Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Tarsoly: Négy napig volt a két liga elnöke

Lemondott Tarsoly Csaba a Magyar Hivatásos Labdarúgó Ligában (MHLL) betöltött elnöki tisztéről.

Tarsoly Csaba
Lemondott a Magyar Labdarúgó Ligában (MLL) és a Magyar Hivatásos Labdarúgó Ligában (MHLL) betöltött elnöki tisztéről Tarsoly Csaba. A Győri ETO FC klubtulajdonosát múlt csütörtökön választották meg mindkét posztra.

Tarsoly Csaba az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: „A választási procedúra közben meggondolatlanul, nem sportvezetőhöz méltó kijelentést tettem Mészöly Kálmánra, amit megbántam. Mivel sportember vagyok és a magyar sportért, a magyar labdarúgásért tevékenykedem, ezért kijelentéseim is a magyar sport érdekeit kell hogy képviseljék. Méltatlan viselkedésemmel ezt a szabályt megszegtem, ezért ezúton lemondok a Magyar Labdarúgó Liga elnöki, valamint a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga elnöki tisztségéről."
A Kisalföld megkereste tegnap Tarsoly Csabát, aki elmondta: a távirati irodához eljuttatott közlemény tartalmán kívül az ügyben nem kíván nyilatkozni.

Az MLL közgyűlésén Tarsoly a szavazás első körében 12–9-re győzött Mészöly Kálmán  ellen, de kétharmados többségre volt szükség a sikerhez.  A második és harmadik forduló sem hozott döntést, majd Mészöly visszalépett, s indulatosan távozott a helyszínről, mert mint mondta, előzetesen a klubok többsége a támogatásáról biztosította őt, a szavazás azonban korántsem ezt az elköteleződést tükrözte.

Az egyedül maradt Tarsolyt – aki egyik felszólalásában megsértette Mészölyt, sajtóhírek szerint „letolvajozta" – végül 24:2 arányban választották meg.

A végső szavazás során ketten szavaztak Tarsoly ellen, Kutasi Róbert a REAC és Gőbl Gábor a Matáv FC Sopron képviseletében. A soproniak ügyvezetője tegnap így reagált a ligaelnök lemondására:
„Nagyon meglepett Tarsoly Csaba bejelentése, hiszen jelentős többséggel választották meg. Lemondásával négy nap után felülírta a ligatagok döntését. Nem hiszem, hogy önmagában csak az idézett kijelentése áll a lemondása hátterében, de találgatni nem akarok. Érdeklődve várom a további fejleményeket."

Kutasi Róbert így értékelte az Indexnek a lemondás hírét: „Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe került Tarsoly Csaba, mert ő egy olyan klubtulajdonos a magyar futballban, akit sokkal jobban meg kellene becsülni, és nem kellett volna, nem lett volna szabad belevinni egy olyan helyzetbe, hogy ligaelnökként megoldhatatlan feladat elé kerüljön"  – véli a rákospalotaiak menedzsere.

Gőbl és Kutasi sem tagadta, elsősorban azért szavaztak Tarsoly ellen, mert szerintük nem egy klubvezetőt, hanem egy kívülálló, független embert kell erre a posztra megválasztani.
 Mészöly Kálmán azt is mondta, korainak tartja, hogy részletesen reagáljon a hétfői lépésre, ugyanakkor közölte, ha a lemondás gesztus akart lenni Tarsoly részéről, az így akkor is kevés.
Mészöly megismételte, amit még az ülésről távoztában az egyik televíziós csatornán nyilatkozott:

„Ahogy az ülésen is mondtam, paprikajancsi nem akarok lenni."
Mészöly a televíziós interjúban azt is hozzátette, nem erre számított, mert harminc éve szolgálja a magyar labdarúgást tisztességgel, becsülettel.
Ezen a kijelentésen azért sokan felkapták a fejüket a hazai futballvilágban, hiszen nem felejtették el, hogy Mészöly többek között   egyik aktív közreműködője volt 1988-ban a Rába ETO–ZTE bundaügynek. Később a magyar válogatott szövetségi kapitányaként idő előtt távozott posztjáról egy anyagilag kedvező külföldi lehetőség miatt.
Tarsoly Csaba minden bizonnyal hibázott, amikor állítólag „letolvajozta" Mészölyt – aki egyébiránt a liga egyik igazgatójaként évi mintegy 5 millió forintot keresett, korábban pedig emellett évi mintegy 3,8 millió forint prémium is illette –, ám az is megdöbbentő, hogy a megújulni akaró(?) liga egyik vezetőjeként egyáltalán még szóba kerülhet Mészöly Kálmán neve.

Ráadásul Tarsoly gyorsan a támadások kereszttüzébe került, Mészöly a hétvégén az egyik vele készült lapinterjúban közölte azt is: „Az a Győr kapta a legnagyobb összegű – százmilliós nagyságrendű – hitelt a ligától, amelynek prominense éppen Tarsoly Csaba. Nálam a Győr nemhogy nem vehetett volna fel több pénzt, hanem visszafizetett volna."
Tarsoly távozásával kapcsolatban különböző érdekcsoportok erősödő nyomásáról is beszélnek.
Lehet, hogy annak idején Végh Antalnak volt igaza? A magyar futball valóban gyógyít6atlan?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schumachernek elborult az agy az utolsó kanyarban

Michael Schumacher komoly kritikákat kapott versenyzőtársaitól, testvérétől Ralf Schumachertől,… Tovább olvasom