Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

Tarsoly: Csak én szégyellem magam a csapat miatt

Labdarúgás - Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC tulajdonosa szerint személyi és egyéb következményei is lesznek a csapat rendkívül gyenge őszi eredményének. Az ETO Park élményközpontja jövő év februárjában nyit.

A tavalyi bronzérem után ismét a dobogó elérése vagy egy még fényesebb medál megszerzése volt az ETO idei célja. A bajnokság fele már eltelt, ezzel szemben a csapat a céloktól nagyon távol, nem sokkal a kiesők előtt telel majd.

– Részemről ez a teljesítmény elfogadhatatlan – kezdi Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC tulajdonosa. – Már a Paks elleni meccs után elmondtam ezt a csapatnak, de úgy látom, nem volt foganatja. A szurkolóink elégedetlenkedését is teljes mértékben megértem, ez valóban nagyon kevés. Én is, ők is a pénzüket és a szabadidejüket áldozzák az ETO-ra. Nagyon szégyellem magam a csapat miatt, mert sokadszor csapjuk be a szurkolókat.

– Ön miben látja a vártnál sokkal rosszabb szereplés okait?

– Ez a csapat játékerőben, tudásban, jövedelemben az első háromban van Magyarországon. A Debrecen és az Újpest rendelkezik hasonló képességű játékosokkal, anyagi motivációval, mint mi, több szempontból – a stadion, a feltételek tekintetében – még jobbak is vagyunk náluk. Erre évi ötszázmillió forintból mi csak tizenharmadikak vagyunk a bajnokságban. Szerintem túlságosan jóllakott mindenki a tavalyi bronzérem után. Néha nagyon furcsán éreztem magam ősszel, úgy tűnt, mintha az ETO-nál én akarnám legjobban a sikert...

– Szinte biztosra vehető, hogy lesznek változások a játékoskeretben. Egervári Sándor marad-e a vezetőedző?

– Harminc pont körül terveztem erre a félévre, helyette szereztünk tizennyolcat. Majd a vezetőedző és a szakmai stáb elmondja, hogy miért, mert ezzel az idénnyel mindenkinek el kell számolni a tulajdonos felé is. Egy minden részletre kiterjedő írásos anyagot várok és utána döntünk a személyi következményekről. Biztos, hogy lesznek változások a játékoskeretben, de még máson is gondolkodom. Nem szoktam semmit feladni az életben és ezt a mentalitást várom el az ETO-nál is mindenkitől.

Az ETO Park élményközpontja jövő év februárjában nyit.
Az ETO Park élményközpontja jövő év februárjában nyit.

 

– A hírek szerint a futballisták két hónapja nem kapják meg a pénzüket, ez mennyiben befolyásolhatta a teljesítményüket?

– Ezt cáfolom, mert rendben megkapták a fizetésüket, minden mérkőzést követő szerdán pedig kifizettük a prémiumokat is. Az MTK elleni meccs után visszatartottam a pontpénzüket, mert úgy ítéltem meg, hogy rendkívül gyenge teljesítménnyel értük el a döntetlent, de később, amikor a Magyar Kupában idegenben fölényesen vertük a Pécset, ezt is megkapta a csapat. A játékosok kérték, ha a kupában első osztályú ellenfelet vernek meg, akkor ezért NB I-es meccsprémiumnak megfelelő összeget kapjanak. A Haladás-mérkőzés után ezt is zsebre tehették. A korábban említett paksi bajnoki után valóban közöltem a csapattal, hogy a bónuszok kifizetését visszatartjuk az őszi idény végéig és majd Egervári Sándor írásos értékelése után döntünk arról, hogy ezt kinek milyen arányban fizetjük ki.

– Térjünk át az ETO Parkra. Győrött nyílt titok, hogy az Integrál-H egy ideje várja a pénzét az építkezésen elvégzett munkájáért. Ön szerint mikor rendeződik a helyzet?

– A múlt héten megtörtént az ETO Park műszaki átadása, ezen a héten jön Győrbe a hitelező Magyar Fejlesztési Bank műszaki, valamint pénzügyi ellenőre. Ezek után tudjuk lekérni a még meglévő mintegy kétmilliárd forintot a hitelkeretünkből és mindenkit ki tudunk fizetni. Akkora ez a forrás, mint amekkora a befejező munkák értéke. Eddig egyébként tizennyolcmilliárd forintot fizettünk ki itteni vállalkozóknak, és még mindenki megkapta a munkájáért járó jogos pénzt. Többeknek, köztük az Integrálnak közvetlenül engedményeztük a banki kifizetést, hogy meglegyen az anyagi biztonságuk. Az utolsó lehívás banki feltétele az volt, hogy készüljön el a stadion energiacentruma, történjen meg az élményközpont műszaki átadása és legyen hetvenszázalékos a bérleti lefedettsége. Ez mostanra történt meg.

– Nyilván idén már nem nyit ki az élményközpont. Miért?

– A bérlőink többsége kérte, hogy várjunk egy kicsit, mert a pénzügyi válság miatt nem kapták meg a banki hitelt, ezért a jövő év első negyedévében nyissunk meg. Közben voltak bérlőcserék is. A nyitás időpontját 2009. február közepére, pontosan Valentin-napra tervezzük.

– A szállodával lesz teljes az ETO Park. Mikorra tervezik az avatást?

Folyamatban van a hotel építése, két-három héten belül elkezdődhet az építkezés látványosabb szakasza. Ezt is az MFB finanszírozza. A terveink szerint 2009 szeptemberében adjuk át és a Quaestor Csoport fogja működtetni. A térség idegenforgalmi pályázatára jelentkeztünk négycsillagos szálloda kategó- riában, a pályázat beadása előtt pedig nem lehetett elkezdeni a beruházást.

Olvasóink írták

 • 17. kikelet 2008. november 19. 10:15
  „közben felvilágosítottak, hogy a B csapat is már Nb2-ben van, úh az se jön már össze...mert kiesni nem fognak, ti meg feljutni úgyszintén nem”
 • 16. kikelet 2008. november 18. 21:49
  „fcsopron: gondolom az ETO B-SVSE nb3as meccsre gondoltál”
 • 15. pulci 2008. november 17. 21:57
  „Érdekes ha valaki rosszul játszik azonnal azzal jön, hogy nem kap pénzt két hete ahelyett magába nézhetne nem minidg másban keresni a hibát. Tény a játékosoknak túl nagy az arcuk és mindennel foglalkoznak csak focival nem és nem újdonság nálunk!!!
  Tarsolynak le kell vonni a következtetéseket és meg kell válni pár léhűtőtől, bár én örülnék neki ha kiesnének!!!!!:D”
 • 14. ACSA 2008. november 17. 21:26
  „Sok ember és család csődbe került az eto park vállalkozói és alvállalkozói közül a fizetésképtelenség miatt!
  Én nem tudnám ilyen helyre jó érzéssel betenni a lábam!”
 • 13. p.pablowsky 2008. november 17. 20:22
  „Jó lenne tudni ki kapta meg azt a 18 milliárdot, már ha egyáltalán történt bárminemű kifizetés. Messziről jött ember azt mond amit akar.

  Csodabimbó:
  Miért hivatkozol válságra?
  Hónapok óta nem fizetnek, pedig akkor még szó nem volt válságról.

  Tarsoly "Úr" meg ne csak a csapata miatt szégyellje magát, hanem amiatt is, hogy nem fizetik ki a vállalkozókat.”
 • 12. Csodabimbó 2008. november 17. 18:06
  „Miből épült ez a szép stadion és a hozzá kapcsolodó létesítmények? hitelből
  Mitől stabil az építető és üzemeltető cég? A nyíltvégű ingatlanalapjától...
  Milyen válság van? Ingatlanpiaci és pénzügyi...

  no comment”
 • 11. syphax 2008. november 17. 17:33
  „Fcsopron magyarázatot kér tőlem--syphax-tól--arra, miért is tartom ma is, DVTK drukkerkén(!) az egyik legjobb magyar csapatnak az ETO-t. Nos, azért, mert a TUDÁST a FUTBALLBAN SEM MINDIG MÉRI EGYÉRTELMŰEN a tabellán elfoglalt helyezés. Sőt! Az aktuális hétvégén produkált játék sem!
  Ergo.Biztos, hogy a bajnokság végére az ETO nem a 13. helyen fog állni--egyrészt.Másrészt viszont az is lehet, és elképzelhető, hogy az elmúlt szezonban elért 3. hely IRREÁLIS ÁLLAPOTOT tükrözött--tehát annyira azért mégsem jó MÁR ez a csapat.Tény, hogy néhány KIÉGETT játékos is "szaladgál" már benne, meg persze néhány igen tehetséges is. S ha van FŐ PROBLÉMA, akkor az mindenképpen mentális, tehát pszichológiai természetű.Több szerénység, több alázat és több elszántság hiányzik.És valóban túl sok a "nagy mellény", a fölényeskedés és a pökhendiség.Játékosok néhánya részéről, és edzők-vezetők részéről.
  syphax”
 • 10. hugo 2008. november 17. 16:12
  „"...Néha nagyon furcsán éreztem magam ősszel, úgy tűnt, mintha az ETO-nál én akarnám legjobban a sikert..." ez nagy valószínűséggel így is van. Ahogy a lenti példa - példák is említik, sokkal kisebb kölcségvetésből is lehet rúgni a bőrt, sőt még eredményesebben is...Nyilván innen könnyű beszélni, de feltételezem a játékosok is mindannyian meg tudnák magyarázni a helyzet okát...Véleményem szerint az eredményesség sok mindennek a függvénye: háttér, edző, utánpótlás, hozzáállás stbstb. Ami az érdekes, h az Etonál ez a kép már elég jól kialakult. Vagy mégsem?
  A legszomorúbb: Magyarországon még mindig a foci vonzza a legtöbb tekintetet...vízilabda, kajak kenu, vívás meg szinte shol nincs, pedig.....

  kiváncsian várom a fejleményeket!

  minden jót”
 • 9. mir 2008. november 17. 15:53
  „A csapat tényleg szánalmas idén de gondolom ez nem zavarja őket a bmwk-be telik benzinre így is. Az eto parkal kapcsolatban meg mér nem mondják azt hogy nem készülne el decemberre (korábban novemberre ígérték) mert még messze nincs kész tudom ezt biztosan.”
 • 8. Imcsi 2008. november 17. 15:34
  „syphax: "AZ ETO, NAGYON JÓ CSAPAT MA IS! Talán még mindig az egyik LEGJOBB MAI MAGYAR CSAPAT."
  Ez akkor lenne igaz, ha a csapat ezt sorozatban be is bizonyítaná a pályán!”
 • 7. Imcsi 2008. november 17. 15:31
  „Tarsoly Úr! Én csatlakozom Önhöz: én is szégyellem magamat a csapat miatt!”
 • 6. fcsopron 2008. november 17. 15:29
  „syphax?
  Megmagyaráznád a szövegedet akkor miért 13.az etó?
  Megláthatjátok jövőre Sopron-győr rangadó lessz!!
  ezt győriek ugysem hiszik el de mi Soproniak TUDJUK!!
  HAJRÁ SOPRON!!!”
 • 5. maori 2008. november 17. 15:25
  „Én az edző személyét - s ebben tán nem vagyok egyedül - kulcskérdésnek tartom egy csapat szereplésében. A magyar edzőképzés nulla, egy szűk belterjes kör vándorol csapatról csapatra. Nincs igazi versenyhelyzet. Semmilyen sincs. A tulajdonos úrnak nem is szabadott volna Egervárit szerződtetnie! Vagy tán nem ismerte Egervári "pályafutását"? Ha igen, most miért csodálkozik? De Egervárit sem kell félteni! Talál ő még ilyen balekot, nem is egyet, aki zsíros szerződést tesz le elé abban a reményben, hogy ott majd megváltja a világot. És Egervári azt is alá fogja írni! És a világot ott sem fogja megváltani. Így vándorolnak az edzők körbe-körbe - mert persze ez a történet nemcsak Egerváriról szól - a tulajdonos elégedetlen, a néző meg háborog. Sokadszorra. Miért nem próbálkoznak külföldi edzővel? Az angolok már rájöttek, hogy nincs agyuk ehhez a dologhoz, - sikeres angol edző mint olyan jelenleg nem létezik az egész földkerekségen - nosza importáltak is eleget. Persze a PL-t nem akarom erre szintre süllyeszteni, és azt sem mondom hogy egy Wengert, Fergusont, Scolarit, vagy Benitezt kéne idecsábítani. Mert valószínűleg nem sikerülne. De vannak külföldön is megfizethető kisebb nevek akik ezeket a bohócokat leválthatnák, és akkor legalább mi is ízelítőt kaphatnánk külföldi edzésmódszerekből, ahogy mentalitás terén is van mit behoznunk. De ezeket a dolgokat sokszor levitézlett szupersztárjainktól felesleges várni. Vesztenivalónk meg aztán végképp nincs.”
 • 4. 621 2008. november 17. 14:51
  „Sajnálom én is a job sorsa érdemes közönséget. Pedig itt az edző az, aki kihangsúlyozta anno, hogy nem kell ide (Mo-ra) külföldi szakember, mikor itt vannak a sikert sikerre halmozó magyar edzők....”
 • 3. syphax 2008. november 17. 14:32
  „Amikor az idei bajnokság őszi szezonjának 8. fordulójában Győrben az ETO egy 6-ost "rámolt" a DVTK zseniális kapusának, Köteles Lacinak a hálójába, akkor sokmindent lehetett gondolni.Azt azonban a legkevésbé sem, hogy az őszi szezon végére a DVTK ELŐRÉBB VÉGEZ 1 HELLYEL, mint az ETO! Pedig ez lett a NAGYBÜDÖS HELYZET. A DVTK a 12., az ETO pedig a 13. helyen zárt. Sokpénzestül, Egerváristul, Bajzátostul, Böőr Zolistúl, Bican-ostúl együtt. Pedig teljesen nyilvánvaló! Az ETO ma is lényegesen jobb csapat, mint a DVTK és lényegesen jobb, mint sok más együttes a mai magyar NB1-ben. Csak amíg emitt INTELLIGENCIA, VISSZAFOGOTT SZERÉNYSÉG, MÉRTÉKTARTÓ ÖNKORLÁTOZÁS "működik"--a DVTK-nál, nem utolsósorban a szuperintelligens tanár-edző Sisa Tibor működésének hatására--addig amott, az ETO-nál a pöffeszkedő gazdagság, a kioktató nagyképűség, a másokat lebecsmérelő-fölényeskedő okoskodás az "uralkodó".Kár, mert mint mondottam volt: AZ ETO, NAGYON JÓ CSAPAT MA IS! Talán még mindig az egyik LEGJOBB MAI MAGYAR CSAPAT.
  syphax”
 • 2. syphax 2008. november 17. 14:32
  „Amikor az idei bajnokság őszi szezonjának 8. fordulójában Győrben az ETO egy 6-ost "rámolt" a DVTK zseniális kapusának, Köteles Lacinak a hálójába, akkor sokmindent lehetett gondolni.Azt azonban a legkevésbé sem, hogy az őszi szezon végére a DVTK ELŐRÉBB VÉGEZ 1 HELLYEL, mint az ETO! Pedig ez lett a NAGYBÜDÖS HELYZET. A DVTK a 12., az ETO pedig a 13. helyen zárt. Sokpénzestül, Egerváristul, Bajzátostul, Böőr Zolistúl, Bican-ostúl együtt. Pedig teljesen nyilvánvaló! Az ETO ma is lényegesen jobb csapat, mint a DVTK és lényegesen jobb, mint sok más együttes a mai magyar NB1-ben. Csak amíg emitt INTELLIGENCIA, VISSZAFOGOTT SZERÉNYSÉG, MÉRTÉKTARTÓ ÖNKORLÁTOZÁS "működik"--a DVTK-nál, nem utolsósorban a szuperintelligens tanár-edző Sisa Tibor működésének hatására--addig amott, az ETO-nál a pöffeszkedő gazdagság, a kioktató nagyképűség, a másokat lebecsmérelő-fölényeskedő okoskodás az "uralkodó".Kár, mert mint mondottam volt: AZ ETO, NAGYON JÓ CSAPAT MA IS! Talán még mindig az egyik LEGJOBB MAI MAGYAR CSAPAT.
  syphax”
 • 1. Dexter 2008. november 17. 14:04
  „Vajon meddig tűr a tulajdonos úr?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Krivacsevics-ügy

Kosárlabda - Több mint száz oldal iratanyag, közel négy hónapig húzódó ügy. A vége: Krivacsevics… Tovább olvasom