Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Telt ház a harcos napon

A különböző harcművészetek képviselői gyűltek össze a hétvégén a győrzámolyi sportcsarnokban. A bemutatókat élénk érdeklődés kísérte.
Harcművészeti napot rendezett az elmúlt hétvégén a Szigetközi Junior Kendó Klub a győrzámolyi sportcsarnokban. Az érdeklődők megismerkedhettek a harcművészetek különböző ágaival, így az
aikidó, a ju-jitsu, a kick-box, az íjászat, a dzsúdó, az iaidó és a kendó sportágakkal is. A rendezvény – melynek elsődleges célja a harcművészetek népszerűsítése volt – kora délután kezdődött és közel négy órán keresztül tartott.

Dubi Attila, a Szigetközi Junior Kendó Klub edzője elmondta:, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az összejövetelt.
„Örülök, hiszen nagyon jól sikerült a délután, színvonalas bemutatókat láthatott a népes közönség. Megtelt a győrzámolyi sportcsarnok, szerencsére egyre több széket kellett hoznunk, hogy elférjenek a nézők. Első alkalommal hívtuk össze a különböző harcművészeti ágak képviselőit. Úgy tervezzük, hogy jövőre nagyobb méretű lesz, hosszabb ideig tart majd a rendezvény. Idén sok tapasztalatot gyűjtöttünk, amelyet igyekszünk legközelebb hasznosítani."

A tréner hozzátette: rangos vendégei is voltak a harcművészeti délutánnak. A kendó szellemiségéről Vadadi Zsolt, a Magyar Kendó Szövetség (MKSZ) elnöke beszélt, míg bemutatóval szórakoztatta az érdeklődőket Abe Testushi (kendó 7. dan), a honi kendószövetség technikai igazgatója, de a győrzámolyi sportcsarnokban megjelent a szervezet főtitkára, Michalik Hunor is.
A bátor érdeklődők egyelőre még nem próbálhatták ki a különböző sportágakat, ám Dubi Attila reményei szerint jövőre már ezt is megtehetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vác: Gergely befejezte

Gergely Károly, a Vác labdarúgócsapatának vezetőedzője pénteken délután bejelentette: azonnali… Tovább olvasom