Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Teniszoktatás már egyetemi szinten

Tenisz - A Győri Révfalui Tenisz Club ötéves együttműködési szerződést írt alá a Széchenyi István Egyetem Sportegyesületével. A szerződés értelmében a Kálóczy tér teniszezői a jövőben Győri RTC-Széchenyi Universitas néven indulnak a versenyeken.
A Győri KC kosarasaihoz hasonlóan a jövőben a teniszezőkkel is együttműködik a Széchenyi-egyetem. A Győri RTC és az oktatási intézmény a napokban írta alá az erről szóló megállapodást.

Gyömörei Tamás, a Széchenyi ESE ügyvezető elnöke:

– A tavalyi szemeszterben fogalmaztuk meg, hogy az egyetemi sportnak nyitnia kell a város sportegyesületei felé. Ezzel nem titkolt célunk, hogy a sportoló fiataloknak megmutassuk: egyetemünkön kiemelten támogatjuk sportkarrierjük folytatását a tanulmányi kötelezettségek teljesítése mellett is. Elsőként a kosárlabdában sikeresnek is bizonyult ez irányú törekvésünk, hiszen a Győri KC-vel közös csapatunk bajnok lett az NB II-ben. A nyári szünetben előtárgyalásokat folytattunk a Győrhő-ETO kézilabdacsapatával is. Teniszben egyelőre nem a versenysport színpadjára lépés a célunk, hanem hallgatóink és oktatóink számára kerestünk lehetőséget először szabadidősport keretében, majd később – bízva az egyetemi szabadtéri sportpark megvalósulásában is – az egyetemi oktatásba is szeretnénk bevezetni a sportágat. Együttműködésünk remélhetőleg példa lesz arra is, hogy igenis vannak szabad kapacitások az egyesületi létesítményekben az iskolai sportoktatás és akár még az élsportra képzés számára is.

Soós Szabolcs, a Győri RTC elnöke:

– Versenyzőinken keresztül sokat hallottunk az egyetemi egyesület sportolókat segítő rendszeréről, ezért szeretnénk ezzel az együttműködéssel is szorosabbá fűzni az eddig is meglévő, bár nem rendszeres kapcsolatot, mely lehetőséget biztosít az ország bármely pontjáról felvételiző, felsőoktatási tanulmányaikat a Széchenyi-egyetemen folytató teniszezők részére, hogy egyetemi ösztöndíjjal klubunkban szervezett keretek között folytassák sportpályafutásukat. Ez a szerződés hivatott téli felkészülési lehetőségeinket is javítani az egyetem jövőbeni sport-infrastrukturális fejlesztésének keretében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda: Tatabánya- ETO KC 27-26

Kézilabda - Az ETO KC izgalmas, hajtós meccsen mindössze egy góllal kapott ki az esélyesebbnek… Tovább olvasom