Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Teniszcentrum a Marcal partján

Korszerű teniszcentrum épül Győrben a Marcal partján, amely remélhetőleg decemberre készül el.

A tenisz szerelmesei fellélegezhetnek, ugyanis hamarosan egy új, minden igényt kielégítő sportkomplexum épül fel a megyeszékhelyen.
Korábban írtunk arról, hogy a Tihanyi Árpád úti vasúti átjáró megépítése miatt a Győri Tenisz Club fedett létesítményét felszámolják. Cserébe az önkormányzat az Integrál-DAC-pálya szomszédságában ad területet a vidéki csapatok közül egyik legeredményesebben szereplő szakosztályának. Az építkezést tavaly nyáron szerették volna elkezdeni és úgy volt, a klub versenyzői télen már használatba is vehetik a komplexumot.

Igaz, a tervezettnél egy évvel később, de a napokban elkezdődött az új teniszcentrum építése. Az alapozás az eredeti terveknek megfelelően az NB II-es futballklub létesítménye és a Pápai út közötti területen indult. A beruházó az a Teniszcentrum Kft., ahol tulajdonos a Rába Domínium Kft., a vállalkozás igazgatója Rigó László. Ő egyébként nemrég még a Győri TC elnöke volt, erről a posztról azonban etikai okokból lemondott, mert szerinte nem lenne szerencsés, ha a befektető és a klubelnök ugyanaz a személy lenne.

Ilyen lesz decemberben a nemzetközi tornák lebonyolítására is alkalmas komplexum.
Kattintson a képre >>
„Az egyesület és az önkormányzat pozitív hozzáállásának köszönhetően viszonylag gyorsan meg tudtunk állapodni abban, hogy lebontsuk a régi épületet és a sátrat, helyette pedig kapunk egy olyan területet, ahol egy, a jövőbe mutató teniszcentrum felépítése lehetséges" – emelte ki Rigó László.

A telek tehát adott volt, és már „csak" befektetőt kellett keresni. Ez azért sem volt egyszerű feladat, mert a szakemberek szerint egy ilyen létesítmény esetében nagyon lassan térül meg a ráfordított összeg. Szerencsés egybeesés, hogy a győri egyesület volt elnöke egyben a már említett ingatlancég tulajdonosa is, így megtehette, hogy mint befektető működik közre az új teniszcentrum létrehozásában.

„Az egyesületnek az építkezésre nem volt pénze, az önkormányzattal kötött megállapodásunk pedig tartalmazta, hogy bevonhatunk befektetőt a sportcentrum létrehozásába. Hogy miért vállaltam? Nézze, ez nem egy olyan ingatlanüzlet, ahol az építkezés után viszonylag gyorsan megtérül a befektetés, igaz, hosszabb távon ennek is nyereségesen kell majd működnie, de elsősorban azért fogtam bele, mert csaknem húsz éve tart a tenisz iránti vonzalmam, másrészt szeretném, ha olyan körülmények közé kerülne Győrben ez a sportág, amit a tenisz megérdemel. A város létesítmény tekintetében sajnos lemaradt az ország többi nagyobb településétől, ez az új épület erre megoldást jelenthet, s jó érzés, hogy ebben én is közreműködhetek."

A teniszcentrum két ütemben épül, költsége megközelítőleg 330 millió forint. Négy kivitelező – köztük több megyei cég – dolgozik az épület kialakításán, a fővállalkozó magát a szerkezeti elemeket, a fedelet a győri Graboplan állítja össze. A pályákat salgótarjáni vállalkozók építik. Azért ők, mert óriási rutinnal rendelkeznek ezen a területen.
A klubépület, amelynek alapterülete – két szinten – több mint ezer négyzetméter, a kivitelező ígérete szerint december 16-ra készül el. Eddigre elkészülhet a kisebbik csarnok is, s a két ünnep között sor kerülhet a hivatalos avatásra is.

„Először a hét, sátorral fedett salakos pályát alakítjuk ki, várhatóan októberre. Ezek nyáron nyitott pályaként működhetnek. A folytatásban készül el a két multifunkciós műanyag borítású fedett pálya, amelyen akár futballozni, kosár- és kézilabdázni is lehet. Három fallabda-, két bowlingpálya is épül, lehetőség nyílik majd asztaliteniszezni, biliárdozni. Ezeken kívül fitnesz- és konditerem, valamint szauna, szolárium várja a kikapcsolódni vágyókat."

Persze elsősorban mégis a teniszen lesz a legnagyobb hangsúly, a Győri TC a terület használati jogának átadása fejében évenként 6 és fél millió forint értékben sportolhat, teniszezhet a létesítményben.
„A klub tagjainak ingyen bocsátjuk rendelkezésére az öltözőket, térítésmentesen rendezhetik meg a nemzeti bajnokságban sorra kerülő versenyeiket. Azt szeretném, hogy ezzel az épülettel a győri teniszsport ismét a helyére kerüljön, hiszen egyelőre messze nem ott van, ahol kellene lennie. A pályák egyébként olyan feltételekkel készülnek, hogy nagyobb nemzetközi tornák lebonyolítására is alkalmasak lesznek. A teniszszövetség pedig, ha a centrum elkészül, ilyenből kettőt biztos, hogy Győrben rendez."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elégedetlen aranyérmes

Mondhatni, a várakozásnak megfelelően diadalmaskodott a szám jelenleg még abszolút elsője, Michael Phelps távollétében, de már fenyegető közelségbe jutva az amerikai világrekordjához, amelytől az elején elég messze volt a magyar kiválóság. Háromszáz méternél viszont már alig 17 századra volt már csak Phelps csúcsától (4:08.26), ám végül megjavítani most még nem sikerült. Tovább olvasom