Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Tenisz - Soproni érmesek az orvos-világbajnokságon

A csehországi Plzenben rendezett 47. orvos-világbajnokságon szép sikereket ért el két soproni teniszező, dr. Pongrácz Kristóf és dr. Rák Péter.
A vb-n három kontinensről, húsz országból 250 versenyző indult. A magyar színeket tíz orvos-sportoló képviselte, köztük a két soproni.

Pongrácz dr. fiatalabb éveiben az élvonalban ütötte az ászokat és részese volt 2000-ben a Kattor János által vezetett Soproni Sörgyár szuperligába felkerült csapatának, ahol klasszisok sora alkotta az együttest. Társai voltak Babos Csaba, a Hajnal testvérek, Ákos és Gábor, Keszei Krisztián, Szalai Miklós, Úr Csaba és Steiner László. A csapat-összeállítás érdekessége, hogy akkor minden játékos soproni volt.

Plzenben a balszélen dr. Rák Péter, a jobbon pedig dr. Pongrácz Kristóf.„Keményen készültem a világbajnokságra, heti négy alkalommal edzettem és mint utólag kiderült, a sok munkának meg is lett a gyümölcse – mondja magáról dr. Pongrácz Kristóf. – Egyéniben csak a svéd Ove Pipkorn tudott legyőzni s így a dobogó második fokára állhattam. Párosban pedig a perui Zegarrával ismét finálét játszhattam, ahol szintén ezüstérmesek lettünk."

A másik soproni versenyző, dr. Rák Péter jó előjelekkel és jó formában érkezett ki. Optimizmusát arra alapozta, hogy nem sokkal a világverseny előtt egyéniben és párosban is magabiztosan megnyerte a magyar bajnokságot.
„A vb-n egyéniben a negyeddöntőben a későbbi győztes svéd játékos ütött el a továbbjutástól. Párosban viszont a debreceni Orosz Lászlóval a dobogó harmadik fokára állhattam" – említi végül dr. Rák Péter.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötöt lőtt a húszéves lipóti gólvágó

Zimonyi Dániel, a Lipót-Pékség fiatal támadója a hétvégén öt gólt szerzett a Győrszentiván ellen.… Tovább olvasom