Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

Teke - Országos bajnokok

A közelmúltban az FTC-pályán rendezte a Magyar Teke Szövetség a diákolimpia országos döntőjét.

A fiúknál az igazolt versenyzők közül a középiskolások mezőnyében Horváth Péter (Révai-gimnázium, Győr) az 5. helyen végzett, a serdülőknél a soproni Petőfi-iskola két tanulója, Sobor Milán és Kocsis Gyula került be az első 12 versenyző közé.

A nem igazolt versenyzők között a soproni Róth Gyula-szakközépiskola tanulója, Viserálek Balázs 506 fás összteljesítménnyel megnyerte a versenyt, míg iskolatársa, Gál Menyhért 470 fával az 5., Varga Imre (Petőfi-iskola, Sopron) 459 fával a 6. helyen végzett.

A lányoknál a nem igazolt versenyzők között Németh Enikő, az NYME Öveges Kálmán Általános Iskola 8. a osztályos tanulója 286 fával első lett. Az igazolt leányok versenyében a serdülők között Tamás Fanni (Petőfi-iskola, Győr) 252 fával és Hannig Viktória (Szent-Györgyi, Győr) 533 fával saját kategóriájában egyaránt a harmadik helyen végzett. Mindketten a Dynamic szuperligás egyesület versenyzői.

Németh Enikő 2012 őszén kezdett a tekeedzések aktív résztvevője lenni. A Győrújfalu Teke Club nem igazolt játékosa, s egyben a győri városi csapatbajnokságban szereplő Győrújfalu C utánpótláscsapatának oszlopos tagja. Tavaly megnyerte a diákolimpia megyei fordulóját, a területiben 4. lett. Idén a városi diákolimpián első, a megyei és a területi fordulóban egyaránt ezüstérmet szerezve került az országos döntőbe.

Viserálek Balázs már az általános iskolában elkezdte a tekézést, majd a középiskolában is folytatta. A házibajnokságban tűnt ki tehetségével, már az előző évi versenysorozatban is eljutott az országos döntőbe, ahol az ötödik helyen végzett. Mostani eredményében már megmutatkozott, hogy rendszeresen lejárt a Sörgurítók egyesületének edzéseire, ahol Weinacht János edző vette szárnyai alá és nagyon sokat tanult tőle.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kosárlabda - Döntés Sopronban

A PEAC, s 1–1-re alakította a párharc állását, vasárnap jön az elődöntő döntője. Tovább olvasom