Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Tarsoly Csaba és Pintér Attila egy asztalnál: `a Bayern ellen is nyerni akartunk´

Pintér Attila többször kritizálta a hazai média hozzáállását a magyar labdarúgáshoz, de azt is leszögezte: nagyobb őszinteségre van szüksége a nemzeti válogatottnak.

Szerda este az ETO Parkban kötetlen beszélgetésre hívta meg a Győri Médiaklub tagjait Tarsoly Csaba, a győri zöld-fehérek elnöke és Pintér Attila, a válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitánya.

A beszélgetés előtt több kolléga eszébe jutott, hogy amikor Pintér Attila másodszorra foglalta el az ETO kispadját, a Győri Médiaklubban ült le először az újságírókkal, most pedig eljött a különös "búcsú" ideje. Mint arról múlt héten beszámoltunk, Pintér Attila családjával nem költözik el Győrből, s hétköznaponként az ETO Parkban kapott irodájában fog dolgozni.

Március 5-én Győrben debütálhat a magyar válogatott

"107 mérkőzést játszottunk Pintér Attila vezetésével, s az összes meccsre, még augusztusban a Bayern ellen is úgy léptünk pályára, hogy nyerni akartunk. Természetesen voltak csalódások, de azt nem lehet megkérdőjelezni, hogy a csapat mindig mindent megtett a győzelemért.


Videó: Cseh RóbertEzt a mindent legyűrő győzni akarást várom az Attila irányításával pályára lépő magyar válogatottól. 1986-ban pont azon a napon államvizsgáztam, amikor hat gólt kaptunk a szovjetektől Mexikóban, de a méretes vereség ellenére sem gondoltam volna, hogy közel 30 esztendőn át egyetlen világversenyre sem jut ki a nemzeti tizenegy" - kezdte Tarsoly Csaba.

A Győri ETO FC elnöke a zöld-fehérek értékelésekor hozzátette: "sokan mondják, hogy egyetlen nemzetközi sikerünk a Montpellier kiejtése az Európa-ligából, de azt ne felejtsük el, hogy az a csapat egy évvel később megnyerte a francia bajnokságot.


Fotók: Cseh Róbert


"A Maccabi ellen vezérlő tábornok nélkül voltunk kénytelenek pályára lépni"

A nemzetközi mezőnyben finoman fogalmazva sem volt szerencsénk: 2012-ben az UEFA döntése értelmében nem indulhattunk egyik sorozatban sem, azt pedig a mai napig nem értem, hogy Pintér Attilát miért küldték el a kispadról a bírók Zágrábban.

Ennek a döntésnek még tavaly is ittuk a levét, hisz a Maccabi ellen vezérlő tábornok nélkül voltunk kénytelenek pályára lépni".

Tarsoly Csaba elképzelhetőnek tartja, hogy Pintér Attila vezetésével március 5-én Győrben debütál a magyar válogatott.

Arról egyelőre még zajlanak a tárgyalások, hogy melyik válogatottal mérkőzzön meg a magyar csapat, de ennél a kérdésnél Pintér Attila hozzátette: "júniusban mindenképp meg szeretnénk mérkőzni két olyan válogatottal is, amely kvalifikálta magát a brazíliai világbajnokságra".

"Többször kritizáltam a hazai média hozzáállását a magyar labdarúgáshoz"

"Szeretném megköszönni, hogy Tarsoly Csaba mindig támogatott. Azt, amit egy-egy mérkőzés közben vagy utána a közönségtől kaptam, kevés tulajdonos tolerálta volna.

Úgy gondolom, hogy a magyar fociban számos területet alaposan át kell formálni, de mindenekelőtt szükség volna egy erős tartalékbajnokságra.

A fiatal magyar játékosokat - legyen szó gyerekekről vagy ifikről - többnyire fegyelmezetlennek tartom mind az edzéseken, mind a tétmeccseken, ezért fejben mielőbb erősíteni kell a tehetségeket.

Rólam köztudott, hogy többször kritizáltam a hazai média hozzáállását a magyar labdarúgáshoz. Meggyőződésem, hogy inkorrekt viselkedés az, ha egy riporter áradozik az Atlético Madrid szervezett védő- és kontrajátékáról, majd pár nap múlva az ETO taktikáját nézhetetlen bunkerfocinak minősíti Győrben" - közölte Pintér Attila.

"Jóval több őszinteségre van szükség mostantól"

Arra a felvetésünkre, hogy a magyar válogatott előző szövetségi kapitánya a sajtótájékoztatóin rendszeresen a szőnyeg alá söpörte a felmerülő gondokat, s közhelyekkel teli tőmondatokkal szúrta ki az újságírók szemét - például Szalai Ádám kapcsán is -, Pintér Attila úgy válaszolt: "azt elismerem, hogy jóval több őszinteségre van szükség mostantól, s a magam részéről ezt a kommunikációt fogom képviselni".

Végezetül arról is faggattuk az új szövetségi kapitányt, miszerint a válogatott utóbbi években meghatározó, de 30. életévüket betöltő játékosaival (Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Juhász Roland) számol-e az Eb-selejtezőkön: "Gera Zolival beszéltem, ő kész arra, hogy akár 25-30 perces beállásokkal is segítse a csapatot, nem csinál presztízskérdést abból, ha csak a kispadon jut hely neki.

Hajnal Tamás lehet, hogy eljön velünk a törökországi edzőtáborba, míg Juhász Roland jó formáját a Videoton edzője ajánlotta figyelmembe. Azt mindenképp biztatónak érzem, hogy Gomes segítőkész volt, amikor felhívtam és a játékosai állapotáról érdeklődtem.

Ha minden hazai szakember így viszonyul a válogatotthoz, akkor komoly összefogás valósulhat meg, s ez nélkülözhetetlen a sikerhez".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz évet is kaphat Bernie Ecclestone

Ecclestone-t a Bayern LB bajor tartományi bank Forma-1-ben birtokolt üzletrészének értékesítésével… Tovább olvasom