Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Tehetségeket keres az ETO-nak

Az ETO korábbi válogatott labdarúgója, Vincze Ottó irányításával tartottak első alkalommal úgynevezett talentumhétfőt a győri klubnál. A cél az, hogy minél több tehetség kerüljön be az egyesület utánpótlásába.

A Győri ETO FC-nél nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre is, a közelmúltban a klub korábbi válogatott játékosát bízták meg a tehetségkutatással. Vincze Ottó örömmel vállalta el a feladatot, s azóta új utakat keres ezen a területen.

Az egyik ilyen program nemrégiben debütált; az úgynevezett talentumhétfő egyik célja, hogy minél több tehetség kerüljön be a zöld-fehérek utánpótlásába.

„A program lényege, hogy nem elég már a klubnál lévő gyerekekkel foglalkozni, fel kell fedezni és be kell hozni az egyesületbe a környező települések kiemelkedő tehetségeit is – kezdte Vincze Ottó. – A régiót hét körzetre osztottuk és hét vezetőt kértünk fel ezek irányítására. Az ő feladatuk, hogy adott napokon, adott korosztályban hozzák el az ETO-ba az ügyesnek vélt gyerekeket."

A stadionban szakemberek nézik meg és osztályozzák ezeket a fiatalokat.
„Egyértelmű cél, hogy felfedezzük a tehetségeket és figyeljük őket a továbbiakban. Az sem mellékes, hogy ezekkel a foglalkozásokkal a klub presztízsét is emeljük, mert egy-egy ilyen alkalommal a gyerekekkel együtt a szülőket is körbevezetjük az ETO Parkban, akik így megismerhetik az európai színvonalú létesítményt és bepillanthatnak a klub mindennapjaiba."

Az első talentumhétfőn mintegy száz gyerek vett részt.

„Nagyon jó volt a kezdeményezés fogadtatása. A hét körzetből hatvanhét tehetség jött el. Ősszel és tavasszal három-három ilyen alkalom szerepel a tervek között."

Vinczét nemrég egy másik, tehetségekkel foglalkozó feladat is megtalálta. A volt futballista a Jövő bajnokai pályázat szakmai zsűrijének lesz egyik tagja.

„Jó kezdeményezésnek tartom a pályázatot, hisz ennek segítségével legalább két, utánpótlásszinten már eredményes sportoló kaphat lehetőséget arra, hogy elindulhasson a csúcs felé. Természetesen sokat számít az anyagi segítség is, hiszen a kiválasztás után egymillió forint értékben kezdik el felépíteni egy-egy fiatal sportoló karrierjét, de legalább ilyen fontos, hogy profi szakmai támogatást kapnak a fiatalok."

Vincze Ottó természetesen figyelemmel követi a felnőttcsapat szereplését is.

„Az ETO nagyon jól kezdte a bajnokságot, egységes a csapat, és remélem, hogy ez a lendület kitart a bajnokság végéig. Ebben azért is bízom, mert a nagyobb riválisok közül többen is gyengén szerepelnek. Ki kell jelenteni, a győri együttesnek komoly esélye van arra, hogy a bajnokság végén a dobogón végezzen."

Olvasóink írták

  • 3. kukori 2011. október 01. 21:19
    „Fekete-fehér-Egyet értek veled,és ez sajnos a többi csapatra is ugyanúgy vonatkozik!!!Bizony én is kíváncsi lennék többre is ebben a témában!!!”
  • 2. Fekete-fehér 2011. október 01. 20:32
    „Aztán amikor megvan a tehetséges gyerek elveszik az életkedvét, elveszik a gyermek majd ifjúkorát, majd kispadra ültetik és a végén a tehetség eltűnik a süllyesztőben.Jó ez? Miért keresik a tehetségeket? Én szívesen olvasnék még ezekről többet.”
  • 1. kukori 2011. szeptember 30. 16:29
    „Ennél többet hol lehet megtudni erről a tehetség keresésről?!Valami konkrét dolgot,hogy honnan válogatják a gyerekeket,és milyen korosztály vehet részt rajta?!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győzelem a legjobb gyógyír

A Kecskemét legyőzésével szeretné gyógyítani a Diósgyőr elleni vereség sebeit a Győri ETO FC… Tovább olvasom