Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Testvérpár a maratonon

Ma kezdődik a 16. Bécs–Budapest szupermaraton. A versenyen Sándor Csaba és testvére csapatban áll rajthoz.

Ma kezdődik a 16. Bécs–Budapest szupermaraton. A mosonmagyaróvári Sándor Csaba tavaly a mezőny legfiatalabbjaként indult. Idén az első tízbe szeretne bekerülni. Testvére csapatban áll rajthoz.

Ma a bécsi az Ernst Happel-stadionból elrajtol a Bécs–Budapest szupermaraton. Az összesen 352 kilométeres távon egyéniben ismét elindul a mosonmagyaróvári Sándor Csaba, aki tavaly a mezőny legfiatalabb versenyzője volt, s valószínűleg idén sem lesz nála sok öregebb futó.

„Igazából csak a rajt előtt dől el, hogy megint én leszek-e a legifjabb, de igazából nem ez számít, hanem a minél jobb szereplés. Tavaly abszolútban tizenkilencedik lettem, a férfiak között pedig tizennegyedik. Most az a célom, hogy bekerüljek a legjobb tízbe" – mondta a mindössze húszéves Sándor Csaba, aki jó tíz évvel ezelőtt kezdett el komolyabban foglalkozni a futással.

„Mindig is olyan típusú versenyző voltam, aki állandóan magasabbra tette maga előtt lécet. Szeretem a komoly kihívásokat, s eddig még szerencsére az esetek nagy részében sikerült is megfelelnem a kitűzött céloknak. Idén nagyon komolyan készültem a szupermaratonra, s remélem, ennek meglesz az eredménye. A formám biztató, hiszen a huszonnégy órás bajnokságon második lettem, míg a világbajnokságon a legjobb magyarként a 37. helyen végeztem" – folytatta a fiatal versenyző, aki a mosonmagyaróvári Strucc Futóklub színeiben – nem mellékesen ő az egyik alapító tagja az egyesületnek – indul a mostani versenyen.

Sándor Csaba hozzátette: számára leginkább a hűvös, szelesebb időjárás a kedvezőbb, s az időjárás-előrejelzés alapján nagy az esélye, hogy ilyen időben kell végigfutnia a távot.

„Mosonmagyaróvár elég szeles városnak számít, így ehhez vagyok hozzászokva. Ha ilyen idő lesz, akkor az előny lehet számomra, de a jó szereplésre ez sem lehet garancia. Nagyon hosszú a verseny, az öt nap alatt bármi történhet, így előre semmit sem lehet kiszámítani" – tette hozzá Sándor Csaba, akinek öt évvel idősebb bátyja, János is ott lesz a versenyen.

„Én csapatban indulok, ismét tagja leszek az Audi váltójának, mely egy éve a legjobb megyei együttes lett. Kissé módosult az összeállításunk, de a célunk változatlan: legalább a tavalyi eredményt szeretnénk megismételjük, de ha lehet, akkor javítanánk is – kezdte Sándor János, aki testvérénél jóval később kezdett el a futással foglalkozni.

„Több sportágat, így a kerékpározást, a kondizást és számos labdajátékot is kipróbáltam, s ezeket hobbiszinten azóta is űzöm. Emellé jött a futás, melyet nagyon megszerettem. Most már a hangulatuk miatt is nagyon várom a versenyeket, így a mostani szupermaratont is. Egyelőre bőven elég váltóban teljesíteni a távot, de a távlati céljaim között szerepel, hogy egyéniben is végigfussam a Bécs–Budapest szakaszt. Ehhez azért sokkal több edzés kell. Jelenleg a munkám miatt azonban nincs annyi időm" – mondta az idősebbik Sándor testvér.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fognak utasításra szavazni Matthäusról

Visszavonta a vitatott futball-ligahatározatot az MLL elnöke, vagyis nem kötelezik a tagokat, hogy… Tovább olvasom