Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Tarsoly: Ki fogom söpörni az ETO megélhetési sztárocskáit!

Labdarúgás - Az ETO FC esélyesként bukta el a Magyar Kupa döntőjét a BP.Honvéd ellen. A csapat azzal is magára haragította a drukkereket, hogy a kispesti találkozó után nem köszönte meg az ETO-tábornak a szurkolást. Tarsoly Csaba azt ígéri, végleg lejárt a megélhetési alibi focisták ideje az ETO-nál. Videó.
A mérkőzés után egy nappal, az ETO vezetőedzője Dragoljub Bekvalac is elmondta véleményét a finálé mérkőzéseiről:

„Nagyon csalódott és mérges vagyok, hogy nem használtuk ki a lehetőséget, nem hoztuk el a serleget. Több játékos, képességeit meg sem közelítve játszott, a legjobban azonban a közönségünket sajnálom. Én is elnézést kérek azért, hogy a focistáim ilyen kulturálatlanul viselkedtek és a lefújást követően nem mentek oda a szurkolótáborhoz. Ennél sokkal többet érdemeltek volna azok, akik elkísértek bennünket. Egyetlen egy hiba el tud döntetni egy kupamérkőzést, nekünk az első meccsen megvoltak a helyzeteink, de ez az egy hiba is, ami végül döntőnek bizonyult. Ezután az ajándék gól után, tegnap a Honvéd remekül védekezett, nekünk pedig nem sikerült gólt szerezni, két gólhelyzetünkkel nem tudtunk élni." – nyilatkozta a szerdai edzést követően Dragoljub Bekvalac, vezetőedző a klub honlapján.

Tarsoly Csaba, az ETO elnöke jóval keményebben fogalmazott. Úgy néz ki komoly változások várhatók a klubnál a közeljövőben:

Tarsoly Csabának elege van a megélhetési sztárocskákból (az interjú 4:59-nél kezdődik). A felvételt a győri Revita TV munkatársai készítették.  

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. kisokoska 2009. június 04. 22:07
  „Igazad van Primax!
  Ezek a nevek mind magyar nevek. Nem voltak idegenlégiósok, mégis magyar bajnokok voltak. Jók voltak a csapat körül levő vezetők akik értettek a labdarúgáshoz. A maiak hozzák a családot, harácsolnak évek óta, csapat meg nincs.”
 • 32. csopper 2009. május 29. 20:27
  „Tisztelt Elnök úr!

  Kérlek engedd meg, hogy tegezzelek, hiszen a fociról csak tegeződve lehet jóízűt beszélgetni!
  Ezt még Puskás Öcsi bá´ mondta nekem egyszer, aki legnagyobb megrökönyödésemre elvárta, hogy visszategezzem! Ha mégis sérelmesnek találod, egy gombnyomással semmissé teheted a hozzászólásom. Én nem sértődöm meg.
  Hogy miért is és milyen alapon nyilvánítok véleményt? Nos mert a családom nemzedékek óta győri lokálpatriótaként, volt sportolóként, ETO szimpatizánsként, tevékeny részese volt a klub arculatának formálásában. És nem mellesleg az öntudatos állampolgár jogán. Ugyanis, a stadionrekonstrukció közel felerészben közpénzből, - jó részben az én adóforintjaimból is - valósult meg.
  Elöljáróban még annyit, hogy kérlek, ne várd tőlem, hogy a Téged körülvevő siserehad szirénhangján, csak pozitívumokat dudorásszak a füledbe.

  Tapasztalatom szerint, ugyanis egy ellenvélemény gyakran sokkal értékesebb, - hiszen a saját hibás elképzelésem újragondolására késztet. De ugyanezt úgy is meg szokták fogalmazni, hogy ha két embernek valamiről ugyanaz a véleménye, akkor abban a teamben az egyik felesleges.

  Sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de úgy gondolom, hogy nagyon amatőr, átgondolatlan és apolitikus lépés volt részedről, hogy a szerdai kupakudarc után, - mindenféle helyzetelemzés, kimerítő, vagy legalábbis kielégítő diagnózis és a hogyan tovább magabiztos ismerete nélkül, azonnal nekiestél a játékosoknak. Köztük a csapat két ikonjának is. Ezzel aztán sikerült teljes bizonytalanságba és persze teljes morális apátiába taszítanod a társaságot. Ez bizony elhamarkodott és felelőtlen nyilatkozat volt!
  Ezek után - ne csodáld - ha akárki is százszor meggondolja, hogy idejöjjön - e, akármilyen ajánlatra is!

  A túlnyomó többséggel ellentétben én azt vallom, hogy erről a kudarcról nem a játékosok tehetnek. A játékos ugyanis azt teszi meg, amit megengednek neki. Más megfogalmazásban olyan, mint a víz. Mindig a könnyebb ellenállás irányába halad. Aki ezt nem tudja az naív. Vagy egyáltalán nem ismeri az öltözők világát.
  Azt se feledd kérlek, hogy a télen érkezett kilenc játékos kivételével, gyakorlatilag ugyanezek a játékosok tavaly nem kis meglepetésre, váratlanul, de szerintem megérdemelten bronzérmesek lettek. Tehát nem az alapképességekkel van a baj. Én megbecsülném ezeket a játékosokat. (Mármint a bronzérmet nyert csapatot!) Idén egyszerűen rosszul lettek felkészítve! Se erőnlét, se robbanékonyság, se futómennyiség, se szervezettség, se ötletesség, se rúgótechnika, a fejjátékról nem is beszélve. Pedig ezeket edzésen skálázni kell, különben megkopik.
  A felelősség szerintem teljes mértékben a szakmai stábé!
  Nem kell érteni a focihoz profi szinten. Joan Laporta az FC Barcelona elnöke sem rúgott még soha labdába, mégis bajnokok ligáját nyert a csapata.
  Az viszont nagyon is az elnök felelőssége, hogy milyen, a szakmai munkáért felelős stábot választ maga mellé.

  Először talán ki kéne formálni a klub futballról alkotott filozófiáját. Megfogalmazni a célokat. Aztán, ezen koncepció mentén megtervezni, kialakítani egy klubmodellt, egy sportdiplomáciai és sportszervezeti felépítményt, amire aztán szakmailag és gazdaságilag is lehet építkezni. Majd ennek mentén, céltudatosan kiválasztani az erre a feladatra alkalmas, legmegfelelőbb embereket. Ezután lehet, de az eredeti terveket soha nem szem elől tévesztve, lerakni az alapokat, amelyeken aztán gazdaságilag és szakmailag is kiteljesedhet a klub.

  Már megbocsáss! De amit a téli átigazolási időszakban csapatépítés címén műveltetek, az minden, csak nem játékospolitika. Ezt a kilenc szerencsétlent, valaki idehozta! Valaki javasolta a leigazolásukat!
  Itt van például Odikadze. Én nem az ominózus elcsúszása miatt akarom bántani, (bár az most nagy divat) az bárkivel előfordulhat. Egész idénybeli teljesítménye alapján kérdezem, mégis mit láttatok benne? Se fizikuma, se adottsága, se képzettsége. Láthatóan fogalma sincs miről szól a futball. Egész tavasszal csak kereste a helyét mind csapatban, mind a pályán. Egész idénybeli teljesítménye alapján állítom, ilyen gyenge képességű játékosa, tán még soha nem volt az ETO keretének!
  De talán Aleksidze és Djordjevic kivételével az összes többi téli ,,szerzeményről", - az edzőt is beleértve -, is elmondható, hogy harmatgyenge volt, és semmi keresnivalója az ETO-ban.
  Ennek nyilván van szakmai felelőse. Nem azt kéne legelőször felelősségre vonni? Az hogy félidényenként - minden koncepció nélkül - összeszeditek a szabadlistára tett, ingyen vagy minimáláron, a szabadon igazolható játékosokat, már ne haragudj, de ez számomra teljes dilettantizmusra vall.
  Álláspontom szerint itt kell keresni a kudarc okozóját, nem a játékosokban!

  Utánpótlás nevelés:

  Hosszú évek óta ezen gyötrődtök. Na és milyen eredménnyel? Az MTK - t föl sem merem hozni. Csak az Illés akadémiával hasonlítsuk össze magunkat, amely két éve működik. Mégis olyan kvalitású játékosokat ad fel az első csapatnak, mint például a kis Skriba. Aki a ligakupa meccsen hülyét csinált belőlünk és akiért gondolkodás nélkül elcserélném a teljes NB II. -es csapatot, az edzői stábbal együtt!

  Csak halkan kérdem Tőled és gondold át kérlek: Biztos, hogy a bronzérmet nyert játékosok hibásak? Biztos, hogy Őket kell kisöpörni?

  Sportbaráti üdvözlettel: Csopper

  Elérhetőségem az ETO honlapján”
 • 31. Imcsi 2009. május 29. 13:38
  „driszabo! Nagyjából egyetértek az írásoddal.
  A kupa két mérkőzésen dőlt el! Mindkét mérkőzés előtt pihentették a győri játékosokat!
  Ha pedig edzőbuktatás volt a cél, akkor buknak a játékosok is!”
 • 30. driszabo 2009. május 29. 09:58
  „Azt gondolom Honvéd szurkolóként, hogy a hibát nem a Győrben kell keresni. Tudomásul kell vennie Tarsoly úrnak, hogy a két csapat játékosállománya, játéktudása, valamint az edzők felkészültsége közötti különbség, meg persze egy kis szerencse döntötte el a Magyar Kupa sorsát.

  Sisa belépése remek volt, hiszen azonnal megverte a Vasast 5-0-ra, majd a Kecskemét ellen kettős győzelemmel jutottunk el az elődöntőbe, emellett a bajnokságban volt két döntetlen, otthon a Paks ellen, majd Zalaegerszegen úgy, hogy mindkét meccsen a hosszabbításban kaptuk a gólt. A Fehérvár és a Nyíregyháza elleni győzelmek a biztosították az NB1-es tagságot, majd nyertün Siófokon az elődöntő első mérkőzésén.

  Mivel ekkor biztosnak látszott a kupadöntő, Sisa már csak erre a két meccsre készült, be kell vallani a Siófok elleni kupavisszavágón majdnem sikerült kiesni. A következő hat meccs alatt szerintem egy kicsit alapozott a csapat, a Debrecen ellen kifejezetten balszerencsénk volt és Kecskeméten is nyerhettünk volna.

  És ekkor jött a győri meccs, ahol a Győrnek két távoli lövésenkívül nem volt helyzete, Abraham viszont a kettőből egyet berúgott. Már a győri meccs elején látszott, hogy a Honvéd sokkal jobb idegi és fizikai állapotban van mint a Győr, a játékosai technikásabbak, gyorsabbak, taktikailag jobban felkészítettek a győrieknél. Az tény, hogy Abraham mindent eldöntő gólja nagyon szerencsés volt.

  A beígért győri rohamokból Kispesten sem valósult meg semmi, bár az is igaz, hogy a győriek elég sok labdát íveltek be a Honvéd kapjua elé és a nagy számok törvénye alapján ebből gól is születhetett volna, viszont a Honvédnak épp elég helyzete volt ahhoz, hogy akár simán is nyerhessen hazai pályán.

  Mindent összegezve a Honvéd tulajdonosának, a csapat edzőinek és játékosainak magasabb szintű tudása, felkészültsége és intelligenciája vezetett a kispesti sikerhez, kár ezért a játékosokat és edzőket felelőssé tenni.”
 • 29. zeta62 2009. május 29. 09:25
  „28. fcsopron60 2009.05.29. 09:16

  Igen, ez tipikusan magyar történet...
  A főszponzor egy megnyert kupa után, a nemzetközi sorozat előtt hagyta cserben a csapatát...”
 • 28. fcsopron60 2009. május 29. 09:16
  „D.Ákos !!!!

  Le irom nagybetüvel 2005 MÁJUS 11 FERENCVÁROS- FC SOPRON : 1:5 MAGYARKUPA DÖNTŐ!!

  De elárulom én az SVSE re gondoltam Hajrá Sopron”
 • 27. puubi 2009. május 29. 06:54
  „Tarsoly ur minden tisztelet a magáé.
  Meghallgatnám mit reágálnak a sztárocskák erre a nyilatkozatára.
  Remélem ezek nem üres szavak és talán már az utolsó forduloban látni lehet kik azok akikre nincs szükség.”
 • 26. Primax 2009. május 28. 22:19
  „Kovács, Csonka, Hlagyvik, Mile, Magyar, Hannich, Póczik, Burcsa, Szabó, Szentes, Hajszán...és a többiek...
  Nem tudom, lesz-e még valaha ilyen tudású, remek csapat Győrben valaha is ?
  Minden meccsen kinn voltunk.
  ETO - Ózd 9 : 2
  ETO - DVTK 7 : 1
  ETO - DMVSC 8 :1
  ETO - Kaiserslautern 7 : 0 ( ! ! ! )
  ETO - Standard Liege 3 : 0
  ETO - Ú. Dózsa 6 : 1...stb...
  Mentünk a csapattal Tatabányára, Szombathelyre, Fehérvárra...
  És a felejthetetlen 4 : 3 az Üllői úton ....a Fradi pályán "megnyert" bajnoki cím...az ünneplés....és a futás/menekülés utána...aztán az ünneplés Győrben...
  Ők voltak a "sztárok", nem a mai "sztárocskák" !
  IGAZI SPORTEMBEREK ! ! !
  Hajrá ETO !”
 • 25. pacalpöri 2009. május 28. 21:17
  „Hát főnök egyedül maradsz akkor! Az ETO meg a jó foci?ugye ez vicc? Az a ...... Bajzát a zselé helyett a tudását használná! Még hogy a mentalitása. Ja főnök a lóvét kéne kicsit visszább venni mert mig egy félig ifi félig felnőttecske focista tanonc/akiből nem lesz soha futbalista/közel fél millát kap addig dugó.....................
  SOHA DE SOHA NEM LESZ MÉG EGYSZER HAJSZÁN,PÓCZIK STB. Ja és tele a stadion se!!!!!!”
 • 24. FB 2009. május 28. 21:00
  „Nem bántasz, de látod kicsit megerőltetted magad és mennyivel olvashatóbb...”
 • 23. lali84 2009. május 28. 20:50
  „<moderálva off>”
 • 22. FB 2009. május 28. 20:42
  „fcsopron60:
  Minek offolsz? Kit érdekel hogy sopronban hogy fociznak? Ez a cikk nem a (nem létező) soproni fociról szól.
  És kit érdekel hogy hajrá sopron? Mi köze ennek a cikkhez? A szövegedből nem tudok túl nagy intelligenciára következtetni.

  lali84: "A stílus maga az ember." Ne csodálkozz, ha el se olvassák amit (ilyen minőségben) írsz.”
 • 21. PJ 2009. május 28. 20:38
  „lali84 ki lehet bogozni de nem könnyű! :D”
 • 20. Arrabona 2009. május 28. 20:14
  „Kicsi soproni, neked csak az irgykedés maradt, a ETO sikerei láttán... <moderálva sértő>”
 • 19. Poncius_01 2009. május 28. 20:00
  „Minden elismerésem TARSOLY Úrnak! Köszönet, amit eddig is a klub-t tett.
  Néhány nevet a figyelmébe ajánlanék, akiktől azonnal megszabadulnék:
  1. Böőr Zoltán (köszönjük az elfekvőben, táppénzen eltöltött éveit)
  2. Bajzát Péter 20 gólja ellenére hozzáállása a játékhoz katasztrófa
  a fiatalok számára pedig kimondottan káros ennek az embernek a mentalitása.
  3. Józsi György a 60-as évek focijának tempójában képzeli el a mai focit.

  Nálam ők a dobogósak. A rendrakáshoz sok sikert kívánok!”
 • 18. D.Ákos 2009. május 28. 19:35
  „Hajrá Sopron??? FC Sopron??? pfff.....! Nincs és nem is volt!”
 • 17. fcsopron60 2009. május 28. 19:18
  „páli ?
  KIt érdekel?

  Hajrá Sopron!!”
 • 16. páli 2009. május 28. 18:52
  „Az utolsó bajnoki fordulóban, szombaton a Siófok otthonában lép pályára a felnőtt csapat. A Balaton parti találkozóra szurkolói kisbuszt indít a Győri ETO FC. A május 30-án, 15.00 órakor a klubépülettől induló különjáraton való részvétel költsége 2.000 Ft, ami tartalmazza a BFC Siófok - Győri ETO FC mérkőzésre szóló belépőjegyet is. A részvételi szándékot kérjük, minél hamarabb jelezzék az f.nora@eto.hu email címen, vagy a 305 594 124-es mobiltelefonszámon.”
 • 15. jockey 2009. május 28. 17:08
  „5. Arrabona

  Jól? Szerinted ez jó? Ebben az esetben nincsenek túlzott igényeid. Persze, ez nem baj.”
 • 14. Reális 2009. május 28. 16:21
  „A szövegelés megy,a futball még nem!Az elqrt stadion után,itt az elqrt csapat!”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barca, Barca, Barca!- A Barcelona nyerte a Bajnokok Ligáját!

Labdarúgás - Az FC Barcelona nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligáját. A katalán sztárcsapat nagyon… Tovább olvasom