Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Terepen, nyeregben

Lovat és lovast egyaránt próbára tett a múlt hétvégi győrszentiváni terepverseny. A 16 kilométeres távot kánikulai hőségben teljesítette a félszáz induló, akik párban álltak rajthoz, hogy sikerrel vegyék az ügyességi feladatokat és a végső, másfél kilométeres gyorsasági szakaszt.
Az első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megrendezett verseny igazán változatos erőpróbákat foglalt magába; a labdaterelgetés lóhátról vagy a szlalom például teljes összhangot követel a négy- és kétlábú versenyzőktől. Nem maradhatott el a hasonló versenyeken megszokott vizesárok sem, a táv végén pedig gyorsasági szakaszon dőlt el a végső eredmény.
A Győrszentiváni Lovasklub által szervezett verseny, amelyen bárki, bármilyen fajtájú lóval rajthoz állhatott, elérte a célját: egy játékos, baráti megmérettetés erejéig összehozta a Győr környéki klubok hobbilovasait.
Az első helyen Tóth Szilárd és Part Imre végzett, Elza és Álomszép nevű lovakkal (Rodeo Lovasiskola), második lett Haczky István és Varga László Cindyvel és Nettóval, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Gerbert Erika és Pölöskei Hédi állhatott, Emirával és Strombolival (Rodeo Lovasiskola).
A Rodeo Lovasiskola, amely az első nyolc hely szinte mindegyikét megszerezte, magáénak tudhatja a külön versenyszámként értékelt sprint szakasz első helyét is; itt Hatvanger Orsolya és Pálfalvi Klára bizonyult a leggyorsabbnak (Mineyeva-Alessio).
- Büszke vagyok a lovasaimra, különösen, mert a tereplovaglás az egyik legszebb része ennek a sportnak – mondta a verseny után Tóth Szilárd, a Rodeo Lovasiskola oktatója. – A képzésben nagy hangsúlyt helyezek a terepen történő munkára, gyakran veszünk részt túrákon, rókavadászatokon. Ez nemcsak bátrabbá teszi a lovakat és lovasokat, de javítja a helyzetfelismerő képességüket, a kitartásukat és állóképességüket is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karate EB Győrött

Győrött rendezik meg a hétvégén a karate klubcsapat Európa-bajnokságot. Az előzetes nevezések… Tovább olvasom