Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Tereprali: harmadik és ötödik hely

A hétvégén Mohácson rendezték meg a tereprali ob első futamát.
A győri résztvevők egy harmadik és egy ötödik helyet gyűjtöttek be. Némi meglepetés, hogy nem Szalay Balázsék végeztek az élen.

A G4S tereprali országos bajnokság első futamán Mohácson jól szerepeltek a győriek: az Open kategória harmadik helyén a győri Fenesi József és navigátora, Erős Gábor végzett, a másik győri egység, Bertalan Péter és Kálmán Tamás ötödik lett.

A 28 autósegység egy hét km-es prológot teljesített az első napon. Az útvonal csak látszólag tűnt egyszerűnek, az itiner józan merőlegesei mellett váratlan kanyarok is megcsavarták a mezőny menetét. Az elmúlt hetek esőtlen napjai poros utakat szárítottak, így nehéz volt pályán tartani a járműveket.

Nem ez okozta azonban az első nagyobb gondot: Kéry Szilveszterék ugyanis probléma nélkül elstartoltak, de néhány méter után gondok akadtak az üzemanyag-ellátással, melynek következtében kigyulladt az autó, így a páros kénytelen volt befejezni a versenyt.


A győri Fenesi József és Erős Gábor Mitsubishijükkel bronzérmet szereztek az Open kategóriában.
A győri Fenesi József és Erős Gábor Mitsubishijükkel bronzérmet szereztek az Open kategóriában.Másnap a Mohács melletti Nagynyárád térségében várt az első szelektív szakasz a mezőnyre. A 64 km-es távon a Dakar-ralit többször is megjárt Szalay Balázsék haladtak az élen. Az első szakaszon még száraz úton autózott mindenki, majd a versenyzők legnagyobb örömére elkezdtek gyülekezni az esőfelhők Mohács térségében. A második szelektívet már sárban kezdte a mezőny, így az események is felgyorsultak.

Fazekas Károly a kijelölt útvonalon haladt, de annyira sáros volt a szakasz, hogy a nyomból nem tudott kilépni, megcsúszott és fejtetőre állt a BMW-vel. Néhány perces várakozás után a nézők segítségével a páros folytatni tudta a versenyt, de a versenyautó túlságosan meghibásodott, Fazekas úgy döntött, hogy leadja a menetlevelét és nem folytatta a Mohács-kupát.

Palik László, a Hungaroring elnöke, szintén többszörös Dakar-résztvevő kikerülte a BMW-t. A győri Bertalan Péter és Kálmán Tamás is gyorsan odaért a sáros szakaszhoz, ahol épp csörlőzött az egyik egység – sajnos az útvonalra merőlegesen. Mindezt nem jelezték Bertalanéknak, akik nem látták a drótkötelet és nekimentek: egy defekt lett az eredménye.

Az utolsó napon három szelektív szakaszt teljesítettek a versenyzők. Az első szakasz 45, a második 57, a harmadik ugyancsak 45 km volt. Ezen pályáknak is megvoltak az áldozatai: Mur-
czin Zsolt a második szakaszon beragadt a sárba, és mivel elment az első hajtás, nem tudta folytatni a versenyt a mély, dagonyás részek miatt. Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán Nissanjában a második szelektív szakasztól csak a második fokozat volt elérhető, így a páros lassabb tempóban tudott haladni, de így is teljesítették a versenyt, és végül hetedik helyen értek célba.

Szalay Balázsék műszaki hibák nélkül, a tőlük megszokott módon versenyeztek a hétvégén, mindez azonban csak a második helyhez volt elegendő. A versenyt a három szelektív szakaszon elért első helyezésének köszönhetően Korda Erik és Tóth György szerezte meg a Nissan Pickuppal.

Volt még egy „sztárpár" a
viadalon: a TV2 műsorvezetői, Várkonyi Andrea és Azurák Csaba kilencedik lett. Hogy ez mennyire jó eredmény, azt bizonyítja, hogy a háromszoros rali magyar bajnok, Benik Balázs a 11. helyen fejezte be a hétvégi versenyt.

A résztvevők egyöntetű véleménye volt, hogy jó pályákon, izgalmas küzdelmet vívtak egymással, s a sáros, valamint a száraz szakaszok folyamatos változásai tették igazán élvezetessé a versenyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi kosárdöntő Sopronban

Kosárlabda - Csütörtökön kezdődik Sopronban a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság… Tovább olvasom