi csapatember, akire mindig lehet számítani. A másik hiányzó a kulcsemberek közül Németh Helga. P még nincs százszázalékos formában, hosszú sérülése után a klubjában ugyan játszik, de úgy érzem, ez a háromnapos torna még sok lenne neki.
A mostani edzőtábor jelentősége, hogy az Európa-bajnokság óta először van hosszabb ideig együtt a keret. Más kérdés, hogy ez idő alatt komolyabb munkát nem lehet végezni.

– Csodára senki se számítson – szögezte le a kapitány. – Vasárnap a keret gerincét adó klubok még a nemzetközi kupákban voltak érdekeltek, így hétfőn, de még kedden is csak regeneráló tréningekre volt lehetőség.
– Nagyon fontos, hogy a játékosok némileg kizökkennek az elmúlt hetek megszokott, monotonná váló ritmusából. Győrött nagyon jó körülmények között dolgozhatunk, nagy szeretettel fogadtak bennünket a városban. Ami a feladatokat illeti, leginkább a már jól ismert elemek felfrissítésére helyezzük a hangsúlyt, mivel új dolgok megtanulására ezúttal sem időnk, sem pedig módunk nincs. A mostani tornának is inkább teszt jellege van. Némi képet kapunk arról, hol is tartunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marad az eredeti időpont

A héten hosszabb kihagyás után edzésbe állt a Matáv Sopron családi problémákkal elfoglalt… Tovább olvasom