Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Tehetségkutató válogatás a Győri Audi ETO-nál - fotók

Hagyományteremtő utánpótlás válogatót indított a kétszeres BL-győztes győri kézilabdaklub.
Az utánpótlás folyamatos fejlesztése stratégiai cél a sikerklubnál 

A rendszeres kiválasztással az a cél, hogy a tehetséges kislányok mielőbb egy csapatba kerüljenek, és kiemelt figyelmet, speciális edzőmunkát kapva fejlődhessenek.

Közel négyszáz kézilabda palánta tudását, képességét figyelte két napon át a Győri Audi ETO KC utánpótlás edzőgárdája. Az ETO utánpótlás rendszerének 2001-2002-2003-2004-es korosztályai csapatokra osztva játszottak tesztmérkőzéseket a Róth Kálmán szakmai irányításával működő edzők előtt. „A tavalyi évben elkezdtük a 13 évesek külön megfigyelését és a tehetségek egy csapatba való tömörítését, amely módszer a szezon során nagyon hatékonynak bizonyult." – fejtette ki a klub utánpótlás igazgatója. „Ezért idén már négy korosztályban végeztük el a válogatást, amelynek eredményeként a kiválasztott 2001-es és 2003-as gyerekek együtt edzenek és indulnak el az ERIMA-bajnokságon.

A másik két korosztálynál pedig egy-egy kiemelt kupára készülve vonjuk őket össze közös edzésekre, bízva abban, hogy ez az edzésrendszer náluk is sikerre vezet" - tette hozzá Róth Kálmán. A módszerek hatékonynak tűnnek, hiszen a Klub idén is remek utánpótlás sikereket könyvelhetett el: az ERIMA Országos Gyermekbajnokságban például az U9, U10 és U14-es korosztályok is 1. helyezést értek el, az NB II felnőtt bajnokságban pedig a serdülő korú gyerekek végeztek a 3. helyen.A Győri Audi ETO KC az ország legnagyobb kézilabda utánpótlását működteti, több mint ezer kislánnyal, földrajzilag messze túllépve a város és a megye határát. Az ETO utánpótlás rendszere átnyúlik a szlovák határon, és idén Dél-Dunántúlon, Kozármislenyen is elkezdődik a képzés.

A hatéves kortól, szivacskézilabdával kezdődő oktatás csúcsa a felnőtt ETO mellett szintén az NBI-ben szereplő, eddig Veszprém, ősztől Mosonmagyaróvár színeiben játszó csapat, ahol akár már 16-17 éves tehetségek is kipróbálhatják magukat az első osztályban.A klub folyamatosan törekszik a rendszer tökéletesítésére, a tehetségkutatás és edzés módszertanok fejlesztésére, hogy a kiemelkedő képességű kislányok mielőbb kiválasztásra kerüljenek, és közös csapatban végezve a napi edzésmunkát, a tehetségük minél hatékonyabban kibontakozhasson. A Győri Audi ETO utánpótlás nevelés célja egyrészt a rendszerben kézilabdázó gyerekek egészséges életmódra, rendszeres, felnőtt korra átnyúló sportolásra való nevelése. Másrészt a tehetségek felkutatása és kinevelése, amelyekből a legkitűnőbb felnőtt játékosok mind a Győr felnőtt csapatát, mind a magyar válogatottat erősíteni tudják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézzük, mit tippel Maxi az Irán-Nigéria meccsre?

A csuklyásmajom Maximus a győri Füles bástya lakója. Ezúttal is magabiztosan tippelt. Tovább olvasom