Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Teljesülhet Csigi Lénárd nagy álma

Cselgáncs - Véget értek az idei nemzetközi válogatóversenyek az ifjúsági korcsoportban. A 60 kg-osok súlycsoportjában Csigi Lénárd, a Koroncói Tutti Judo Klub versenyzője a Zágrábban szerzett ezüstérmével bizonyult súlycsoportja legjobbjának.

Ennek köszönhetően az idei évben is lesz koroncói versenyező a világversenyeken. Az első állomás a szlovéniai ifjúsági Európa-bajnokság lesz június 26. és 29. között, majd ezt követi augusztus 6-án a korosztály első világbajnoksága, melynek Budapest lesz a színhelye.

Csigi Lénárd így nyilatkozott az eredményeiről és az előtte álló nagy feladatokról: „Az idei évben nehéz volt érmet szerezni a nemzetközi válogatóversenyeken. Az ifjúsági versenyeken összesen két ezüst- és öt bronzérmet nyertek hazánk versenyzői. Ebből az egyik ezüstöt nekem sikerült megszereznem Zágrábban. Úgy érzem, a korcsoportban az idén először megrendezendő világbajnokság lehetősége még jobban megpezsdítette a korosztály versenykedvét. Sokkal erősebb mezőny gyűlt össze a versenyeken. Berlinben például nyolcvanhárman voltak a súlycsoportomban. Bízom benne, nem jön közbe semmi, és teljesülhet a vágyam, szőnyegre állhatok világversenyen, ráadásul a két legrangosabbon, az EB-n és a vb-n."

Csigi Lénárd egyébként tíz éve cselgáncsozik. Háromszoros országos bajnok, Köztársaság Kupa-győztes. Pályafutása során a klub versenyzői között a legtöbb aranyérmet (155!) szerezte. Kiváló versenyzői tulajdonságokkal rendelkezik, technikai tudása mellett legfőbb erénye a kombinatív képesség. Édesapja labdarúgó volt, ma már a cselgáncs a kedvenc sportja. Lénárd, ha szabadideje engedi, szívesen horgászik vagy zenét hallgat. A Bercsényi Miklós Gimnázium elsőéves tanulója. Edzői Pákozdi Emil és Pákozdi Csaba.

Tuttis sikerek

A győrszentiváni regionális utánpótlásversenyen a Koroncói Tutti Judo Klub cselgáncsozói közül Bodrogi Erik, Bognár Ákos, Dóczy Kálmán, ifj. Pryma Attila, Gyertyás Róza, Bögi Nikolett, Németh Fruzsina, Pryma Réka, Perjámosi Anita, Zsámár Ramóna és Barabás Csenge első, Bodrogi Attila, Perjámosi Csaba, Adorján András, Váczi Attila, Zsámár Norbert és Madarász Kitti második, Bodrogi Márk és Legény Szilárd harmadik helyezést ért el. Csapatban a Koroncó a második helyen végzett.
A Lábatlanon rendezett országos meghívásos versenyen Adorján András, Bögi Nikolett, Madarász Kitti, Legény Szilárd, Csonka Bendegúz, Csonka Celina, Dóczy Kálmán, Zsámár Norbert, Zsámár Ramóna és Németh Fruzsina első, Váczi Attila és ifj. Pryma Attila második, Német Máté harmadik helyezést ért el. A Koroncó csapata a harmadik helyen végzett.

Bécsben nemzetközi versenyen Dóczy Kálmán a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Radasicsék meg sem állhatnak Ausztriáig

Kerékpár - Jelenleg úgy tűnik, nem lesz szankciója annak, hogy májusban Sopronban nem rendeztek BMX… Tovább olvasom