Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Tartják a színvonalat

Hat ország hetvenöt csapata nevezett a 19. Balázs-kupára. A korosztályos tornán a korábbi években megszokott színvonal várható.

Jövő héten kezdődik a 19. Balázs-kupa. Az április 5. és 9. között sorra kerülő tornára 75 csapat jelentkezett, ebből tizenhét érkezik külföldről. „Noha a Balázs-iskola bezárt, s sokan féltették a kupa jövőjét, bebizonyosodott, hogy az új helyen is tartani tudjuk a színvonalat." Ezt Basák Zoltán, a marcalvárosi közoktatási központ igazgatóhelyettese, a Balázs-kupa szakmai felelőse nyilatkozta. Szavait alátámasztja az a tény is, hogy két éve még kevesebb csapat vett részt a tornán, ám a tavalyi létszámot sikerült megőrizni.

Emellett a korábbi években már megszokott svéd, német, osztrák és szlovák csapatok mellett újként tűnt fel egy horvát együttes is, míg a magyar együtteseket a legjobb utánpótlás-nevelőnek számító egyesületek képviselik. „Nemcsak a számadatok biztatóak, hanem úgy fest, a színvonal is a korábbi évekhez hasonlóan magas lesz."

A főszervező iskola igazgatója, Kovácsné Krusevics Bernadett ehhez annyit fűzött hozzá, hogy minden készen áll a csapatok fogadására, s az összesen 273 mérkőzés lebonyolítására. „Hála a támogatóknak, az eseményt a rangjának megfelelően tudjuk megrendezni, a szponzori pénzek és a nevezési díjak fedezik a mintegy nyolc és fél milliós költségvetést."

A meccseket egyébként hat helyszínen – Magvassy-csarnok, Adyvárosi Sportcentrum, Krúdy-, Bercsényi-, Kovács Margit-iskola és a PÁGISZ tornaterme – bonyolítják le, a döntőknek ezúttal is a Kiskúton található létesítmény ad otthont.

A hetvenöt csapat megoszlása korosztályonként különböző, ám idén minden kategóriában összejött annyi együttes, hogy megrendezhessék a küzdelmeket. A legidősebbeknél (1987. január 1. után születettek) mind a lányoknál, mind pedig a fiúknál öt csapat vesz részt. A B korosztályban (1989. január 1. után születettek) 13–13, a C korosztályban (1991. január 1. után születettek) a fiúknál kilenc, a lányoknál 14, míg a legkisebbeknél (1993. január 1. után születettek) hat fiú- és kilenc lánycsapat küzd a helyezésekért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenhárom percig jól ment

Röhnisch Foton Sopron DKSK 55 59 (9–9, 22–19, 11–20, 13–11) Sopron,… Tovább olvasom