Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Távoznak az olaszok Sopronból?

Labdarúgás - Válságosra fordult a soproni profi labdarúgás helyzete, tegnap ugyanis az olasz edzői stáb elhagyta a csapatot. A játékosok azonban lejátsszák a mai MTK elleni bajnoki mérkőzést.
Sopronban tegnap futótűzként terjedt el a hír, miszerint az FC Sopron olasz szakmai stábja faképnél hagyta a csapatot. A konkrét okot csak találgatni lehet, mert senki sem vette fel a telefonját, aki pontos információval szolgálhatott volna. A Kisalföld úgy értesült, az olaszok belső konfliktusa „eredményezte" a szakítást. A pénzügyi gondok korábban is ismertek voltak, a személyi ellentétek azonban nem. Ráadásul tegnap ismertté vált, hogy a csapat többségi tulajdonosának állítólag volt (van?) egy üzlettársa, aki azonban nem teljesítette ígéretét, ezért alakult ki a súlyos pénzügyi válság, ezért nem fizettek a játékosoknak.

Abdai Géza sportért felelős alpolgármester a helyzet ismeretében elmondta, mindent elkövet, hogy tisztázza, mi történt, de egyelőre az ő hívását sem fogadja az elnök.

– Az önkormányzat lehetőségei – a huszonegy százalékos tulajdonrésszel – rendkívül korlátozottak – mondta az alpolgármester. – A város eddig minden kötelezettségét teljesítette, működteti a stadiont, átutaltuk a harmincötmillió forintot és segítettünk a játékosok ügyes-bajos dolgainak az elintézésében. Ebben a helyzetben a soproni foci jövője a tét. Szeretnénk sürgősen tisztázni a körülményeket, leülünk a játékosokkal is, s csak ezt követően hozhatunk döntést. Természetesen a többségi tulajdonossal is keressük a kapcsolatot, hiszen jogilag ő az elnök.

Ami a soproni minőségi labdarúgásban történt az elmúlt hónapokban, az több mint tragikomikus. Már Vízer László Máriusz tevékenysége is sokakat megdöbbentetett, aztán jöttek az olaszok, akik szintén ígérgettek, de mint kiderült, pénz nélkül. Annyira pénz nélkül, hogy tudomásunk szerint úgy állapodtak meg Vízer Lászlóval, hogy csak jövőre fizetik ki többségi tulajdonrészüket.

Az első csapat részére az edzést már Végh Tibor tartotta, s bár a szakmai munka első számú vezetője, Vincenzo Cosco ugyan nem köszönt el, de úgy tudjuk, hogy már ő sincs Sopronban. Az olasz vezetőség tagjai közül információink szerint csak a szakmai igazgató Salvatore Trunfio és a pénzügyi tanácsadó Alessandro Della Chiesa maradtak a városban.
A játékosok, úgy tudjuk, a mai mérkőzésre is próbálnak becsülettel, a lehető legjobb tudásuk szerint felkészülni.

Végh Tibor, a soproni csapat edzője érdeklődésünkre elmondta, voltak tanulságai a hétfőn lejátszott harminckilenc percnek: „Az MTK irreális körülmények között is megmutatta, miért vezeti a tabellát. Ami bennünket illet, azt gondolom, hozzáállásban, mentalitásban ugyanazzal az elszántsággal kell futballozni, ahogy a félbeszakadt meccsen tették a srácok."

A hétfőn pályára lépett csapathoz képest annyi változás biztosan lesz a soproniaknál, hogy az akkor, a meccs elején combizomhúzódást szenvedett kameruni középpályásra, Fabrize Deffóra nem számíthat a szakvezetés.


Antonio Righi, az FC Sopron elnöke

Vannak, akik attól tartanak, ez a vég kezdete az élvonalbeli soproni futballban, s úgy vélik, a mai, esetleg a szombati, Tatabánya elleni Ligakupa-meccs lehet a klub utolsó meccse, aztán megszűnik...

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. zuppony 2007. december 02. 12:27
  „nem vagytok normálisak! Tényleg "hol-születtél-attol függ, hogy leköplek-e"-t játszotok? Győr vs Sopron? Ezt miért nem hagyjátok a regionális központ címéért küzdő sorponi meg győri polgármesterekre? Leléptek a soproniak tulajdonosai a pénzzel, pofáncsapták a játékosokat, a szurkolókat, meg mindenkit aki Magyarországon szereti a focit. "nekem is vannak győri barátaim.." "sopronban is vannak barátaim.." ne máááár. Mintha valami állatokról beszélnétek, akik közül ismertek szelíd példányokat. Végre van megint egy kardinális, megfogható pont, csoport, akit közösen lehet utálni, hát fogjunk össze és utáljuk együtt. Győri gyerek vagyok, hajrá ETO, de kurvára drukkolok a Sopron FC-nek, hogy talpra álljanak!”
 • 21. ERKDP 2007. december 02. 09:22
  „Nekem is vannak győri barátaim, sőt legalább annyira lokálpatrióták, mint én. A városotokat, történelmét, műemlékeit ismerem. Szóval nem is erről írtam, az csak válasz volt néhány buta megjegyzésre. Bár megjegyzem, az a megyei öntudat, amit próbálnak sugározni a mai napig mesterséges ízű és szerintem szükségtelen. Itt nem lesz és nem kell olyan kollektív "hazaszeretet", mint mondjuk Somogyban, mert ez egy művileg összetoldozgatott megye. Szóval nincs itt fóbia, Győrrel nincs baja itt sem a többségnek. A csapatot pedig meg akarjuk menteni és örülünk, hogy nálatok is vannak, akik aggódnak érte! ;)”
 • 20. GERY 2007. december 01. 13:35
  „Én sem haragszom rátok,bár egy kicsit fóbiások vagytok!TALÁN ,HA GYŐRBE utaztok,ezért ültók menetiránnyal háttal avonaton?????????HAJRÁ GYŐR-SOPRON”
 • 19. IGAZHITŰ NÁDORVÁROSI 2007. december 01. 13:26
  „ERKDP! ÉRZEM A TÜSKÉT A SZIVED MÉLYÉN,DE HIDD EL,HOGY VANNAK GYŐRIEK -ATÖBBSÉG ILYEN-AKIK SZERETIK A VÁROSOTOKAT,ÉS SOPRONI BARÁTAIKKAL SZIVESEN TÖLTIK EL IDEJÜKET. NE LEGYETEK MÁR OLYAN ÉRZÉKENYEK,INKÁBB MENTSÉTEK MEG A CSAPATOTOKAT!!!!!!!!!!!!!!”
 • 18. ERKDP 2007. december 01. 13:11
  „Amint a mellékelt ábra mutatja a győriek (egyesek mindenképp) sem épp imádják a soproniakat... Aki pedig ismeri a történelmet, tudja, hogy mit jelent egy városnak, aki magyar akart maradni, elveszítenie előbb a megyéjét, majd a lakosságának jórészét, a státuszát, az előjogait, a pénzét, az életterét, és egy másik alá rendelve, aknazárral körülvéve vegetálni 40 évig... Kiváncsi lennék fordított esetben odaát hogy alakult volna a közhangulat. Ha valmit "irigyel" ez a város, az csakis az, amit elvettek tőle, soha nem olyan, amit mások értek el. De ennek mondjuk semmi köze nincs a focihoz, pláne nem a fórumtémához.”
 • 17. GYŐRI DAC-ISTA 2007. december 01. 10:51
  „GYŐR és SOPRON rivalizálása csak előre viszi a focit,hisz izzó hangulatú rangadók nélkül semmit sem ér a JÁTÉK! A DAC-gyirmót mérkőzéseknek is hasonló hangulata van,sőt az ETO-t sem szeretik a NÁDORVÁROSIAK,mégis emberek próbálunk maradni a mérkőzések során. Egyébként a FRADI IS EZÉRT HIÁNYZIK AZ nb-I-ből.”
 • 16. Krigido 2007. december 01. 06:58
  „A soproni foci már akkor halálra lett itélve,mikor Vízer Máriusz betette oda a lábát!Egyébként a soproniak nagyon utálják a győrieket!Ezt tapasztaltam!Nem tudom miért van ez így?Talán irigyek!”
 • 15. ERKDP 2007. november 30. 20:53
  „No comment... egyébként soha nem tudtam elképzelni, hogy gyűlölheti magyar a magyart így, mint ahogy te teszed. A románok különbül nyiltakoznak, mint te, ezen gondolkozz el! Sajnos mindenhol vannak agyonművelt parasztok, Sopronban is és neked köszönhetően már tudjuk, hogy bizony Győrben is. Azzal nincs mit kezdeni, ha a kultúra egyeseknél kivágja a biztosítékot, hogy finoman fejezzem ki magam... A kutya nem mondta, hogy szurkolj a Sopronnak, én se szurkolok az ETO-nak. De megpróbálhatnál esetleg emberként megnyilvánulni, ha már a Turult használod névként, ami mondjuk a nemzet egységének egyik szimbóluma. De lehet, hogy csak számomra. Igaz én ismerem is, nem csak fennhéjázok vele. Sopron és Győr, de ha neked úgy jobban tetszik, Ödenburg és Raab (mert százéve bizony mindkettő német-magyar nemzetiségű település volt) soha nem lesz puszipajtás, nem is kell. De a versengés nem gyűlülködést jelent, kivéve néhány agyonműveltnél, akinek több foga van mint elvégzett általános osztálya.”
 • 14. joco 2007. november 30. 05:48
  „turul79I. :(23.49)-es hozzászolásoddal saját magadat jellemezted, hát valahol itt kezdödik a "foci huliganizmus"Fél müvelt embereknek véltek gyülekezete, akik nem ismernek mást mint az "Anyázást"”
 • 13. turul79l 2007. november 29. 23:49
  „EGYSZERŰEN SENKIK VAGYTOK ANYÁDAT LAPOSIZD TE ÖDENBURGI KÖCSÖG! MIÉRT LÁTJUK MINDIG A HÁTATOK GERINCTELEN FÉREGEK VAGYTOK! AKI GYŐRI SAJNÁLJA ŐKET AZ MENJEN EL EGYSZER ÉS HALLGASA MEG AZ AGYON MÜVELT PARASZTOKAT HOGY MI A VÉLEMÉNYÜK AZ ETORÓL ÉS A VÁROSUNKRÓL!”
 • 12. Horváth Nikolett 2007. november 29. 23:47
  „Mindenki az olaszokat illeti szebbnél szebb kifejezésekkel.... Én szóra sem méltatnám őket!!! Nade mi a helyzet a városvezetésünk sportért felelős részlegével?????!!!!! Hogy engedhették meg, hogy idáig fajuljanak a dolgok????!!!! Mintha nem is vennék komolyan a futball klubot, ennél többet vártam tőlük.... Kár, hogy nem vettek részt Kósa Lajos városfejlesztésről szóló 2 héttel ezelőtti soproni előadásán!”
 • 11. zuppony 2007. november 29. 18:51
  „na pisti, te is okosat szóltál. már mutattak valamit. éveken keresztül jobbak voltak mint a győr, ami annak fényében is csoda volt, hogy folyamatosan változtak a tulajdonosok, akik nem igen fejlesztettek. az egyik meg lelépett a pénzzel, még a villanyszámlát se fizette ki, te meg azt mondod, hogy előbb játsszanak, ne a markukat tartsák????”
 • 10. pisti 2007. november 29. 18:40
  „Ma F sopron játékosai még a labdát sem ismerték nem akartak focizni!! Még becsületböl sem,csodálkoznak ha nem kapnak pénzt? elöbb mutassanak valamit. Ne csk a markukat tartsák. De azért sajnálnám ha nem lenne ha nem lenne nb1-es csapat!!! HAJRÁ SOPRON!!!!!”
 • 9. zuppony 2007. november 29. 18:05
  „turul, te egy hülye vagy. csak így, ennyi...hüüülyeeee
  Már a ha-ha-ha-fonéma ismételgetésénél gyanakodni kezdtem, végül a ´tűnjetek el örökre´ sornál lett hivatalos. Menj, játsz magaddal”
 • 8. ERKDP 2007. november 29. 15:44
  „Gratulálok a turul nevet méltatlanul használó, "kedves" és "intelligens" győri hozzászólónak... na ő az, akit méltán megillet a laposi elnevezés!”
 • 7. Jazz8 2007. november 29. 15:06
  „Mindenki!!

  Aki tud segítsen nekik! Eggyik kedvenc csapatom, nem szűnhet meg!!!!”
 • 6. GYŐRI DAC-ista 2007. november 29. 14:25
  „Soproniak!Ne adjátok föl,mert amegye labdarugásának szüksége van rátok! RÁZZÁTOK KI A SZEMETET,mégha kiesés az ára akkor is!A tisztítótűz jótékony hatású!!!!!!!!”
 • 5. dohogi 2007. november 29. 13:16
  „Kedves turul79!
  Köszönjük építő jellegű és együttérző hozzászólásodat.

  Talán az nb1.hu-n olvastam, hogy attól tartanak, a soproniak is úgy járnak a csodálatos olasz befektetőkkel, ahogy korábban jártak más csapatok (Honvéd, Vidi). Úgy tűnik, igazuk lett. Én szorítok az FC Sopronnak és remélem, nem jár úgy, mint anno a Gázszer, akik a tavaszi szezonra eltűntek.”
 • 4. turul79 2007. november 29. 10:28
  „ha-ha-ha sopron!!! tünjetek el örökre! HAJRÁ GYŐR”
 • 3. wuki 2007. november 29. 09:40
  „Ez van, mikor már csak a pénzről szól a foci. Őrült pénzek tűnnek el, magyar labdarúgásról mégsem beszélhetünk. Szégyen!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az olimpiai selejtező a tét

Kézilabda - A magyar női válogatott azzal a céllal vág neki a vasárnap kezdődő franciaországi… Tovább olvasom