Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Tartozások terhelik az MTE 1904 létezését

Anyagi gondok vannak az MTE 1904-nél. Játékosok, edzők szerint késik vagy meg sem történik a bérek kifizetése a másodosztályú futballcsapatnál. Úgy tudjuk, nemrég még a villanyt is kikapcsolták a pályán. Az ETO FC-nek is tartozik az egyesület, amelynek elnöke egyelőre nem nyilatkozik.
Úgy fest, nemcsak az élvonalbeli FC Sopronnál akadnak anyagi gondok – ahogy azt korábban megírtuk, a játékosok és a szakmai stáb Sopronban két hónapja nem kapott fizetést –, a jelek szerint az NB II-es Mosonmagyar- óvári TE 1904 csapatánál is előfordul hasonló eset. A bajnokság előtti huszonkettes keretből húsz játékos távozott, állítólag azért, mert tartozott nekik a klub, ráadásul a múlt héten felmondott a pályaedző. Elmondása szerint három és fél havi járandóságát nem kapta meg.

Tesch Ferenc pályaedző: „Ahogy az edzők, a gyúró, a szertáros, a takarítónő, így én sem kaptam meg többhavi járandóságomat a klubvezetéstől. Egyszerűen elegem lett a hitegetésből, öt és fél hónapi fizetésem lógott a levegőben, amiből végül kéthavit megkaptam, de úgy döntöttem, nem maradok a csapatnál annak ellenére, hogy december 31-ig érvényes a szerződésem. Vártam, nem is keveset, s szerencsére nem a futballból élek, de nem szeretem, ha baleknak néznek."

A volt pályaedző hozzátette, szerződésében olyan kritérium található, hogy fizetését a mindenkori vezetőedzőtől kapja meg, a gond azonban, hogy ő sem kapott jó ideje pénzt. Ezt Soós Imre, a csapat edzője sem cáfolta: „Tény, hogy tartozik nekem a klub és ezt el is ismerte az elnök úr. Erről egy átütemező nyilatkozatot írtunk alá, s a részletek törlesztése már meg is kezdődött."

Az edző szerint előfordultak késések a kifizetéseknél: „Úgy tudom, tavasszal voltak problémák, ősszel azonban eddig minden játékos megkapta a járandóságát, csupán a prémiumpénzzel adósak a vezetők."
Laki Balázs nemrég még a mosonmagyaróvári együttest erősítette:
„Nem véletlen, hogy kicserélődött az egész csapat. Tavasszal én sem kaptam meg többhavi költségtérítésemet. Csoda, hogy ilyen feltételekkel a nyolcadik helyen tudtunk végezni."

Szabó Levente is már más csapatban futballozik, ő is úgy nyilatkozott, azért váltott, mert nem kapott fizetést: „Jó csapat, jó társaság volt, nem is szerepeltünk rosszul. Többek közt én sem kaptam fizetést, pedig még személyesen is beszéltem Kiss Zsolt elnökkel, hogy ha nem is az egész tartozást, valamennyit utaljon át. Volt olyan játékos, akinek mérkőzés előtt nem futotta rendes ebédre, s vajas kenyeret evett. Nem tudom az okát, miért nem kaptuk meg a járandóságunkat, s nem is feltételezek semmi rosszat. Ami biztos, hogy én nem kaptam meg a pénzemet."

Csakúgy, mint a Győri ETO FC, amelynek játékosai kölcsönben szerepeltek a mosonmagyaróvári csapatban. A zöld-fehérek ügyvezetője nem cáfolta értesülésünket: „Valóban nem fizetett ki még egyetlen fillért sem a tartozásából a mosonmagyaróvári klub – mondta Klement Tibor. – Már ki kellett volna egyenlíteni a számlát, ezért is szűnt meg az együttműködés a két csapat között."

A városi önkormányzat évente több millió forinttal támogatja az MTE 1904-et. A pénzt havonta utalják az egyesület számlájára, ezt Krug József , Mosonmagyaróvár sportfelügyelője mondta el érdeklődésünkre.
„Az alpolgármester koordinálásával a felnőttcsapatra, a létesítmény üzemeltetésére, fenntartására, az utánpótlásra minden hónap ötödikéig utalunk pénzt az egyesületnek. Ezenfelül a fűtés és a meleg víz költségét is a város állja. Mi – ahogy vállaltuk – a feladatunkat teljesítettük, az már az egyesület belső dolga, hogyan gazdálkodik ebből az összegből" – mondta a sportfelügyelő, aki hozzátette, hogy havonta 1,6–1,8 milliót utalnak át az MTE 1904-nek.

„Nem vagyunk felügyeleti szerv, de természetesen hallomásból tudunk a gondokról. Addig azonban nem tehetünk lépéseket, amíg hivatalos formában valaki vagy valakik nem jelzik ezeket."

Információnk szerint több alkalommal kikapcsolták már a villanyt a Wittmann parki létesítményben. Nemrégiben pedig az MLSZ pénzbüntetéssel fenyegette meg a klubot. A szövetség 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi az MTE 1904-et, amennyiben nem tesz eleget – az MLSZ Létesítményi előírások és mérkőzésrendezési szabályzatában foglaltak szerint – a biztonsági igazgató (megbízott) alkalmazásával kapcsolatos kötelezettségének 2007. október 31-ig.
Természetesen megkerestük a klub elnökét, Kiss Zsoltot is, aki először készségesen válaszolt a feltett kérdéseinkre, utólag azonban visszavonta nyilatkozatát.

Szeitz Tibor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állami kitüntetés a négy évtizedért

Kézilabda - Komoly elismerésben részesült augusztus 20-a alkalmából Vanyus Attila, az Audi-ETO KC… Tovább olvasom