Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Távozott az ETO-tól

Labdarúgás - Nagy Sándor több évig volt a Győri ETO FC erőnléti és rehabilitációs edzője.
Nagy Sándor több évig volt a Győri ETO FC erőnléti és rehabilitációs edzője. Emellett számos más sportoló is megfordult a kezei között, hiszen ő készítette fel a világbajnoki övig jutó Kovács „Vipera" Attila ökölvívót, Karika Ferenc magyar bajnok és olimpiai negyedik helyezett testépítőt, Csapó Dorinát, aki body-fitneszben lett bajnok vagy Farkas Péter többszörös karatebajnokot is. Ezenfelül kézilabdások is kerültek hozzá egy-egy súlyosabb sérülés után.

Az erőnléti edző a közelmúltban közös megegyezéssel szerződést bontott a labdarúgóklubbal, s azóta saját győrújbaráti konditermét vezeti teljes gőzzel. A futballistáknál eltöltött időről csak szűkszavúan beszél.

„Elsődleges feladatom a sérülés utáni rehabilitáció volt. Úgy gondolom, ebben voltak is sikerélmények, s az edzőkkel is igyekeztünk minél nagyobb egyetértésben dolgozik. Persze nézeteltérések, mint minden munkahelyen, itt is voltak, de azt gondolom, sok mindent elárult a munkámról, hogy például az előző edző, Dragoljub Bekvalac elégedett volt velem. A munka milyenségében azonban én nem mindig értettem egyet vele" – mondta a kemény edzésmódszereiről ismert Nagy Sándor, akinek névjegykártyáján fehéren-feketén ott virít ars poeticája: „Erő nélkül nincs gyorsaság! Még a magyar fociban sincs!"

„Ilyen vagyok, ilyen a nézetem, s összességében ezt az ETO-nál is elfogadták, noha végül azért váltunk meg egymástól, mert az új edzővel, Pintér Attilával és Both József szakmai igazgatóval nem egyeztek szakmai elképzeléseink" – mondta Nagy Sándor.

Olvasóink írták

 • 4. zag 2009. szeptember 30. 14:07
  „A mester felfújt tanítványait lenyomtam eg diákolimpián fekvenyomásban 17-18 évesen 90kg-ban.125kg-mal kezdtem,mert nem akartam megszakítani magam,nincs értelme,akkorák voltak a fiúk.A harmadikra simán nyomtam 135-öt.Én,a hobbi fekvenyomó 17,5kg-mal előztem meg a "Spenót"-ból érkező,magukat valakinek képzelő fiúkat.Nem tudtam,ki az az ember,csak kérdezte,hogy nem akarok-e náluk edzeni.Ezek után minek akarnék?Később láttam az újságban,hogy micsoda nagy ember.Aztán mikor az ETO-hoz hívták,már csak mosolyogtam.Ennyit az erőnléti trénerről.Most már jöhetne szakember is.”
 • 3. Köcsög 2009. szeptember 30. 07:38
  „Hát menten beszarok.
  Nem egyeztek a szakmai nézetei az edzővel,ezért elment...Akkor csá csumi.Mindíg az edzőé a balhé,én még nem hallottam olyat hogy az erőnléti edzőre kenték mondjuk a sikertelenséget.
  Az edző megmondja mi a program,a segédek meg végrehajtják.Ennyi.Javaslatot lehet tenni,max nem hallgatják meg.
  Amúgy meg más lehet itt a háttérben,de ez így hangzott jól.Valszeg jön valami csókos erőnléti edző.”
 • 2. nasi12 2009. szeptember 29. 20:40
  „Az egész városban azt hallani, hogy a játékosok előbb utóbb megelégelik Pintér maximalista stílusát, és majd megfúrják, mint a többit, és akkor egy erőnléti tréner megfutamodik.
  Ez több mint gyanús.
  Pintér ne engedj, győrben a gagyifocinak nincs jkövője!”
 • 1. baka 2009. szeptember 29. 15:45
  „Elég szomorú,hogy az ETO ismét megszakította munkakapcsolatát egy Nagyszerű Edzővel.Jellemző,hisz csak a jó szakemberek kerülnek ki onnan.Vajon ki vagy mi miatt van ez így...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dobogón áll a Csorna

Labdarúgás - Remek sorozatot produkált a Csorna az NB III Bakony-csoportban, nem véletlen, hogy az… Tovább olvasom