Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Távol a BL-től: kétgólos hátrányban a Győri ETO

A Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén 2:0-ás vereséget szenvedett hazai pályán a gyengén játszó Győri ETO FC együttese az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen.


Küzdelmes mérkőzésen 2:0-ás hátrányba került a Győri ETO FC együttese a Maccabi Tel-Aviv csapatával szemben, így rendkívül nehéz helyzetbe került a második mérkőzés előtt.

Győri ETO FC – Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 0:2 (0:0)

ETO Park, 8500 néző. Vezette: Hameter (Trunner, Kolbitsch - osztrákok)

ETO: Kamenar – Svec, Lipták, Takács Á., Völgyi – Pátkai, Kamber, – Kink (Andric, a szünetben), Strestík (Trajkovic, 55.), Varga R. – Koltai (Martínez, 69.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Maccabi: Maccabi Tel-Aviv: Juan Pablo – Jeini, C. García, Tibi, Ziv – Alberman, Radi – Zahavi, Itzhaki (Einbinder, 88.) – Prica (Mikha, 74.), Altman (Lugassi, 83.). Vezetőedző: Paulo Sousa.

Gólszerző: Itzhaki (76.), Alberman (93.)

Sárga lap: Koltai (31.), Kamber (36.), Andric (79.), Lipták (81.), Pátkai (91.), illetve Prica (21.), Alberman (40.)

Győri ETO FC - Maccabi Tel-Aviv. Fotók: Mészáros Mátyás

Farkas József: - Nagyon sajnálom, hogy 2:0-ás vereséget szenvedtünk. Jól játszott az ellenfél és a helyzeteket is kihasználták. Nekünk is voltak lehetőségeink, de sokkal többet kellett volna futnunk és kezdeményeznünk. Izraelben bátrabban kell játszanunk annak érdekében, hogy gólokat szerezzünk. Természetesen nem adjuk fel a továbbjutás lehetőségét.

Poulo Sousa: - Nagyon boldog vagyok, remekül játszottunk az elmúlt három mérkőzésen és ma este is. Szerencsére ismertem az ETO játékát és jól felkészültünk a csapatból. A második félidőben irányítottuk a találkozót, sikerült gólokat is szereznünk. Továbbra is ugyan így tiszteljük az ellenfelet és a második mérkőzésen is ilyen hozzáállást várok.

Ahogy az várható volt, óriási biztonsági készületek előzték meg Győri ETO FC – Maccabi Tel-Aviv BL-találkozót. A fokozott intézkedések és a többszöri motozás ellenére a vendégek szurkolóinak a mérkőzés 14. percében sikerült görögtüzeket gyújtani a szektorukban.

A mérkőzése első tíz percében a vendégek akarata érvényesült, többet birtokolták a labdát és számos alkalommal is veszélyt okoztak a győri kapu előtt, de a védők vagy Kamenar rendre tisztázni tudtak az utolsó pillanatokban.

A találkozó 12. percében egy tetszetős támadás végén Koltainak sikerült a kapuba találni, de a játékvezető jogosan nem adta meg a gólt lesállás miatt. A folytatásban feljavult a győriek játéka is, fokozatosan átvették az irányítást és kisebb mezőnyfölényben is játszottak, de nagyobb helyzetet nem sikerült kidolgozniuk.

Az első félidő derekától kiegyenlített találkozót láthattak nézők. A győrieknél Varga léc alá tartó lövését védte hatalmas bravúrral Juan Pablo, míg a vendégek részéről hasonló szituációban Altman nagy erejű próbálkozását védte bravúrral Kamenar.

Mindkét együttes elsősorban távoli lövésekkel próbálkozott az első negyvenöt percben, de főként a kapusoknak köszönhetően végül egy találatot sem láttak a szurkolók, így gólnélküli állásnál vonultak öltözőbe a csapatok.

Szünetet követően hamar cserékkel próbált frissíteni csapatán Pintér Attila távollétében Farkas József, az ETO edzője. Kink helyére pályára lépett Andric, valamint az 55. percben Strestíket a gyors Trajkovic váltotta.

A cserék ellenére nem javult fel az ETO támadójátéka és továbbra is a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Az akaratot nem kérhették számon a szurkolók, hiszen végig küzdöttek a zöld-fehérek, de a szép játék ezúttal elmaradt. Az izraeli csapat veszélyesebben játszott és a szerencsének köszönhetően nem szerezték meg a vezetést.


Sajnos a találkozó 76. percéig bírta tartani a nyomást az ETO. Egy szép jobb oldali akciót követően Itzhaki lőtt 12 méterről a kapu bal oldalába és szerezte meg a vezetést a Maccabinak.

A folytatásban Lipták előtt adódott egy nagy lehetőség, de közelről mellé fejelt, míg a vendégeknél két lövést is csak óriási bravúrral hárított Kamenar.
A hosszabbításban már a kapus sem tudott segíteni a zöld-fehéreken, amikor teljesen megbolondították az ETO védelmét. Egy visszagurított labda végén Alberman lőtte ki a bal felső sarkot.


Küzdelmes mérkőzésen végül a jobban játszó Maccabi Tel-Aviv együttese 2:0-ás győzelmet aratott az ETO Parkban. A győrieknek hatalmas bravúrt kell elérniük Izraelben a továbbjutáshoz.


Online közvetítés


Vége a találkozónak!

93.p. Újabb gólt szereztek a vendégek! Ismét megbolondította a védelmet a vendégegyüttes, amely végén egy visszagurított labdából Alberman lőtt 14 méterről a kapu bal felső sarkába. 0-2

92.p. Radi lövése veszélyesen tartott a kapu jobb alsó sarka felé, de Kamenar ismét bravúrra hárított.

91.p. Pátkai kapott sárga lapot Eidenberg felrúgásáért.

88.p. Itzhaki helyére Einbinder érkezett a pályára.

87.p. Itzhaki lőtt 12 méterről nagy erővel a kapu bal oldala felé, de Kamenar hatalmas brúvarral hárított. A kipattanó ismét az izraeliek elé pattant, de a közeli nagy erejű lövést a győri kapus ezúttal hárította.

84.p. Völgyi szabadrúgását követően Lipták óriási helyzetben fejelt 6 méterről mellé.

83.p. Altmant Lugassi váltotta a Maccabinál.

82.p. Radi lőtt 20 méterről, jobb lábbal centikkel a bal oldali kapufa mellé.

81.p. Lipták is sárga lapot kapot, ugyan csak szövegelésért.

79.p. Andric kapott sárga lapot reklamálásért.

76.p. Vezetnek a Maccabi! Mikha jobb oldali beadása után Itzhaki levette a labdát, majd jobb lábbal lőtt 12 méterről a kapu jobb oldalába. 0-1

73.p. Princát Mikha váltotta a vendégeknél

72.p. Itzhaki fektette el a jobb oldalon Takácsot, majd óriási helyzetben ballal jócskán a kapu fölé tekert.

69.p. Koltai helyére Martínez érkezett a pályára.

66.p. Itzhaki 14 méteres nagy erővel leadott lövését Kamenar vetődve hárította. A labda viszont Prica felé kanyarodott, aki két méterről estében próbálta kapura kotorni a labdát, de szerencsére nem találta el jól, így másodszor már a győriek kapusa birtokba vette.

60.p. Az elmúlt percekben mezőnyjátékot láthattak a szurkolók, amelyen meddő mezőnyfölényben játszanak a vendégek.

55.p. Ziv bal oldali beadását követően Takács szorításában Prica 7 méterről csúsztatott centikkel a bal kapufa mellé.

55.p. Strestík helyére Trajkovic érkezett a győrieknél.

51.p. Völgyi szabadrúgását sikerült kifejelniük a vendégeknek, de a labdát Anric szerezte meg a bal oldalon, aki csönyörű cselt követően lőtt élesen középre, de a kivetődő Juan Pablo az utolsó pillanatban tisztázott.

47.p. Altman távoli lövését magabiztosan fogta Kamenar.

46.p. Elkezdődött a második játékrész!

A félidőben cseréltek a győriek, Kinket Andric váltotta.

Az első játékrészben főként távoli lövésekkel veszélyeztettek a csapatok, de a kapusok bravúrjainak köszönhetően nem láthattunk gólt az ETO Parkban.

45.p. Egy másodpercet sem hosszabbított a játékvezető, vége az első félidőnek!

40.p. Alberman kapott sárga lapot Strestík felrúgásáért.

37.p. Altman cselezett balról középre, majd jobbal lőtt nagy erővel. A léc alá tartó labdát Kamenar bravúrral szögletre tolta.

36.p. Kamber kapott sárga lapot lerántásért.

31.p. Strestík bal oldali beívelése után Koltai tűnt el a tizenhatoson belül. A győri támadó lerántást reklamált, amiért a játékvezető sárga lapot adott.

29.p. Koltai passza után Varga lőtt 25 méterről nagy erővel. A léc alá tartó labdát Juan Pablo óriási bravúrral szögletre ütötte. Kétszer is jöhetett pontrúgással az ETO, de nagyobb veszélyt nem sikerült kialakítani.

22.p. Tibi lőtt a kapu jobb alsó sarka felé, de Kamenar óriási bravúrral szögletre ütötte a labdát.

21.p. Prica kapott sárga lapot Svec letalpalásáért.

20.p. Az elmúlt percekben mezőnyjátékot láthattuk, egyik kapu sem forgott veszélyben.

15.p. Megérkeztek a győri szurkolói csoport is, közben a vendégek szimpatizánsai véletlenül felgyújtották saját zászlajukat.

14.p. Ismét egy tetszetős akciót láthatott a győri közönség, amely végén Strestík készítette le a labdát Kinknek, aki nagy erővel lőtt 18 méterről bal lábbal kapu fölé.

13.p. A vendégek szektorában görögtüzeket gyújtottak az izraeli szurkolók.

12.p. Gyönyörű győri akciót követően Kink lőtt jobbról középre az érkező támadóknak, de a védők utolsó pillanatban tisztázni tudtak. A labda viszont ismét a győriek elé került, Varga passza után Koltai lőtt közelről a kapuba, de a játékvezető jogosan nem adta meg a gólt lesállás miatt.

10.p. Gyors vendég ellentámadás után Radi lőtt laposan a jobb alsó sarok felé, ám Kamenar vetődve ismét hárított.

8.p. Bal oldali beadás után Völgyi fejelte szögletre a labdát. A pontrúgás után Alberman lőtt 20 méterről nagy erővel a kapu jobb oldala felé, de Kamenar vetődve hárított.

4.p. A pálya jobb oldaláról vegezhettek el szabadrúgást a vendégek, de a kifutó Kamenar a elütötte a labdát. A bal oldalról következett egy újabb beívelés, másodszor Völgyi tisztázott fejjel.

1.p. A győriek kezdték a találkozót!

A csapatok már kivonultak a pályára, hamarosan kezdődik a találkozó.

Győri ETO FC - Maccabi Tel-Aviv

ETO: Kamenar – Svec, Lipták, Takács Á., Völgyi – Pátkai, Kamber, Koltai – Kink, Strestík, Varga R. Vezetőedző: Pintér Attila.
Csere: Sztevanovics (kapus), Wolfe, Dinjar, Mevoungou, Trajkovics, L. Martínez, Andric.

Maccabi: Maccabi Tel-Aviv: Juan Pablo – Jeini, C. García, Tibi, Ziv – Alberman, Radi – Altman, Zahavi, Jicaki – Prica. Vezetőedző: Paulo Sousa.
Csere: Levi (kapus), Mané, Ben Harus, Lugaszii, Miha, Einbinder, Ben Haim.


A csapatok elkezdték a bemelegítést!

A mérkőzés előtt az alábbi közleményt adta ki a Green White Ultras győri szurkolói csoport.

„Csoportunk a Győri ETO FC–Maccabi Tel Aviv mérkőzés első 15 percében üresen hagyja a szurkolói szektort, ezzel is kimutatva ellenkezését. Felháborító, hogy a klubvezetés még a csoportunk drapériáját sem engedi kirakni! Megértjük, hogy félnek az esetleges klubot, és csapatot érintő szankcióktól, de ami sok, az sok!"


A szerda esti mérkőzésről a kisalfold.hu online közvetít 20:30-tól.

Előzmények:

Pintér Attila együttese szerdán a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén az izraeli Maccabi Tel-Aviv együttesét fogadja.

A Rába-parti alakulat legutóbb 1983-ban szerepelt a sorozat jogelődjében, a Bajnokcsapatok Európa Kupájában, akkor az első fordulóban kettős győzelemmel lépett túl az izlandi Vikingur együttesén, a következő körben azonban a szovjet bajnok Dinamo Minszk búcsúztatása már nem sikerült.

Fotó: Mészáros Mátyás
Fotó: Mészáros Mátyás

"Az ETO mindig, minden mérkőzésen győzni akar, így lesz ez szerdán a Maccabi Tel-Aviv elleni is" - fogalmazott Pintér Attila, a Győri ETO vezetőedzője a kedd délelőtti sajtótájékoztatón. A szakember a találkozón nem ülhet majd le a kispadra, ugyanis három évvel ezelőtt - a gárda legutóbbi európai kupaszereplése alkalmával - a Dinamo Zagreb elleni Európa Liga-mérkőzésen összekülönbözött a játékvezetővel, amiért két mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A hazaiak vezetőedzője hozzátette, hogy a szombaton a Debrecen 3-0-ás legyőzésével elért Szuperkupa-siker növelte együttese önbizalmát.

"Bízom a csapatban, az elvégzett munkában, a segítőmben, Farkas Józsefben, hogy így közösen meg tudjuk oldani ezt a helyzetet - folytatja a vezetőedző. - Olyan eredményt akarunk elérni, hogy azzal továbbjussunk az első körből. Remélem, hogy velünk együtt a Honvédnak és a Debrecennek is sikerül a továbbjutás, mert az nagy dolog lenne az egész magyar labdarúgás számára."

Fotó: Mészáros Mátyás
Fotó: Mészáros Mátyás

Az ellenfelet Paulo Sousa irányítja, a portugál tréner az előző szezon egy részében még a Győr legnagyobb hazai riválisának, a Videotonnak volt a vezetőedzője. Az izraeli együttesről Pintér Attila elmondta, gyors és agresszív futballt játszik, ugyanakkor a saját játékukat akarják ráerőltetni a vendégekre.

Horváth Cs. Attila, az ETO klubmenedzsere közölte, mindent megtesznek azért, hogy a nemzetközi előírásoknak megfelelően tudják megrendezni a találkozót. Öt órával a kezdés előtt lezárják az ETO Parkot és tűzszerészek vizsgálják át a létesítményt. A szigorított biztonsági előírások miatt a korábbinál lassúbb lesz a beléptetés a Bajnokok Ligája-selejtezőre. A szurkolóknak ezért a megszokottnál korábban kell majd megérkezniük a stadionba, ha nem akarnak lemaradni a mérkőzés kezdetéről. A lelátókon "Mondj nemet a rasszizmusra" feliratú pólót viselő biztonsági személyzet ügyel a rendre.

Fotó: Mészáros Mátyás
Fotó: Mészáros Mátyás


Az előzetes becslések szerint mintegy 6000 néző várható a 20.30 órakor kezdődő találkozóra, amelyet a 33 éves osztrák Markus Hametert vezet majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SVSE: gólerős középpályás érkezett

Németh László, a Győri ETO FC-től egy évre kölcsönbe érkezett az SVSE-hez. Tovább olvasom